5 things #18

by - Φεβρουαρίου 14, 2019



#1 Μου αρέσει πολύ το σινεμά. Τα τελευταία χρόνια το απολαμβάνω πολύ και μόνη μου!
Είναι κάτι σαν ραντεβού με τον εαυτό μου. Τελευταία είδα "Το Πράσινο Βιβλίο". Μια φανταστική ταινία σε σκηνοθεσία Πίτερ Φαρέλι ("Κάτι τρέχει με τη Μαίρη", "Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος) με τους εξαιρετικούς Βίγκο Μόρντενσεν και Μαχέρσαλα Αλί στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Καιρό είχα να δω μια ταινία που να μην θέλω να τελειώσει. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ιστορία εξελίσσετε στην Αμερική το 1962 όπου ένας Ιταλοαμερικανός μπράβος, γίνεται ο σοφέρ ενός βιρτουόζου Αφροαμερικανού πιανίστα, που κόντρα στο ρατσιστικό καθεστώς της εποχής, αποφασίζει να κάνει μια μουσική περιοδεία σε μερικές από τις πιο 'επικίνδυνες" πολιτείες του αμερικανικού Νότου. Ένα υπέροχο road movie που σε διασκεδάζει, σε συγκινεί, σε αφυπνίζει, σε προβληματίζει. Δεν θέλω να σου πω περισσότερα. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και πήγαινε να την δεις! 


#2 Ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου μου 2 φορές την ημέρα, είναι μια συνήθεια που κρατάει από τα πρώτα χρόνια του λυκείου. Από τη στιγμή που διάβασα σε ένα περιοδικό της εποχής, το πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζεις πάντοτε το πρόσωπο σου πριν πέσεις για ύπνο, είναι ελάχιστες η φορές που δεν το έχω κάνει.
Παλιότερα χρησιμοποιούσα αρκετά συχνά ξεβαφτικά μαντιλάκια. Ήταν εύκολα στη χρήση και βολικά. Άσε που εκείνη την περίοδο ήταν και της μόδας.
Τώρα πια χρησιμοποιώ διαφορετικά προϊόντα ανάλογα με τα κέφια μου, όπως γαλάκτωμα ή αφρό καθαρισμού, κάποιο ειδικό σαπούνι αλλά και το αγαπημένο μου νερό micellaire ή αλλιώς μικυλλιακό νερό, που αφαιρεί τους ρύπους και το μακιγιάζ σαν μαγνήτης!
Το συγκεκριμένο προϊόν μπορείς να το βρεις σε πολλές εταιρίες καλλυντικών και να δεις ποιο σου ταιριάζει περισσότερο. 
Εγώ δοκίμασα τελευταία, το νέο Nivea MicellAIR Professional με εκχύλισμα μαύρου τσαγιού, που υπόσχεται αντιοξειδωτική δράση ενώ παράλληλα θρέφει και προστατεύει την επιδερμίδα και μου άρεσε πολύ, αφού αφαίρεσε εντελώς και χωρίς ερεθυσμούς την αδιάβροχη μάσκαρα από τα μάτια μου!


#3 Πριν από μερικές μέρες παρακολουθήσαμε στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος την παράσταση της θεατρικής ομάδας Χιλιοδέντρι "Η Φάρμα του Διαδικτύου" σε σκηνοθεσία Σοφίας Τσινάρη. Πρόκειται για μια παράσταση που σκοπό έχει μεταξύ άλλων, να αφυπνίσει τα παιδιά απέναντι στους κινδύνους του διαδικτύου και να τους δείξει πως να αναγνωρίζουν τα κακόβουλα μηνύματα από αγνώστους που σκοπό έχουν την αποκάλυψη στοιχείων και φωτογραφιών τους.
Τα ζώα μιας φάρμας περνούν ατελείωτες ώρες σερφάροντας στο διαδίκτυο, όπου στην προσπάθειά τους να περάσουν την ώρα τους, να βρουν φίλους, να γίνουν αρεστά και δημοφιλή, πέφτουν σε παγίδες επιτήδειων που σκοπό έχουν να τα διασύρουν, να τα εκμεταλλευτούν και να τους πάρουν χρήματα.
Η καλοδουλεμένη αυτή παράσταση μας δείχνει με διασκεδαστικό τρόπο την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζούμε. Μικρά παιδιά πέφτουν θύματα εκφοβισμού, ρατσιστικών σχολίων και σεξουαλικής παρενόχλησης, εθίζονταν σε βίαια παιχνίδια και περνάνε μεγάλο μέρος της ημέρας τους κολλημένα μπροστά σε μια οθόνη. 
Μέτα την παράσταση ακολουθεί διαδραστικό παιχνίδι που σκοπό έχει να αφυπνίσει τους γονείς και να προτρέψει τα παιδιά να είναι πιο προσεκτικά, να εμπιστεύονται τους μεγάλους και να μην ψάχνουν την αγάπη και την αποδοχή στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου. 
"Η Φάρμα του Διαδικτύου" βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο των Βερόνικα Σαμαρά και Γιώργου Κορμάδιακρίθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και βραβεύτηκε ως η καλύτερη εκπαιδευτική παράσταση για το ασφαλές διαδίκτυο.

Στοιχεία παράστασης:
Κείμενο: Βερόνικα Σαμρά, Γιώργος Κορμάς
Διασκευή/ Σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη
Παίζουν: Θάνος Αλεξίου, Νατάσα Σφενδυλάκη, Δήμητρα Ταρούση
Κάθε Κυριακή στις 12:00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος


#4 Αν ψάχνεις έναν χώρο στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα μπορέσεις να φας με την ησυχία σου ενώ το παιδί σου λίγο πιο κει θα περνάει εξίσου καλά παίζοντας, ζωγραφίζοντας και κάνοντας κατασκευές, σου έχω τη λύση!
Την Κυριακή που μας πέρασε επισκεφτήκαμε οικογενειακώς το Hard Rock Cafe Athens, για να δούμε από κοντά την παιδική του γωνιά και να γευματίσουμε.
Η αλήθεια είναι πως ήταν από τις λίγες φορές που ενώ είχαμε μαζί μας την Χριστίνα, νιώθαμε σαν να είχαμε βγει ραντεβού οι δυο μας. Κι αυτό γιατί από την στιγμή που φτάσαμε, το Χριστινιώ δεν ξεκόλλησε από την παιδική γωνιά και τις παιδαγωγούς του μαγαζιού.
Ήρθε στο τραπέζι μόνο για να φάει το "πεντανόστιμο" από ότι μας είπε burger της από το παιδικό μενού, κι ύστερα ξανά εξαφανίστηκε!
Δε λέω, είναι χαρά μου να βγαίνουμε με το παιδί για φαγητό αλλά να, είναι και μερικές μέρες που θέλεις βρε αδελφέ να τα πεις και λίγο με τον καλό σου ή να φας με λιγότερες παρεμβολές. Το Hard Rock Cafe Athens με καλό κι ευγενικό σέρβις, εξαιρετικό φαγητό και δυνατότητα για παιδική δημιουργική απασχόληση, μπορεί να σου το προσφέρει αυτό.
Βρίσκετε στο κέντρο της Αθήνας στο Μοναστηράκι, πολύ κοντά στον σταθμό του Τρένου-Μετρό και μπορεί να γίνει η ιδανική λύση για φαγητό και διασκέδαση για όλη την οικογένεια.


#5 Η έκθεση Leonardo Da Vinci-500 Years of Genius, στο χώρο του Παλαιού Αμαξοστασίου του Ο.Σ.Υ Πειραιώς και Ερμού στο Γκάζι, είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία. 
Εξυμνεί το έργο του Leonardo Da Vinci 500 χρόνια μετά τον θάνατό του, μέσα από 3 διαφορετικές εκθέσεις όπου παρουσιάζονται οι μηχανικές εφευρέσεις του, τα μυστικά της Μόνα Λίζα και τέλος μέσα από μια οπτικοακουστική και βιωματική εμπειρία, η ζωή και το έργο του καλλιτέχνη.
75 αναπαραγωγές των εφευρέσεών του σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα, συνθέτουν το παζλ αυτής της πραγματικά μεγάλης έκθεσης.
Η αλήθεια είναι πως μια αδυναμία στον Leonardo Da Vinci την έχω χρόνια τώρα, οπότε για μένα αυτή η έκθεση στάθηκε αφορμή για να γνωρίσω λίγο καλύτερα το έργο αυτού του ιδιοφυούς ανθρώπου.
Πολύπλευρη προσωπικότητα, μοναδικός εφευρέτης και πρωτοπόρος, γνωστός στον ιατρικό κόσμο ως πατέρας της ανατομίας.
Η έκθεση, παραγωγή της εταιρίας Λάβρυς, πραγματοποιείται με την συνδρομή 
του Μουσείου Leonardo Da Vinci της Ρώμης, του Ινστιτούτου Lumiere Technology του Παρισιού αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία.
Αναλύει το ιστορικό περιεχόμενο των βασικών αρχών του Da Vinci με την χρήση διαδραστικών τεχνολογιών, αναδικνύοντας το πλήρες φάσμα του έργου του. 
Μια έκθεση ιδανική για όλη την οικογένεια!

Πληροφορίες:

Παλαιό Αμαξοστασίο του Ο.Σ.Υ 
Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι


Τιμές:
Ενήλικες: 15€
Παιδιά / Φοιτητές / Άνεργοι / 65+: 12€Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε παιδιά άνω των τεσσάρων ετών. Για ομαδικές κρατήσεις καλέστε στο 210 7258510.
Ξεναγήσεις, με επιπλέον χρέωση.



Σας φιλώ!

Βρείτε με σε


FACEBOOK  
και 

You May Also Like

0 σχόλια