5 things #38

by - Οκτωβρίου 15, 2021

 


1. Τα δώρα από το εξωτερικό

Θυμάμαι, πολύ μικρή, φίλους και συγγενείς να επιστρέφουν από ταξίδια τους στο εξωτερικό και να φέρνουν μαζί τους δώρα και πράγματα που δεν μπορούσαμε να βρούμε στην Ελλάδα. Θυμάμαι με πόση χαρά περίμενα να πάρω στα χέρια μου σοκολάτες, αρώματα, βιβλία που μόνο σε μέρη ξένα και μακρινά μπορούσες να βρεις.
Τώρα πια με το ιντερνετικό shopping, είναι αλήθεια πως μπορείς να παραγγείλεις ότι θέλεις από την άλλη άκρη της γης και μέσα σε λίγες μέρες να το έχεις στα χέρια σου. 
Μεγάλη ευκολία θα μου πεις, όμως από την άλλη, όπως και να το κάνουμε χάνεται η μαγεία της στιγμής, αυτή η μοναδικότητα που είχαν τα δώρα τότε που δεν αρκούσε  το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά  έπρεπε να τα ονειρευτείς και να αισθανθείς πολύ τυχερός αν και όταν κατάφερνες να τα αποκτήσεις.
Πες πως είμαι ρομαντική, μα εμένα ακόμα με συγκινεί κάθε φορά που κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο με σκέφτεται και φέρνει μαζί του από ένα του ταξίδι ένα δώρο αποκλειστικά για μένα, ακόμα κι αν μπορώ πια να το προμηθευτώ από το ίντερνετ ή να το βρω στον τόπο μου.
Όπως για παράδειγμα τα δώρα που μου έφερε ο κουμπάρος από το Παρίσι! 
Ένα κουτί με το αγαπημένο μου τσάι, αλλά και ένα ακόμα πανέμορφο κουτί, γεμάτο υπέροχες πραλίνες από το ζαχαροπλαστείο που επισκέπτομαι όποτε πηγαίνω στην Πόλη του Φωτός!
Δυο δώρα που με γέμισαν χαρά και με ταξίδεψαν νοερά στην πανέμορφη αυτή πόλη που λατρεύω και θα ήθελα, αν μπορούσα, συχνά. 





2. Το βιβλίο Απλά και Διαφορετικά-Συνταγές μαγειρικής σε διαφορετική διάσταση

Το πρώτο βιβλίο του αγαπημένου μου Γιώργου Ευγενιάδη "Απλά και διαφορετικά- Συνταγές Αρτοζαχαροπλαστικής σε Διαφορετική Διάσταση" είναι ακουμπισμένο στο ράφι με τα βιβλία μαγειρικής στην κουζίνα μου και αποτελεί συχνά πηγή έμπνευσης για να φτιάξω παρέα με την Χριστίνα εύκολα, νόστιμα και γρήγορα γλυκά. Η σοκολατόπιττα χωρίς αλεύρι αλλά και το αρωματικό κέικ μανταρίνι με μαύρη σοκολάτα είναι τα αγαπημένα μας.
Πριν από μερικές μέρες ήρθε να προστεθεί δίπλα στο γαλάζιο μας βιβλίο, ένα ακόμα σε κίτρινο χρώμα!
Πρόκειται για το καινούργιο βιβλίο του Γιώργου Ευγενιάδη "Απλά και διαφορετικά- Συνταγές μαγειρικής σε διαφορετική διάσταση" από τις εκδόσεις Υδροπλάνο και αυτό σε εικονογράφηση της Δέσποινας Παπαχριστούδη.
Ένα βιβλίο γεμάτο βατές και εύκολες συνταγές μαγειρικής που δεν χρειάζονται ζυγαριά, με απλά, καθημερινά υλικά, που μπορούμε να φτιάξουμε όλοι.
Ο Γιώργος Ευγενιάδης, δάσκαλος στην δημόσια ειδική εκπαίδευση, οραματίστηκε να γράψει δύο βιβλία με συνταγές, που δεν θα αποκλείουν κανέναν από την κουζίνα και από την μαγεία της παρασκευής ενός γλυκού ή φαγητού και το κατάφερε και με το παραπάνω.
Τα βιβλία του είναι ευανάγνωστα, ευχάριστα, με αναλυτικές οδηγίες και σκίτσα που καθοδηγούν τους πάντες να παράξουν ένα νοστιμότατο αποτέλεσμα.
Απλά και διαφορετικά, ο Γιώργος Ευγενιάδης μας καλεί να σηκώσουμε τα μανίκια, να φορέσουμε την ποδιά μας και να βουτήξουμε στον υπέροχο κόσμο της μαγειρικής, αφού ως άλλος σεφ Γκουστώ (βλ. την ταινία κινουμένων σχεδίων Ratatoille) πιστεύει πως "Όλοι μπορούν να μαγειρεύουν". 




3. Τα Χριστουγεννιάτικα Advent Calendar της The Body Shop

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου γιορτή και κάθε χρόνο ανυπομονώ να έρθουν! Με ενθουσιάζουν η χαρά και τα βαθύτερα μηνύματα που τα συνοδεύουν, τα λαμπιόνια, τα δώρα, τα γλυκά, τα τραπεζώματα και οι μαζώξεις με τους φίλους και την οικογένεια και φυσικά τα Ημερολόγια Αντίστροφης Μέτρησης!
Όπως αυτά που βγάζουν κάθε χρόνο τα καταστήματα The Body Shop.
Πανέμορφα κουτιά που κρύβουν μέσα τους 25 μοναδικές full και mini size εκπλήξεις με προιόντα περιποίησης για το μπάνιο, το σώμα, το πρόσωπο, τα μαλλιά αλλά και μοναδικά αξεσουάρ.
Εμπνευσμένα από πράξεις αγάπης, τα φετινά Advent Calendars, πέρα από τα υπέροχα προϊόντα που κρύβουν μέσα τους, μας εμπνέουν με τα μηνύματα τους, που βρίσκουμε σε κάθε κουτάκι που ανοίγουμε και τα οποία μας προτρέπουν να μοιράσουμε απλόχερα την αγάπη και την καλοσύνη μας στους φίλους, την οικογένεια κι τους συνανθρώπους μας.
Όλα τα προϊόντα που περιέχουν τα ημερολόγια είναι cruelty-free και η συσκευασία τους είναι επαναχρησιμοποιούμενη, αφού μόλις αδειάσουν μετατρέπονται σε υπέροχα χρηστικά αντικείμενα καθώς η πρωτότυπη και ευρηματική σχεδίαση τους περιλαμβάνει συρτάρια που τα καθιστούν ιδανικά για την αποθήκευση καλλυντικών, κοσμημάτων, αξεσουάρ και άλλων χρήσιμων μικροαντικειμένων!
Τέλος, αυτή τη χρονιά, με κάθε αγορά μας από τα The Body Shop κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, στηρίζουμε τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Η Φλόγα".




4. Η σειρά "Maid" 

Πάνε μέρες που είδα την σειρά "Maid" (Οικιακή Βοηθός) στο Netflix και ακόμα την σκέφτομαι. Με πρωταγωνίστριες τις Andie MacDowell και Margaret Qualley, που υποδύονται τη μάνα και την κόρη αντίστοιχα, όπως άλλωστε είναι και στην πραγματική ζωή, η σειρά είναι βασισμένη στο ομότιτλο αυτοβιογραφικό μπεστ σέλερ της Stephanie Land.  
Πρόκειται για την ιστορία μιας νεαρής μητέρας που προσπαθεί να ξεφύγει από την κακοποιητική σχέση που έχει με το σύντροφό της, θέλοντας να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για την ίδια και το παιδί της. 
Μέσα από πολλές δυσκολίες, βρίσκει δουλειά ως οικιακή βοηθός και ξεκινά να μένει σε έναν ξενώνα για γυναίκες που έχουν δεχθεί κακοποίηση. 
Αυτό που με γοήτευσε περισσότερο σε αυτή τη σειρά, είναι η δυναμική της νεαρής γυναίκας που αποφασίζει να μη το βάλει κάτω, να πάει κόντρα σε κάθε δυσκολία, να εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθεί στα πόδια της και να ζήσει τη ζωή που της αξίζει. Ούτε για μια στιγμή δεν τα παρατάει, παλεύοντας με τους προσωπικούς της δαίμονες αλλά και με τους γύρω της, θέλοντας να ζήσει με ελευθερία και αξιοπρέπεια. 
Η νεαρή πρωταγωνίστρια ειδικά, με εξέπληξε με το υποκριτικό της ταλέντο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερούσαν οι υπόλοιποι ηθοποιοί. Πραγματικά υπήρχαν φορές που νόμιζα πως έβλεπα ντοκιμαντέρ και όχι σειρά, με την αληθοφάνεια που είχαν οι σκηνές. 
Το Maid είναι μια σειρά που ανεπιφύλακτα σας προτείνω να δείτε!




5. Ένας καφές με τον εαυτό μου

Μου αρέσει πολύ να βγαίνω για καφέ με τον εαυτό μου. Παλιότερα δεν αισθανόμουν άνετα με αυτό. Πίστευα πως η εικόνα ενός ανθρώπου να πίνει μονάχος του ένα φλιτζάνι καφέ, έκρυβε μοναξιά και θλίψη.
Τώρα πια το να πίνω μόνη μου τον καφέ μου σε ένα όμορφο μέρος, με γεμίζει χαρά και αισθάνομαι πιο γεμάτη από ποτέ. Έχοντας για παρέα τον εαυτό μου, μπορώ να συγκεντρωθώ στις σκέψεις μου, να πάρω απόσταση από τα πράγματα, να καταστρώσω τα επόμενα σχέδιά μου.
Διαλέγω ένα όμορφο μέρος και κάθομαι εκεί για ώρες, παρατηρώντας επίσης τον κόσμο, μένοντας στην σιωπή, απολαμβάνοντας το ρόφημα μου.
Αυτή η μικρή χαρά, επαναφορτίζει τις μπαταρίες μου και με γεμίζει με έμπνευση και ενέργεια. Γι' αυτό και φροντίζω να την απολαμβάνω όσο πιο συχνά μπορώ!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια