Schultüte: Ένα χωνί γεμάτο εκπλήξεις!

by - Σεπτεμβρίου 10, 2021




Τέλος τα ψέματα! Τα σχολεία αρχίζουν τη Δευτέρα και μαζί με αυτά, αρχίζουν και οι εξωσχολικές δραστηριότητες και τα διαβάσματα και οι εργασίες και όλα όσα είχαμε αφήσει πίσω, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών.
Κι επειδή όπως και να το κάνουμε, κάθε φόρα η επιστροφή από τις διακοπές έχει και μια μελαγχολία, τα τελευταία χρόνια, λίγο πριν αρχίσουν τα σχολεία ετοιμάζω στην Χριστίνα μια έκπληξη, καθιστώντας λίγο πιο απολαυστική και ευχάριστη την όλη διαδικασία του "back to school".
Της ετοιμάζω ένα Schultüte!
Ένα χωνί γεμάτο από γραφική ύλη και άλλες μικρές εκπλήξεις για να καλωσορίσει με αυτόν τον τρόπο την νέα σχολική χρόνια.
Το χωνί αυτό, το κρατούν οι μαθητές στη Γερμανία την πρώτη μέρα στο σχολείο όταν ξεκινάνε την πρώτη δημοτικού και είναι ένα γερμανικό έθιμο που χρονολογείται από το 1810.




(το περσινό μας Schultüte)

Εγώ το έμαθα, όταν πήγαινα σχολείο στο εξωτερικό, αλλά δεν είχα ποτέ την χαρά να το κρατήσω στα χέρια μου, κι έτσι σκέφτηκα να το φτιάξω για την Χριστίνα.
Παραδοσιακά το Schultüte κατασκευάζεται από ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι αλλά μπορεί να γίνει και από ύφασμα. Μπορεί να διακοσμηθεί με αυτοκόλλητα, σφραγίδες και κορδέλες και στη συνέχεια να γεμίσει με εκπλήξεις όπως γραφική ύλη, γλυκίσματα και ότι άλλο μπορεί να αρέσει στα παιδιά.
Παρόλο που εθιμοτυπικά απευθύνεται στα παιδάκια που ξεκινούν την πρώτη Δημοτικού, εγώ το κάνω κάθε χρόνο στην Χριστίνα, γιατί είναι κάτι που της αρέσει και της δίνει χαρά! Και μεταξύ μας, δίνει χαρά και σε μένα να την βλέπω να ανακαλύπτει τους μικρούς "θησαυρούς" που κρύβει το χωνί της!
Η κατασκευή του είναι πολύ απλή και εύκολη, αφού το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κομμάτι χαρτόνι, λίγο γκοφρέ χαρτί, κόλλα, ψαλίδι, μια κορδέλα και μερικά καλούδια για να γεμίσετε το χωνί σας.
Εννοείται πως αν θέλετε, μπορείτε να το διακοσμήσετε με αυτοκόλλητα, σφραγίδες, ζωγραφιές και ότι άλλο σας κάνει κέφι.

Δοκιμάστε το! Είμαι σίγουρη πως θα δώσετε μεγάλη χαρά στα παιδιά σας.

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια