Γιατί αποφεύγω το κινητό μου πριν κοιμηθώ και αμέσως μόλις ξυπνήσω

by - Φεβρουαρίου 20, 2019


Γεια σας και χαρά σας!
Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για ένα θέμα για το οποίο σας έχω μιλήσει και στο παρελθόν μέσα από ΑΥΤΟ το ποστ και το οποίο με απασχολεί αρκετά τώρα τελευταία.
Το θέμα του ίντερνετ και οι επιπτώσεις που έχει στη ζωή μου.
Όσο περισσότερο δουλεύω με τον εαυτό μου, τόσο πιο πολύ αποκτώ την ικανότητα να τον ακούω.
Όσο πιο πολύ τον ακούω, τόσο πιο πολύ καταλαβαίνω τα σημάδια που μου στέλνει.
Πριν από μερικά χρόνια, θα μου φαινόταν αδιανόητο αν κάποιος μου έλεγε ότι θα κοιμάμαι και θα ξυπνάω "με το κινητό στο χέρι".
Και ο λόγος είναι πως όλο αυτό μου φαινόταν ανούσιο και χάσιμο χρόνου, ενώ εγώ είχα συνηθίσει να ξεκινώ τη μέρα μου ακούγοντας μουσική και να την τελειώνω διαβάζοντας ένα βιβλίο.
Κι όμως... Έφτασα να το κάνω χωρίς να καταλαβαίνω τι ακριβώς μου προκαλούσε όλο αυτό.
Αλλά ας πάρω τα πράγματα με τη σειρά.
Το πρωινό ξύπνημα και η πρωινή μου ιεροτελεστία, είναι καθοριστικής σημασίας για μένα και συμβάλουν καταλυτικά στην διαμόρφωση της μέρας μου.
Θέλω μόλις ανοίξω τα μάτια μου, να παίρνω τον χρόνο μου και να μην πετάγομαι από το κρεβάτι σαν ελατήριο. Φροντίζω να ξυπνάω τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα από την προβλεπόμενη, δίνοντας έτσι χρόνο στον εαυτό μου να εγκληματήσει στο καινούργιο ξεκίνημα.
Αν το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να πιάσω το κινητό και κατ επέκταση να ασχοληθώ με τα μηνύματα, τα mails και τις εκάστοτε ειδοποιήσεις, το σήμα που θα δώσω στον εγκέφαλό μου, είναι πως έχουν προτεραιότητα οι άλλοι και όχι εγώ και πως οι δικές τους ανάγκες είναι πιο σημαντικές από τις δικές μου. 


Αυτό εγώ το έκανα αυτόματα, χωρίς να καταλαβαίνω πόσο πολύ με άγχωνε και μου καθόριζε τη μέρα.
Μόλις το συνειδητοποίησα, αποφάσισα πως θέλω να το αλλάξω και να ξεκινώ την μέρα μου αλλιώς!
Τεντώνομαι καλά, βάζω απαλή μουσική και πίνω ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι κάνοντας θετικές και ευχάριστες σκέψεις (αν θέλετε μπορώ να σας γράψω ένα πιο αναλυτικό ποστ με την πρωινή μου ρουτίνα).
Το κινητό μου φροντίζω να το ανοίξω γύρω στις 9:00 το πρωί, αλλά στο ίντερνετ προσπαθώ να μην συνδέομαι πριν από τις 10:00-10:30, διώχνοντας μακριά τις φωνούλες εκείνες που μου λένε πως "θα χάσω κάτι επείγον".
Δεν τα καταφέρνω πάντα, αλλά όσες φορές κάνω αυτήν την απλή κατά τα άλλα πρωινή μου ρουτίνα και δεν ξυπνάω με το τηλέφωνο στο χέρι, νιώθω μια μικρή προσωπική νίκη κόντρα σε αυτήν μου την εξάρτηση.
Άλλωστε όλα μπορούν να περιμένουν. Όλα μπορούν να γίνουν στο χρόνο τους, αρκεί εγώ να αισθάνομαι καλά.


Το βράδυ πριν κοιμηθώ έχω μεταξύ άλλων ανάγκη και από αυτά τα 3 πράγματα.
1. Να κάνω τον απολογισμό της ημέρας και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όλα όσα έγιναν.
2. Να διαβάσω λίγο από το βιβλίο μου.
3. Να κάνω αυτοσυγκέντρωση με αναπνοές για χαλάρωση.

Αν αντί για όλα αυτά, πιάσω το κινητό μου και αποχαυνωθώ κοιτάζοντας εικόνες και διαβάζοντας θέματα που ποσώς με ενδιαφέρουν, το μόνο σίγουρο είναι πως θα στρεσαριστώ, θα γεμίσω το υποσυνείδητό μου με άχρηστο υλικό και θα μου εξασφαλίσω έναν ανήσυχο ύπνο. 
Αντ' αυτού κλείνω το τηλέφωνό δυο ώρες πριν και το βγάζω από το υπνοδωμάτιο μου (αν δεν το έχω δίπλα μου, δύσκολα θα σηκωθώ να πάω να το πιάσω).
Αντικαθιστώ το ξυπνητήρι -τηλέφωνό μου με ένα κανονικό ρολόι και διαλέγω ένα βιβλίο που με ταξιδεύει, με χαλαρώνει, μου ταιριάζει και ύστερα όνειρα γλυκά!
Όλα είναι θέμα εξάσκησης όπως λέει και η Theresa Cheung στο βιβλίο της  "21 Ευκαιρίες Να Ξεπεράσεις Τον Εαυτό Σου" από τις εκδόσεις Διόπτρα, για το οποίο θα σας μιλήσω πολύ σύντομα.
Αν εξασκηθώ στο να κοιμάμαι και να ξυπνάω χωρίς το τηλέφωνο στο πλάι μου, το μόνο σίγουρο είναι πως θα κάνω τη ζωή μου καλύτερη και θα βιώσω μια μορφή υπέροχης ελευθερίας!
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Αλήθεια, εσείς πώς τα πάτε με αυτό το θέμα;

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

You May Also Like

2 σχόλια

  1. Είμαι απολύτως βέβαιη, πως είναι θέμα εξάσκησης Ζωή μου! Πολύ σωστά τα έθεσες όλα, σ'ευχαριστώ για την αφύπνιση... όλοι μας θεωρώ έχουμε πέσει σ'αυτό "τρυπάκι" δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρία μου!
      Για μένα είναι πια αναγκαίο και μου κάνει πολύ καλό να έχω γενικά ένα μέτρο στα πράγματα.
      Νομίζω πως με λίγη εξάσκηση όπως πολύ σωστά λες, θα τα καταφέρω!
      Σε φιλώ και σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!

      Διαγραφή