5 things #36

by - Σεπτεμβρίου 03, 2021

 


1. Ένα βιβλίο που με άγγιξε πολύ

Ανάμεσα στα βιβλία που διάβασα το τελευταίο διάστημα, απέχοντας από τα κοινωνικά δίκτυα, ήταν και "Το νούμερο 31328" του Ηλία Βενέζη από τις εκδόσεις Εστία.
Το βιβλίο αυτό υπήρχε για χρόνια στη βιβλιοθήκη μου και μόλις φέτος το κράτησα για πρώτη φορά στα χέρια μου. Και ω, τι τύχη ήταν αυτή!
Πρόκειται για ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ βιβλίο, που ξεχειλίζει από ευαισθησία και λογοτεχνικές αρετές.
Ο Ηλίας Βενέζης, γράφοντας στο πρώτο πρόσωπο, μας εξιστορεί την ίδια του τη ζωή, όταν παιδί ακόμα, δεκαοκτώ χρονών οδηγήθηκε το 1922 από τους Τούρκους στα τάγματα εργασίας της Ανατολής, βιώνοντας συγκλονιστικές καταστάσεις.  
Η γραφή του Βενέζη με άγγιξε βαθιά από τις πρώτες κι όλας γραμμές του βιβλίου. Μια γραφή απλή, χωρίς φιοριτούρες, χωρίς την ανάγκη να αποδείξει κάτι, να φανεί, να ξεχωρίσει, με πήρε από το χέρι και με σεργιάνισε με γλαφυρότητα σε εκείνα τα κάτεργα του θανάτου, όπου η ανθρώπινη υπόσταση εξαϋλώνεται και τη θέση της παίρνει η ζωώδης και απάνθρωπη πλευρά του ανθρώπου. 
Σε εκείνα τα μέρη όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή μέλη και της δικιάς μου οικογένειας από την πλευρά του πατέρα μου, όπως οι θείου του που ποτέ δεν γνώρισε.
"Το νούμερο 31328" με συγκίνησε βαθιά, μου έδειξε ποσό σημαντικό πράγμα είναι να ελπίζεις και να παλεύεις, αλλά και με προβλημάτισε, αναδεικνύοντας την αγριότητα και την απανθρωπιά με την οποία είμαστε ικανοί να φερθούμε στον συνάνθρωπό και "αδελφό" μας, όταν υπερασπιζόμαστε με φανατισμό, κάθε λογής ιδεολογήματα και αντιλήψεις που θρέφουν τη μισαλλοδοξία και τη βία...





2. Αρώματα του καλοκαιριού και όχι μόνο 

Οι αγάπη μου για τα αρώματα κρατάει χρόνια. Από παιδί θυμάμαι, πως ήταν το πρώτο πράγμα που ζητούσα να μου φέρει για δώρο ο πατέρας μου από τα μακρινά του ταξίδια. Οι μυρωδιές παίζουν κύριο ρόλο στις αναμνήσεις μου και μπορώ πολύ εύκολα να μεταφερθώ σε δευτερόλεπτα σε μια ξεχασμένη στιγμή, μόλις μυρίσω το άρωμα με το οποίο την έχω συνδέσει.
Το φετινό μου καλοκαίρι είχε την μυρωδιά από δυο καινούργια αρώματα αγαπημένων μου σχεδιαστών.
Το πρώτο, είναι το νέο άρωμα Musc Noir For Here του Αμερικανού σχεδιαστή Narciso Rodriguez.
Μυστηριώδες, αισθησιακό και τόσο θηλυκό, που σε ταξιδεύει σε καλοκαιρινές ξέγνοιαστες βραδιές.
Το διάφανο μπουκάλι του, περικλείει το άρωμα του musk μαζί με την μυρωδιά του λευκού κέδρου, του τριαντάφυλλου, του ηλιοτρόπιου και του δαμάσκηνου, δημιουργώντας ένα σαγηνευτικό αποτέλεσμα!
Μετά το προηγούμενο άρωμα της σειράς με το όνομα For Here, αγάπησα το Musk Noir For Here από τις πρώτες κι όλας σταγόνες και ένιωσα ότι μου ταιριάζει απόλυτα.

Το δεύτερο άρωμα είναι το A Drop d’ Issey του Issey Miyake.
Τα αρώματα του Miyaki τα φοράω από την εφηβεία μου και πάντα μου φέρνουν στο μυαλό ανέμελες στιγμές, γεμάτες χαρά και ελευθερία.
Το A Drop d’ Issey είναι δροσερό και ανάλαφρο, με κύριο συστατικό του το άρωμα της πασχαλιάς. 
Καθώς η φύση κατείχε πάντα σημαντικό ρόλο στις δημιουργίες του Issey Miyake έτσι και τώρα, ο Ιάπωνας καλλιτέχνης, μέσα από μια σταγόνα μας καλεί να ανακαλύψουμε με την καρδιά μας, αυτό που είναι αόρατο με το γυμνό μάτι. 
Στη γυάλινη σταγόνα του A Drop d’ Issey, η πασχάλια, το γάλα αμυγδάλου, τα άνθη της πορτοκαλιάς, το τριαντάφυλλο και το γιασεμί, δημιουργούν ένα υπέροχο μπουκέτο αρωμάτων, δίνοντας μας αυτή την αίσθηση της απαλότητας, της ζεστασιάς και της χαλάρωσης που τόσο έχουμε ανάγκη.



3. Ιταλικές γεύσεις 

Το να τρώω κάπου ωραία παρέα με τους φίλους μου, είναι για μένα μια από τις πιο μεγάλες χαρές της ζωής.
Μου αρέσει πολύ να συνδυάζω την καλή παρέα με το καλό φαγητό. Όταν μάλιστα αυτό το φαγητό, αποτελείτε από καλομαγειρεμένες σπεσιαλιτέ της Ιταλικής κουζίνας.
Πρόσφατα επισκέφτηκα το Bellagio, μια αυθεντική ιταλική τρατορία στην Αγία Παρακευή και είχα τη χαρά να δοκιμάσω κάποια πιάτα από το ανανεωμένο του μενού, που επιμελήθηκε ο chef Μιχάλης Μαργαρίτης, με επιλογές για όλα τα γούστα, ακόμα και για vegetarians. 
Η εμπειρία μου ήταν εξαιρετική, αφού πέρα από τα νόστιμα και δημιουργικά πιάτα που δοκίμασα, αποτελούμενα από άριστες πρώτες ύλες, το περιβάλλον ήταν πολύ όμορφο και το προσωπικό πολύ ευγενικό.
Για πρώτο πιάτο πήραμε την Insalata di Quinoa, μια δροσερή σαλάτα με κινόα, παντζάρι, πράσινο μήλο, καρύδια, αρωματισμένο γιαούρτι με βασιλικό και dressing εσπεριδοειδών, αλλά και τα Funghi e provola, τα πολύ νόστομα μανιτάρια πλευρώτους με καπνιστή μοτσαρέλα στη σχάρα.
Το επόμενο πιάτο που ήρθε στο τραπέζι μας ήταν η εξαιρετική πίτσα Bufalina του Bellagio, με σάλτσα ντομάτας, βουβαλίσια μοτσαρέλα, ντοματίνια, ρόκα και βασιλικό, σε ζυμάρι που φτιάχνεται από φυσικό προζύμι και ψήνεται σε έναν σύγχρονο ξυλόφουρνο.
Για κυρίως πιάτο, εγώ πήρα τα Ravioli al tartufo, χειροποίητα ραβιόλι γεμιστά με ricotta και φρέσκια καλοκαιρινή μαύρη τρούφα, τα οποία ήταν ένα όνειρο.
Το γεύμα μας έκλεισε με ένα συγκλονιστικό Tiramisu, που μας έκανε να υποσχεθούμε ότι θα ξανά επισκεφτούμε σύντομα πάλι το Bellagio, για ένα ακόμα γαστριμαργικό ταξίδι!




4. Η σειρά ANNE WITH AN "E" στο Netflix

Το τελευταίο διάστημα, απέχοντας συνειδητά από τα social media, είχα πολύ περισσότερο χρόνο στη διάθεση μου για να διαβάσω ένα βιβλίο, να δω μια ταινία ή μια σειρά. Κάνοντας μια "βόλτα" από το Netfix, έπεσα τυχαία πάνω στη σειρά ANNE WITH AN "E" που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή με τις όμορφες ερμηνείες των ηθοποιών αλλά και την υπέροχη φωτογραφία της.
Η Άννα, ένα ορφανό κορίτσι που έχει κακοπεράσει στη ζωή του, βρίσκει επιτέλους μετά από πολλές δυσκολίες, ένα σπίτι και δυο ανθρώπους που την αποδέχονται και την αγαπούν και καταφέρνει μέσα από την δύναμη της αγάπης και της θέλησης, να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα.
Μια σειρά, βασισμένη στο βιβλίο της Λούσι Μ. Μοντγκόμερι "Anne of Green Gables", που κυκλοφόρησε το 1908 και πούλησε πάνω από 50.000.000 αντίτυπα ενώ μεταφράστηκε σε 36 γλώσσες, με όμορφες ερμηνείες και πολλά αισιόδοξα μηνύματα, μια σειρά που σε προτρέπει μέσα από την ιστορία της Άννας να κυνηγήσεις κι εσύ τα όνειρα σου και να τα κάνεις πραγματικότητα.




5. Τέσσερα καινούργια προϊόντα για το πρόσωπο 

Μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω καινούργια προϊόντα για το σώμα αλλά κυρίως για το πρόσωπο, όπως κρέμες, serum, μάσκες και ότι άλλο μπιουτοκαλλυντικό!
Τελευταία έχω πάθει μια εμμονή με αυτά τα προϊόντα της φωτογραφίας και είπα να τα μοιραστώ μαζί σας.
Πρώτα θα σας μιλήσω για το φανταστικό Dream-y Mist από μια εταιρία που αγαπώ πολύ, την Pixie
Πρόκειται για ένα σπρέι πολλαπλών χρήσεων, εμπλουτισμένο με φυσικά αρωματικά εκχυλίσματα όπως λεβάντα, γιασεμί και χαμομήλι (γνωστά για τις καταπραϋντικές, ηρεμιστικές και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες), που μας βοηθάει να χαλαρώσουμε αλλά και να ενυδατώσουμε το δέρμα μας πριν από τον ύπνο.
Το χρησιμοποιώ τους τελευταίους μήνες λίγο πριν κοιμηθώ και ομολογώ πως με έχει βοηθήσει πολύ! Αφού το ανακινήσω καλά ψεκάζω πρώτα το μαξιλάρι μου και έπειτα το πρόσωπο μου. Η όλη διαδικασία με χαλαρώνει και με προετοιμάζει για έναν ήρεμο ύπνο. Στα συν του, το ότι δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα, δεν έχει paraben και συστατικά ζωικής προέλευσης!

Ένα άλλο προϊόν για την βραδινή περιποίηση του προσώπου μου είναι η καταπραϋντική και ενυδατική μάσκα νυκτός Sleeping Mask Cica της LANEIGE
Με ελαφριά κρεμώδη υφή και με ένα ισχυρό συστατικό, το "Forest Yeast" που παρασκευάζεται από σταφύλια, προστατεύει την ευαίσθητη επιδερμίδα από τους ερεθισμούς βοηθά το δέρμα να ενυδατωθεί, να αναζωογονηθεί και να αποκατασταθεί όσο εμείς απολαμβάνουμε τον ύπνο μας! Ένα ακόμα συν της, το ότι δεν δοκιμάζεται σε ζώα.

Σειρά έχει το Green Tea Intensive Hydrating Serum της Innisfree. Ένας vegan ενυδατικός ορός, που ενυδατώνει, θρέφει και αναπληρώνει την υγρασία του δέρματος, αφήνοντας το λαμπερό και απαλό, χάρη στο φρέσκο πράσινο τσάι και το έλαιο σπόρου πράσινου τσαγιού που περιέχει. 

Τέλος, η ενυδατική κρέμα ημέρας Hyaluronic Dew Cream του Mario Badescu, μια κρέμα-τζελ που ενυδατώνει σε βάθος, ενώ παράλληλα δεν βαραίνει την επιδερμίδα.
Κι επειδή ξέρω πως θα με ρωτήσετε, να σας πω πως όλα αυτά τα προϊόντα, θα τα βρείτε στα καταστήματα Sephora


Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 



You May Also Like

0 σχόλια