Σαββατοκύριακα χωρίς ιντερνετικούς περισπασμούς

by - Οκτωβρίου 25, 2021




Δεν θυμάμαι πότε ξεκίνησα για πρώτη φορά να απέχω τα Σαββατοκύριακα από το ίντερνετ και τα social. Αυτό που σίγουρα θυμάμαι, είναι αυτή η απίθανη αίσθηση ελευθερίας που νιώθω κάθε φορά, όταν την Παρασκευή το βράδυ κλείνω τα δεδομένα μου και ξεκινάω χαρούμενη να απολαύσω το επικείμενο Σαββατοκύριακο μου. Είναι αυτή η φωνή μέσα στο μυαλό μου που μου λέει χαλαρά: "Ήρθε η στιγμή σου! Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις τις επόμενες δύο μέρες, χωρίς καμία πίεση, χωρίς καμία διαδικτυακή υποχρέωση, χωρίς isntagram, facebook, mails και ειδοποιήσεις, χωρίς κανέναν ιντερνετικό περισπασμό!

"Και κάπως έτσι, ξυπνάω το πρωί του Σαββάτου χαλαρά, φτιάχνω μια κούπα τσάι και βάζω να παίζει μουσική από την αγαπημένη μου Φθινοπωρινή Λίστα.
Ετοιμάζω πρωινό για όλους μας, όπως τηγανίτες με σάλτσα μήλου ή το αγαπημένο μας Vegan Brownie με φουντούκια και φυσικά το πεντανόστιμο Chai Latte μου.
Βγάζω μια μεγάλη βόλτα την Σελίνα και αγοράζω λουλούδια από τον αγαπημένο μου ανθοπώλη.
Επιστρέφοντας σπίτι, περνάω ώρες στην κουζίνα τακτοποιώντας τα λουλούδια στα βάζα και ετοιμάζοντας το μενού της ημέρας. Φουρνίζω παράλληλα το νόστιμο ψωμάκι μου (την συνταγή του οποίου θα ανεβάσω σύντομα εδώ) και αν δεν έχουμε κανονίσει κάποια βόλτα ή εκδρομή, παίζουμε παρέα με τον Γιώργο και την Χριστίνα, μέχρι να γίνει το φαγητό.
Το μεσημέρι τρώμε παρέα στο τραπέζι, κάτι που μας αρέσει πολύ να κάνουμε και τις καθημερινές, αφού αυτή μας η συνήθεια μας φέρνει πιο κοντά και μας δίνει την ευκαιρία να πούμε τα νέα και τα σχέδια μας και να απολαύσουμε καλύτερα το φαγητό μας.
Μετά το μεσημεριανό, ειδικά όταν ο καιρός είναι βροχερός, μου αρέσει να ξαπλώνω με ένα καλό βιβλίο στο κρεβάτι, μέχρι να με πάρει για λίγο ο ύπνος. Αυτές οι στιγμές είναι πραγματικό βάλσαμο. Ακόμα κι αν δεν κοιμηθώ, αυτή η μικρή σιέστα που φαντάζει πολυτέλεια τις καθημερινές, με γεμίζει με χαρά!
Το απόγευμα, άλλη μια κούπα τσάι θα μας περιμένει στο σαλόνι συνοδεία κάποιου σνακ, όπως μπισκότα, κέικ ή ρολά κανέλας και είτε θα δούμε μια ταινία, είτε θα παίξουμε μουσική και θα χορέψουμε, είτε θα κάνει ο καθένας μας τα δικά του, μέχρι να έρθει η ώρα του ύπνου. Πολλές φορές τα βράδια του Σαββάτου θα τα περάσουμε παρέα με φίλους μας ανταλλάσσοντας επισκέψεις ή πηγαίνοντας για φαγητό κάπου ωραία.

Οι Κυριακές μας δεν διαφέρουν και πολύ από τα Σάββατα μας. Οι ρυθμοί μας συνεχίζουν να είναι χαλαροί και η απουσία του ίντερνετ και των "υποχρεώσεων" που το συνοδεύουν, επιμηκύνουν μαγικά τον χρόνο και μου αφήνουν χώρο για έμπνευση και καινούργια ερεθίσματα. 
Χωρίς να χρειάζεται να τσεκάρω συνέχεια το κινητό μου, παίρνω τον χρόνο που χρειάζομαι για να περιποιηθώ τον εαυτό μου αλλά και την οικογένεια μου.
Την Κυριακή μου αρέσει να χουζουρεύω λίγο παραπάνω το πρωί στο κρεβάτι, να απολαμβάνω ένα φλιτζάνι γαλλικό καφέ με γεύση βανίλια-καραμέλα, να κάνω μια μάσκα προσώπου, να επιδίδομαι στην αγαπημένη μου ασχολία, το κολάζ, να πίνω ένα ποτήρι κρασί.
Μου αρέσει να σχεδιάζω χαλαρά την εβδομάδα και να μαζεύομαι νωρίς στο σπίτι, όταν το πρόγραμμα μας έχει βόλτα ή εκδρομή.
Στο τέλος την ημέρας είναι όλα στην θέση τους, έτσι ώστε η Δευτέρα να μας βρει και τους τρεις μας χαλαρούς και ξεκούραστους, έτοιμους για νέες περιπέτειες.

Τα Σαββατοκύριακά μου χωρίς τους ιντερνετικούς περισπασμούς, είναι τα αγαπημένα μου. Και μόνο που κλείνω το κινητό μου, είναι για μένα ξεκούραση. 
Τα Σαββατοκύριακά μου είμαι διαθέσιμη μόνο για τους ανθρώπους στις συνθήκες που θέλω εγώ, επιλέγοντας εδώ και χρόνια να μην δουλεύω αυτές τις δύο μέρες.
Τα Σαββατοκύριακά μου είναι αφιερωμένα στην οικογένεια μου και στους φίλους μου, στις μικρές χαρές μου, στα χουζούρια μου, στο παιδί μου, στις αγκαλιές και στις βόλτες μας, στον αργό τρόπο ζωής (που τόσο πολύ θέλω να βάλω γενικότερα στη ζωή μου), στην ιδιωτικότητα μου, στο δικαίωμα να είμαι και να νιώθω ελεύθερη.
Τα Σαββατοκύριακά μου, ο κόσμος μπορεί να περιμένει.
Σίγουρα δεν τα καταφέρνω πάντα τα πράγματα όπως θα τα ήθελα, αφού η εξάρτηση είναι εκεί και με τσιγκλάει κάθε φορά, στέλνοντας συχνά φωνούλες στα αυτιά μου που μου λένε πως σίγουρα κάτι χάνω απέχοντας από την ροή των πραγμάτων, όμως εγώ συνεχίζω κι αντιστέκομαι, ξανακερδίζοντας κάθε φορά όλα αυτά, που κανένα storie, post, like, follow δεν μπορεί να μου τα προσφέρει.

Κλείνοντας αυτή μου την ανάρτηση, θα σας πρότεινα πραγματικά να δοκιμάσετε κι εσείς να βιώσετε μερικά Σαββατοκύριακα χωρίς ιντερνετικούς περισπασμούς, κάνοντας έτσι ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό σας!


Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

You May Also Like

0 σχόλια