Μεγάλη βιβλιοφάγος: Τα 3 πρώτα βιβλία του 2019

by - Ιανουαρίου 25, 2019



Γεια σας και χαρά σας!
Εύχομαι να είστε πολύ καλά.
Ξεκινώντας να υλοποιώ σιγά, σιγά τους στόχους που έχω για την χρονιά που μόλις ξεκίνησε και για τους οποίους σας μίλησα αναλυτικά σε ΑΥΤΟ το post, κατάφερα να διαβάσω σε λιγότερο από ένα μήνα, τρία πολύ ωραία βιβλία για τα οποία θα σας μιλήσω σήμερα!
Και τα τρία είναι πολύ ενδιαφέροντα και διαφορετικά μεταξύ τους και ομολογώ πως μου κράτησαν εξαιρετική συντροφιά.
Πάμε όμως να σας τα παρουσιάσω αναλυτικότερα.


1. Σε είδα 
συγγραφέας: Clare Mackintosh
μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη
εκδόσεις: Μεταίχμιο

Το ψυχολογικό-αστυνομικό θρίλερ "Σε είδα", είναι το δεύτερο βιβλίο της Clare Mackintosh μετά το  "Σ' άφησα" που είχε γίνει μπεστ σέλερ, αποσπώντας βραβεία και κάνοντας την συγγραφέα ευρέως γνωστή. 
Η ικανότητα της Mackintosh να σε κρατάει κολλημένο στις σελίδες της είναι για μένα αδιαμφισβήτητη, ακόμα κι αν το πρώτο της βιβλίο το είχα βρει απλά "συμπαθητικό".
Με το "Σε είδα", η αλήθεια είναι πως την εκτίμησα πολύ περισσότερο, αφού η ιστορία και η πλοκή του με έκαναν να διαβάσω 400+ σελίδες μέσα σε 2 μέρες. 
Πρωταγωνίστρια, μια γυναίκα που ανακαλύπτει τυχαία την φωτογραφία της στις προσωπικές αγγελίες μιας λονδρέζικης εφημερίδας και αποφασίζει να μάθει πώς και γιατί βρέθηκε εκεί.
Η Mackintosh μέσα από το καινούργιο της βιβλίο, καταπιάνεται με θέματα όπως η φιλία, η εμπιστοσύνη, η χαώδης καθημερινότητα που μας κάνει να ζούμε μηχανικά, χωρίς να παρατηρούμε τί συμβαίνει γύρω μας. 
Πόσες φορές, στριμωγμένοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, βιαστικοί, κουρασμένοι και απορροφημένοι στο κινητό μας, αδιαφορούμε για τον διπλανό μας;
Και πόσο έχουν αλλάξει η ζωή μας, οι επαφές μας, οι σχέσεις μας, από την στιγμή που όλοι τρέχουμε για να προλάβουμε το τρένο της αναγνώρισης και της επιτυχίας;
Η αφήγηση του "Σε είδα" γεμάτη ανατροπές, ξέφρενη και καταιγιστική, εναλλάσσεται μεταξύ πρώτου και τρίτου προσώπου αγγίζοντας τα όρια της πραγματικότητας, κάνοντας τον αναγνώστη να αισθανθεί πως θα μπορούσε κάλλιστα να είναι εκείνος ο πρωταγωνιστής της ιστορίας!



2. Το Μυστικό 
συγγραφέας: Frederic Lenoir
μετάφραση: Τατιάνα Γαλάτουλα
εκδόσεις: Διόπτρα

Ο Γάλλος φιλόσοφος Frederic Lenoir γράφει ένα εξαιρετικό παραμύθι για μεγάλους, μιλώντας για την αληθινή και ανιδιοτελή αγάπη, την απληστία, τις θεμελιώδεις αξίες της ύπαρξής μας, τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή και τις επιλογές μας που μας καθορίζουν.
Ο Πιέρ, ένας νέος που προτιμά να περνάει τον χρόνο του παρατηρώντας τη φύση παρά να είναι δίπλα στους ανθρώπους, έχει ένα μυστικό που προσπαθεί να διαφυλάξει με κάθε κόστος. Ζώντας σε μια σαθρή κοινωνία όπου κάθε τι το διαφορετικό φαντάζει ξένο και παράταιρο, όπου η απληστία και η διαφθορά κυριαρχούν, εκείνος παραμένει σιωπηλός και πιστός στα ιδανικά του.
Ο Lenoir με αιχμαλώτισε με την γραφή του, κάνοντάς με να αγαπήσω ιδιαίτερα τον ήρωά του, να ταυτιστώ μαζί του και να βιώσω συναισθήματα αγάπης, θυμού, αγωνίας και λύπης.
"Το Μυστικό" είναι ένα βιβλίο που σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, αφού πιστεύω πως διαβάζοντάς το θα συγκινηθείτε, θα προβληματιστείτε και θα αφυπνιστείτε όπως εγώ.




3. Η Άννα και ο Χελιδονάνθρωπος 
συγγραφέας: Gavriel Savit
μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
εκδόσεις: Ψυχογιός

Η αλήθεια είναι πως μια αδυναμία στα βιβλία που αφορούν την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου την έχω.
Και η ιστορία στο συγγραφικό ντεμπούτο του Gavriel Savit "Η Άννα και ο Χελιδονάνθρωπος" διαδραματίζεται εκείνη ακριβώς την περίοδο στην Κρακοβία. 
Η επτάχρονη Άννα, βρίσκεται ολομόναχη μετά την σύλληψη του πατέρα της από τους Γερμανούς και η ανάγκη της για επιβίωση την ωθεί να ακολουθήσει έναν μυστηριώδη ψηλό άντρα, που φέρει το όνομα ο Χελιδονάνθρωπος.
Μια ιστορία δρόμου και περιπλάνησης που μας μιλά για τη φρίκη του πολέμου, για τη μάχη του ανθρώπου να κρατηθεί με κάθε κόστος και με κάθε τίμημα στη ζωή, για την ανάγκη μας να πιστέψουμε σε ένα θαύμα, ακόμα κι όταν όλα φαντάζουν μάταια.
Η Άννα που ξεκινά παιδί και στην πορεία του βιβλίου γίνεται γυναίκα, ο περίεργος άντρας που μιλά την γλώσσα των πουλιών και ζει παίζοντας ρόλους και τέλος ο νεαρός ονειροπόλος μουσικός που θα τους ακολουθήσει στην προσπάθειά τους να βγουν ζωντανοί από την δίνη του πολέμου, είναι σίγουρο πως θα σας συναρπάσουν, θα σας ταξιδέψουν και θα σας συγκινήσουν.
Διαβάστε το! 

Αυτά ήταν τα 3 πρώτα βιβλία της χρονιάς και ανυπομονώ για τα επόμενα!
Εσείς, έχετε διαβάσει κάποιο από αυτά; Ποια είναι η γνώμη σας;
Τι διαβάζετε τώρα;

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

You May Also Like

0 σχόλια