Μεγάλη βιβλιοφάγος: Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα...!

by - Φεβρουαρίου 11, 2019



Γεια σας και χαρά σας!
Εύχομαι να είστε πολύ καλά.
Ένας από τους στόχους μου για το 2019 (τους υπόλοιπους αν δεν τους ξέρετε ήδη, μπορείτε να τους δείτε εδώ ), είναι να διαβάζω τουλάχιστον 2 βιβλία το μήνα.
Τον Γενάρη κατάφερα και διάβασα 3 για τα οποία σας μίλησα σε αυτό το ποστ, ενώ για αυτόν τον μήνα μέχρι στιγμής έχω τελειώσει το "Η ευγενής τέχνη να τα γράφεις όλα στα...!" του Mark Manson.
Το συγκεκριμένο βιβλίο το ζαχάρωνα καιρό τώρα βλέποντάς το να φιγουράρει σε ξένα accounts στο Instagram και για να πω την αλήθεια ο τίτλος του ήταν αυτός που μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Όταν είδα πως κυκλοφόρησε και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Έσοπτρον το πρόσθεσα αμέσως στη λίστα μου.
Το διάβασα μέσα σε τρεις μέρες και έχω να πω πως με διασκέδασε, με προβλημάτισε και με κινητοποίησε να δω τη ζωή με άλλο μάτι. 
Ήταν σαν να κουβέντιαζα με έναν φίλο που να με ήξερε χρόνια και να λέγαμε για τα "πακέτα" της ζωής μας, για τις μικρές χαρές που μας κρατούν σε ισορροπία, για την αδυναμία μας να αφήσουμε τις καταστάσεις να κυλήσουν παρατηρώντας τες με αποδοχή, άλλα και για το ότι είναι απολύτως οκ να μην είσαι οκ.
Ο Manson γράφει σύγχρονα, απλά και άμεσα χωρίς να δίνει συμβουλές και οδηγίες χρήσεως για μια καλύτερη ζωή γεμάτη επιτυχίες.
Μέσα από παραδείγματα που παραθέτει είτε από προσωπικά βιώματα είτε από αληθινές ιστορίες διάσημων προσωπικοτήτων, σου λέει απλά να χαλαρώσεις, να ελαττώσεις τις προσδοκίες σου και αφού πάρεις τον χρόνο σου και δεις τι έχει πραγματική αξία για ΣΕΝΑ, να επενδύσεις σε αυτό. 
"Το να μη δίνεις δεκάρα δεν σημαίνει να είσαι αδιάφορος. Σημαίνει να νιώθεις άνετα με την διαφορετικότητά σου".
Το "Η ευγενής τέχνη να τα γράφεις όλα στα...!" σε προτρέπει να αποδεχθείς τα συναισθήματά σου όσο αρνητικά κι αν είναι και σου θέτει ερωτήματα όπως: "Για ποιο λόγο και για πιο πράγμα είσαι έτοιμος να αγωνιστείς" ή "Τι είδους πόνο επιλέγεις στη ζωή σου;".
Ο Manson δεν θα μου βρει τη λύση στα προβλήματά μου, ούτε θα μου δώσει κάποια θαυματουργή μυστική συνταγή η οποία θα αλλάξει τη ζωή.
Αυτό είναι δική μου δουλειά. Εκείνος θα μου μιλήσει για τον δικό του τρόπο, για το δικό του σκεπτικό να αντιμετωπίζει τη ζωή και θα μου υπενθυμίσει τα σοφά λόγια του Τσάρλς Μπουκόβσκι "Όλοι μας θα πεθάνουμε. Τι τσίρκο! Αυτό και μόνο θα πρέπει να μας κάνει να αγαπάμε ο ένας τον άλλον...".

Σας φιλώ!

Βρείτε με σε


FACEBOOK  
και 



You May Also Like

2 σχόλια

  1. Το διάβασα.Το αγάπησα και πρότεινα σε πολύ κόσμο...Είναι όλα αυτά που περιγράφεις!Άμεσο, χαλαρό, σαν να σου μιλάει κάποιος φίλος.Και πραγματικά με βοήθησε πολύ στο πώς να βλέπω κάποια πράγματα στη ζωή μου.Αξίζει τον κόπο να διαβαστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε! Κι εγώ το βρήκα διαφορετικά από τα άλλα βιβλία αυτοβελτίωσης, πιο άμεσο, κοντά στην εποχή μας και στον τρόπο με τον οποίο έχει επηρεάσει τη ζωή μας όλο αυτό το "πάρτι" του διαδικτύου...
      Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου.

      Διαγραφή