Μικρή βιβλιοφάγος: 3 βιβλία που μας άρεσαν πολύ!

by - Φεβρουαρίου 06, 2019


Γεια σας και χαρά σας!
Εύχομαι να είστε πολύ καλά. Σήμερα σας μιλάω για 3 βιβλία που διαβάσαμε τελευταία με την Χριστίνα και μας άρεσαν πολύ, 3 βιβλία που τα ερωτηθήκαμε με την πρώτη ματιά και που σίγουρα αξίζουν μια θέση και στην δική σας βιβλιοθήκη!
Και τα 3 μιλούν για την αγάπη, την φιλία και την δύναμη της προσφοράς.


1. Ένας αρκούδος μια φορά
Κείμενο: Ελένη Γερουλάνου
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Εκδόσεις: Πατάκη
από 4 ετών

Η Ελένη Γερουλάνου, η εκπαιδευτικός και συγγραφέας που χαρίζει χαμόγελα προσφέροντας βιβλία ως ιδρυτικό μέλος και διαχειρίστρια του Library4all (της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας που σκοπό της έχει την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία), με αφορμή τα 20.000 παιχνίδια που δώρισε στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών η ερευνήτρια Μαρία Αργυριάδη, έγραψε ένα βιβλίο γεμάτο ευαισθησία και αγάπη.
Ένα βιβλίο που μας μιλά για την πίστη, την ελπίδα, το θάρρος, την προσφορά, για την δύναμη της αγκαλιάς, για τα όνειρα που βγαίνουν αληθινά αλλά και για την αγάπη γιασεμί που ακόμα κι αν δεν την βλέπεις, η μυρωδιά της σε πλημμυρίζει στον αέρα!
Έγραψε την ιστορία ενός αρκούδου με ένα γαλάζιο κορδελάκι στο λαιμό, που βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια σε κάποια γειτονιά της Αθήνας.
Έγραψε για το μακρύ ταξίδι του να βρει το σπιτικό του και για την ανάγκη του να ανήκει κάπου. Για την αγκαλιά που του έδειξε το δρόμο προς την αγάπη και την αποδοχή.
Για την στιγμή που ανακάλυψε επιτέλους τον προορισμό του!
Το "Ένας αρκούδος μια φορά", με την εξαιρετική γραφή της Ελένης Γερουλάνου και την υπέροχη εικονογράφηση είναι της Ίριδας Σαμαρτζήείναι ένα βιβλίο που θα σας συγκινήσει, θα σας ταξιδέψει και θα σας γεμίσει με αγάπη γιασεμί.
(τον αρκούδο με το γαλάζιο κορδελάκι στο λαιμό, καθώς και πολλά ακόμα υπέροχα παιχνίδια, μπορείτε να τα θαυμάσετε από κοντά στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών Λεωφ. Ποσειδώνος 14 στο Παλαιό Φάληρο)



2. Το μικρό 1
Κείμενο-εικονογράφηση: Ann & Paul Rand
Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου
Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη
από 3 ετών


Ο μεγαλύτερος Αμερικανός γραφίστας του 20ου αιώνα Paul Rand, δημιουργεί το 1962 μαζί με την τότε σύζυγό του Ann Rand ένα διαχρονικό και κλασσικό βιβλίο, "Το μικρό 1" το οποίο κυκλοφόρησε και στα ελληνικά από τις εξαιρετικές εκδόσεις Μικρή Σελήνη.
"Το μικρό 1" ότι κι αν κάνει, νιώθει μόνο του αφού είναι μόνο 1.
Παίρνει λοιπόν την απόφαση να βρει φίλους περιπλανώμενο μέσα στον κόσμο των αριθμών, όπου βιώνει την στεναχώρια, την απογοήτευση, την απόρριψη και την μοναξιά, μέχρι να έρθει η στιγμή της αποδοχής και της χαράς, η στιγμή της αληθινής φιλίας.
"Το μικρό 1" είναι ένα υπέροχο εικονο-βιβλίο, με δυνατά μηνύματα που διαβάζεται εξίσου ευχάριστα από μικρούς αλλά κι από μεγάλους αναγνώστες.



3. Έτσι είναι οι φίλοι!
Κείμενο: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη
Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική
από 6 ετών

Η φιλία είναι μεγάλη υπόθεση. Η φιλία είναι επένδυση ζωής. Είναι ο καθρέφτης μας και αξίζει να δουλέψουμε για αυτήν. Αξίζει να γίνουμε καλύτεροι για την φιλία.
Για τη φιλία μας μιλάει η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου στο καινούργιο της βιβλίο "Έτσι είναι οι φίλοι", όπου δυο αχώριστα φιλαράκια δοκιμάζονται όταν μαθαίνουν πως ο ένας από τους δυο θα πρέπει να μετακομίσει σε άλλη πόλη.
Η φιλία τους κλονίζεται, όμως θα αντέξει στο χρόνο "γιατί έτσι είναι οι φίλοι, αγαπιούνται ακόμα και αν τους χωρίζουν χιλιόμετρα!".
Το κείμενο της Κουτσοδημητροπούλου άμεσο, τρυφερό και συγκινητικό γεμάτο όμορφες εικόνες και μηνύματα, μαζί με την μινιμαλιστική και ταυτόχρονα απόλυτα ταιριαστή με την ατμόσφαιρα του κειμένου εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη, δημιουργούν ένα πολύ όμορφο και "αληθινό" βιβλίο!


Εσείς τι καλό διαβάσατε τώρα τελευταία;


Σας φιλώ!

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

You May Also Like

0 σχόλια