Η συνταγή της εβδομάδας: Φανταστική σπιτική granola

by - Φεβρουαρίου 18, 2019


Γεια σας και χαρά σας!
Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα το πρωινό μου γεύμα, όταν δεν είμαι σε διαδικασία διαλειμματικής νηστείας, θέλω να έχει ποικιλία για να μην βαριέμαι.
Τελευταία πειραματίζομαι με διάφορα, όπως τα αγαπημένα μας πια pancakes μπανάνας, αυτό το πεντανόστιμο brownie χωρίς αλεύρι και ζάχαρη, αλλά και άλλα πολλά που μπορείτε να τα βρείτε στην στήλη ΓΕΥΣΕΙΣ. Μου αρέσει να δοκιμάζω απλές συνταγές με όσο το δυνατόν λιγότερη ζάχαρη και αλεύρι, νόστιμες και υγιεινές για μένα και την οικογένειά μου.
Αυτή η ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ granola που έφτιαξα σήμερα, ήταν έρωτας με την πρώτη μπουκιά!
Όσες granola του εμπορείου έχω δοκιμάσει, πέρα του ότι είναι πολύ ακριβές, περιέχουν συνήθως υπερβολική ποσότητα ζάχαρης και μου αφήνουν στο τέλος μια πικρή επίγευση.
Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω την δική μου, με βιολογικό μέλι και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μου, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, αλλά πάνω από όλα πολύ πιο υγιεινά.
Για περίπου δύο μεσαία βάζα θα χρειαστούμε:



Υλικά


•275 γραμμάρια βρώμη •45 γραμμάρια φουντούκια ωμά

•25 γραμμάρια καρύδια πεκάν
•25 γραμμάρια ηλιόσπορο •20 γραμμάρια κολοκυθόσπορο •70 γραμμάρια μέλι •2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας •2 κουταλιές της σούπας κανέλα •1 τσιμπιά αλάτι
•Προαιρετικά: 60 γραμμάρια χονδροκομμένης σοκολάτας ή αποξηραμένων φρούτων




Εκτέλεση


Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη μαζί με τα σπόρια και τους ξηρούς καρπούς.
Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το μέλι, το λάδι καρύδας, το αλάτι και την κανέλα.
Ενώνουμε το περιεχόμενο των δυο μπολ ανακατεύοντας καλά με τα χέρια μας.
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά το μείγμα.
Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε προσθέτουμε κομματάκια σοκολάτας, τσιπς καρύδας ή αποξηραμένα φρούτα.



Εναλλακτικά αντί για μέλι μπορούμε να βάλουμε σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου, να προσθέσουμε ότι ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς θέλουμε, όπως αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους κ.α. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε στο μείγμα μας αφού κρυώσει, εκτός από κομματάκια σοκολάτας και ωμά τσιπς καρύδας, λιναρόσπορο, παπαρουνόσπορο, αποξηραμένα φρούτα, σταφίδες και κομματάκια από ωμό κακάο.
Φυλάσσουμε σε γυάλινο δοχείο για μερικές μέρες, αν και μεταξύ μας, δεν νομίζω πως θα μείνει στο ντουλάπι για πολύ τόσο νόστιμη που είναι.
Εμένα μου αρέσει να την τρώω με γάλα αμυγδάλου και κομματάκια φρέσκιας μπανάνας ή να την προσθέτω στο κατσικίσιο μου γιαούρτι μαζί με φράουλες και κομματάκια σοκολάτας!
Σίγουρα την επόμενη φορά θα φτιάξω διπλή δόση!
Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!



Σας φιλώ!

Βρείτε με σε


FACEBOOK  
και 








Διαδώστε το μίγμα στο φύλλο ψησίματος σας.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά (έως το χρυσαφί) ανακατεύοντας το μίγμα στην πλάκα κάθε 10 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσει πάνω στο φύλλο ψησίματος και προσθέστε τυχόν αποξηραμένα φρούτα ή τσιπς σοκολάτας στο granola σας μόλις κρυώσει.

Απολαύστε! Τρώω granola μου με γάλα αμυγδάλου ή φουντούκι και μερικές φορές μια ½ μπανάνα κομμένα σε αυτό   

You May Also Like

0 σχόλια