Η συνταγή της εβδομάδας: Το δικό μου Chai Latte

by - Σεπτεμβρίου 06, 2021

 


Χρόνια τώρα, κάθε που μπαίνει ο Σεπτέμβρης, εγώ έχω τον δικό μου τρόπο για να τον καλωσορίζω.
Πηγαίνω σε γνωστό αμερικάνικο cafe και με κερνάω ένα Chai Latte, που ενίοτε το συνοδεύω και με μερικά shortbreads, ξέρετε αυτά τα πεντανόστιμα μπισκότα βουτύρου που λιώνουν στο στώμα...
Το τελευταίο διάστημα με όλη αυτή τη κατάσταση της πανδημίας, αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω το δικό μου Chai Latte για να μπορώ να το απολαύσω όποτε και όπου το επιθυμώ!
Το αποτέλεσμα μετά από μερικούς πειραματισμούς, τελικά μου άρεσε και είπα να το μοιραστώ μαζί σας, σε περίπτωση που σας αρέσει και σας αυτό το πικάντικο και συνάμα γλυκό ρόφημα μαύρου τσαγιού, που για μένα σηματοδοτεί την αρχή του φθινοπώρου. 
Εννοείται πως ανάλογα με την διάθεση και τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε φυτικό ή και ζωικό γάλα προτιμάτε, να κάνετε περισσότερο ή λιγότερο γλυκό το ρόφημα σας και να το απολαύσετε κρύο ή ζεστό!
Τέλος να σας πω, πως για μεγαλύτερη ευκολία και αν δεν θέλετε να βράζετε το τσάι με τα μπαχαρικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατευθείαν φακελάκια με έτοιμο μαύρο τσάι με μπαχαρικά, το λεγόμενο Chai!




ΥΛΙΚΑ
(για 2 κούπες)

2 φακελάκια μαύρο τσάι 
1 φλιτζάνι νερό
•1 κ.γ. κανέλα 
•1/2 κ.γ. τζίντζερ
•1 αστεροειδή γλυκάνισο
•4 καραφάκια γαρύφαλου
1 φλιτζάνι γάλα (βάζω σόγιας ή αμυγδάλου)
2 κουταλιές της σούπας μέλι ή ζάχαρη καρύδας
•κανέλα και μοσχοκάρυδο (για γαρνιτούρα)





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, τα φακελάκια του τσαγιού και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη και τα αφήνουμε να βράσουν. 
Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φακελάκια και τα μπαχαρικά και προσθέτουμε στο τσάι μας το γάλα και το μελί ή τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. 
Αφού ζεσταθεί το μείγμα, το σερβίρουμε σε μια κούπα, προσθέτοντας λίγο κρύο γάλα αμυγδάλου που το έχουμε χτυπήσει με τον αυγοδάρτη ή με ένα χτυπητήρι για τον καφέ και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα και λίγο μοσχοκάρυδο.
Απολαμβάνουμε το Chai Latte μας παρέα με ένα κομμάτι μηλόπιτα, μια τάρτα της αρεσκίας μας, μερικά μπισκότα βουτύρου ή και σκέτο, αφήνοντας το πλούσιο άρωμα και την μεστή γεύση του να μας πλημμυρίσουν!

Καλή σας απόλαυση!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια