3 φιλόξενοι χώροι για όλοι την οικογένεια

by - Φεβρουαρίου 27, 2019


Γεια σας και χαρά σας!
Ελπίζω να είστε πολύ καλά.
Όπως ίσως θα έχετε καταλάβει, μας αρέσει πολύ να βγαίνουμε οικογενειακώς και να πηγαίνουμε σε όμορφα μέρη για φαγητό ή καφέ.
Άλλες φορές πάλι μας αρέσει μαζί με την Χριστίνα, να παίρνουμε τις φίλες μας και να ανακαλύπτουμε παρέα μαγαζιά όπου μπορούν να κάτσουν άνετα μικροί και μεγάλοι.
Τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, υπάρχουν όλο και περισσότερα χώροι που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να μπορούν να φιλοξενήσουν πέρα από τους μεγάλους και μικρά παιδιά.
Παλιότερα, ήταν πολύ δύσκολο να βρεις ένα μέρος όπου θα απαγορευόταν το κάπνισμα και η άμεση κλήση προς τον Ηρώδη, άμα τη εμφανίσει ενός παιδιού!
Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια τα πράγματα πάνε καλύτερα. Σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να μάθουμε να σεβόμαστε την ύπαρξη και τη διαφορετικότητα του άλλου, αλλά είμαι αισιόδοξη.
Σήμερα λοιπόν θα σας μιλήσω για μερικά μέρη που μας αρέσει πολύ να πηγαίνουμε με την Χριστίνα και τους φίλους μας, μαγαζιά όπου περνάμε καλά όλοι ανεξαιρέτως.
Επίσης να σας πω πως το "ρεπορτάζ" δεν είναι διαφημιστικό παρά μόνο βιωματικό!

Spiti mas



#1 Το μαγαζί που βρίσκεται στην οδό Ναυάρχου Αποστόλη 10 στου Ψυρρή, 5' λεπτά με τα πόδια από τον σταθμό του μετρό Μοναστηράκι, είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του.
Είναι το Spiti mas. Ένας όμορφος χώρος, με κουζίνα, σαλόνι και υπνοδωμάτιο, όπου μπορείς να κάτσεις για να φας το πρωινό ή το μεσημεριανό σου, να πιεις τον καφέ σου, να χαλαρώσεις και να νιώσεις πραγματικά σαν στο σπίτι σου.
Δυο ευγενέστατα και γλυκά κορίτσια, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα μαγαζί που να μοιάζει με σπίτι και τα κατάφεραν μια χαρά.
Το πεντανόστιμο φαγητό που ετοιμάζουν με φροντίδα για σένα στην ανοιχτή τους κουζίνα (να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τις ιδιαίτερες και μεγάλες πίτες τους), το φιλικό σέρβις, το άκαπνο περιβάλλον και το κρεβάτι που δεσπόζει σε περίοπτη θέση και στο οποίο μπορείς να κάτσεις και να φας (!) είναι μερικοί από τους λόγους που το προτιμούμε. 
Η Χριστίνα χαίρεται κάθε φορά που αποφασίζουμε να πάμε στο "σπίτι με το κρεβάτι", αφού ξέρει πως θα ξαπλώσει, θα ζωγραφίσει, θα διαβάσει και θα φάει πάνω σε αυτό, ενώ τα κορίτσια του μαγαζιού θα της φερθούν με φροντίδα και αγάπη. 
Τα τραπεζάκια έξω από το μαγαζί, ιδανικά τώρα που ανοίγει ο καιρός, σου παρέχουν την δυνατότητα ακόμα κι αν έχεις μωρό σε καρότσι να απολαύσεις την έξοδό σου, αφού ο δρόμος της Ναυάρχου Αποστόλου είναι γραφικός και ήσυχος.
Αν αποφασίσετε να πάτε, ρίξτε μια ματιά ΕΔΩ για να δείτε τις μέρες και τις ώρες που είναι ανοιχτά!

Toms Flagship store



#2 Στην πλατεία Μητροπόλεως στον αριθμό 8, δίπλα δηλαδή από την Μητρόπολη Αθηνών, βρίσκεται το πολύ όμορφο καφέ της γνωστής εταιρίας παπουτσιών Toms
Πρόκειται για το Flagship store της στην Αθήνα (το πρώτο έχει ανοίξει εδώ και κάποια χρόνια στην Θεσσαλονίκη), όπου πέρα από cafe, λειτουργεί και ως μαγαζί και μπορείς εκεί να βρεις τα παπούτσια, τις τσάντες αλλά και τα γυαλιά της εταιρίας.
Η Toms μου αρέσει χρόνια τώρα, όχι μόνο για τα άνετα παπούτσια της αλλά και για την φιλοσοφία προσφοράς της One for one που κρύβεται πίσω από αυτά.
Με κάθε ζευγάρι παπούτσια που αγοράζεις, η Toms χαρίζει άλλο ένα σε παιδιά που το έχουν ανάγκη!
Τέλειο; Το ίδιο κάνει όμως και με τον καφέ που θα πιεις. Για κάθε καφέ που θα αγοράσεις, η Toms προφέρει νερό σε έναν άνθρωπο που δεν έχει πρόσβαση σε καθαρά συστήματα ύδρευσης και πόσιμο νερό. Τί καλύτερο λοιπόν από το να πάμε βόλτα με το παιδί μας σε έναν χώρο όπου ενισχύονται η αλληλεγγύη και η ανταποδοτικότητα;
Ιδανικό μαγαζί μπροστά στην μεγάλη πλατεία, όπου τα παιδιά μπορούν αν παίξουν, να κάνουν ποδήλατο κι εμείς να απολαύσουμε άνετα τον καφέ μας κάνοντας παράλληλα και τα ψώνια μας!
Εκεί θα βρεις τσάι Matcha, σπιτικές λεμονάδες και πεντανόστιμα brownies, βότανα, χυμούς και μπύρες made in Greece, αλλά και χειροποίητες μπάρες δημητριακών, σάντουιτς και μπισκότα.
Ο χώρος είναι μεγάλος και φωτεινός (εκεί παλιά στεγαζόταν ένα ιστορικό υφασματάδικο), πολύ όμορφα φτιαγμένος με ωραία vintage στοιχεία που δένουν αρμονικά με την ιστορία της περιοχής.
Σύντομα από ότι έμαθα, θα ξεκινήσουν και δράσεις για τα παιδιά, μια ακόμα όμορφη αφορμή για να το επισκεφτείτε!


Yoleni's



#3 Σκέψου έναν χώρο όπου μπορείς να συνδυάσεις τα ψώνια σου για το σπίτι, το γεύμα σου αλλά και την απασχόληση του παιδιού σου!
Στο Yoleni's Σόλωνος 9 στο Κολωνάκι μπορείς να κάνεις όλα τα παραπάνω.
Πρόκειται για ένα ντελικατέσεν-πολυχώρο στον κέντρο της Αθήνας, όπου πέρα από το μοντέρνο του μπακάλικο στο οποίο μπορείς να βρεις πληθώρα ελληνικών προϊόντων, διαθέτει ένα εστιατόριο-καφέ (με υπέροχες πίτες, πίτσες, σαλάτες και όχι μόνο), έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για εκδηλώσεις και μαθήματα μαγειρικής αλλά και έναν ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να απασχοληθούν δημιουργικά, όσοι ώρα εμείς τρώμε ή κάνουμε τα ψώνια μας!
Όσες φορές έχουμε πάει με την Χριστίνα έχουμε περάσει πολύ ωραία.  

Αν έχετε κι εσείς αγαπημένα μέρη που πηγαίνετε με τα παιδιά σας, μην διστάσετε να μου τα προτείνετε!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

INSTAGRAM

You May Also Like

0 σχόλια