5 things #37

by - Σεπτεμβρίου 24, 2021

 


1. Οι βραδιές με φαγητό και φίλους

Το έχω ξαναγράψει πολλές φορές πως, ένα από τα πράγματα που απολαμβάνω πολύ στη ζωή, είναι το να τρώω παρέα με φίλους. Να απολαμβάνω το φαγητό μου και ένα ποτήρι κρασί, ενώ ταυτόχρονα περιτριγυρίζομαι από αγαπημένα πρόσωπα.
Αυτό είναι για μένα ο ορισμός της ευτυχίας. Είναι μια τονωτική ένεση, ικανή να με γεμίσει με την ενέργεια που χρειάζομαι για να αντεπεξέρχομαι στις όποιες δυσκολίες.
Νομίζω πως αν με ρώταγε κάποιος "τί είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις οπωσδήποτε μια φορά την εβδομάδα;" θα του απαντούσα "να τρώω με τους φίλους μου".
Θα μου έδινε πολύ μεγάλη χαρά η δημιουργία μιας λέσχης φίλων, όπου ο καθένας από εμάς θα διάλεγε μια μέρα της εβδομάδας για να καλέσει τους υπόλοιπους στο σπίτι του για φαγητό. Το μόνο που θα είχαν να κάνουν τα προσκεκλημένα μέλη κάθε φορά, είναι να φροντίσουν για το κρασί και το επιδόρπιο.
Θεματικές βραδιές, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, εξομολογήσεις, αλλά και παρεΐστικα παιχνίδια ή και διαγωνισμοί λ.χ. για το καλύτερο κρασί ή γλυκό, θα μπορούσαν να είναι μερικά από τα έξτρα συστατικά των συναντήσεων.
Και έτσι, μέσα στην μουντάδα της καθημερινότητας, με τις υποχρεώσεις και τις δουλειές να τρέχουν, θα ξέραμε πως θα υπάρχει μια μέρα χαράς, που θα μας περιμένει όπως και να έχει!




2. Η νέα σειρά περιποίησης μαλλιών της Molton Brown

Κάθε φορά που χρησιμοποιούσα στο μπάνιο, ένα αφρόλουτρο του αγαπημένου μου αγγλικού οίκου αρωμάτων Molton Brown, σκεφτόμουν πως είναι κρίμα να μην υπάρχει κάποιο σαμπουάν, που θα κάνει τα μαλλιά μου να μυρίζουν το ίδιο όμορφα.
Καταλαβαίνετε λοιπόν τη χαρά μου, όταν έφτασαν στα χέρια μου δύο από τα καινούργια προϊόντα της νέας συλλογής για τα μαλλιά Botanical Hair Care!
Ένα σαμπουάν και ένα conditioner, με μοναδικό άρωμα, εμπλουτισμένα με καταπραϋντικό χαμομήλι βιώσιμης προέλευσης που καλλιεργείται με τη μέθοδο της υδροπονίας, δηλαδή μέσα στο νερό, στις υπόγειες σήραγγες του Λονδίνου! 
Όλη η συλλογή, είναι εμπνευσμένη από την κληρονομιά του οίκου και είναι εμπλουτισμένη με μοναδικά βότανα είναι 100% vegan, χωρίς parabens και phthalates, με σκοπό να παρέχει μια φυσική περιποίηση στα μαλλιά μας.




3. Η ταινία "Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα"

Πριν από λίγες μέρες, ψάχνοντας στο ERTFLIX να βρω μια ταινία για να περάσω το βράδυ μου, έπεσα πάνω στην "Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα".
Έχοντας διαβάσει το βιβλίο του Τζον Μπόιν "Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και στο οποίο βασίζεται η ταινία, ήμουν πολύ περίεργη να δω την κινηματογραφική του μεταφορά.
Ο Μπρούνο, ένα οκτάχρονο αγόρι, αφήνει πίσω το σχολείο και τους φίλους του,  ακολουθώντας την οικογένειά του που μετακομίζει από το υπέροχο σπίτι τους στο Βερολίνο, σε μια απομονωμένη περιοχή λόγω της δουλιάς του πατέρα του. 
Ο Μπρούνο δεν έχει να παίξει με κανέναν, μέχρι τη στιγμή που συναντά τον Σμούελ, ένα συνομήλικο αγόρι που ζει πίσω από ένα συρματόπλεγμα και φοράει μια ριγέ πιτζάμα. Ένα μικρό αγόρι, όπως όλα τα μικρά αγόρια αυτού του κόσμου, που έχει όρεξη για παιχνίδι, ανεμελιά και σοκολάτες. 
Ο Μπρούνο δεν έχει ιδέα για την τελική λύση ή το ολοκαύτωμα. Δε γνωρίζει για τον εφιάλτη που ζουν οι λαοί της Ευρώπης εξαιτίας της χώρας του. Δε γνωρίζει την ακριβή δουλειά που κάνει ο πατέρας του για να σώσει το "μεγάλο έθνος" από τα "μιάσματα". Το μόνο που ξέρει, είναι να πολεμάει με κλαδιά αντί για όπλα και να πετάει με τα χέρια ανοιχτά, διασχίζοντας τα λιβάδια.
Ο Σμούελ γίνεται ο καλύτερος του φίλος, και μαζί κι ο δήμιος του…
Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Mark Herman, τελικά αποτελεί μια εξαιρετική κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, με υπέροχη φωτογραφία και ερμηνείες.  Ξεδιπλώνει την κτηνωδία του ναζισμού μέσα από την ιστορία της φιλίας των δύο μικρών παιδιών με τέτοιο τρόπο που δίνει μια γροθιά στο στομάχι του θεατή, υπενθυμίζοντας του πως μόνο η αθωότητα και ειλικρινής αγάπη μπορούν να σώσουν τον κόσμο.
Μια θαυμάσια ταινία που με καθήλωσε, με συγκίνησε και με έβαλε σε σκέψεις.




4. Τα θρεπτικά και ενυδατικά Body Butters της The Body Shop

Η αγάπη μου για την The Body Shop είναι γνωστή!
Αυτό όμως που ίσως δεν ξέρετε, είναι πως λατρεύω τα Body Butters της
και τα χρησιμοποιώ φανατικά εδώ και χρόνια, ειδικά τον χειμώνα, αφού είναι ιδανικά για το ξηρό μου δέρμα.
Τα καλά νέα είναι, πως τα υπέροχα αυτά Body Butters, επέστρεψαν φέτος με νέα, vegan βελτιωμένη σύνθεση, πιστοποιημένη από την The Vegan Society και με συστατικά 95% φυσικής προέλευσης, όπως το χειροποίητο βούτυρο καριτέ που η εταιρεία προμηθεύεται μέσα από το πρόγραμμα Δίκαιο Εμπόριο, από κοινότητες της Γκάνα βοηθώντας έτσι σημαντικά την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών της κοινότητας. 
Τα Body Butters της The Body Shop, προσφέρουν εντατική, πλούσια ενυδάτωση που διαρκεί έως και 96 ώρες και μεταμορφώνουν την όψη της επιδερμίδας μας χωρίς να αφήνουν κολλώδη αίσθηση. 
Με νέα, πλήρως ανακυκλώσιμη συσκευασία, διαθέτουν καπάκι αλουμινίου και δοχείο από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος. 
Είναι σίγουρο, πως μέσα από τα 14 διαφορετικά αρώματα και συστατικά, θα βρείτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο σε σας.
Εγώ λάτρεψα το κρεμώδες αβοκάντο αλλά και το μοσχομυριστό τριαντάφυλλο!



5. Το βιβλίο "Πως να είσαι ΥΠΕΡΟΧΟΣ"

Όλοι μας λίγο πολύ, προσπαθούμε να κατακτήσουμε την ευτυχία. Να έχουμε επιτυχίες, πολλά λεφτά, αρμονικές σχέσεις, μια άνετη ζωή, προσωπική καταξίωση.
Καθημερινά ψάχνουμε τρόπους για να είμαστε ΥΠΕΡΟΧΟΙ.
Η Sophie Golding, στο βιβλίο της "Πως να είσαι ΥΠΕΡΟΧΟΣ" από τις εκδόσεις Ψυχογιός, μας καλεί να δούμε τη ζωή λίγο διαφορετικά. 
Μας καλεί να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας όταν οι άλλοι αμφισβητούν τις αξίες μας, να κατεβάσουμε ταχύτητες και να επικεντρωθούμε στις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά, να βάλουμε το γέλιο και την ευγνωμοσύνη στη ζωή μας, να πιστέψουμε πως είμαστε αρκετοί και να νοιαζόμαστε λιγότερο για ό,τι σκέφτονται οι άλλοι. Ένα βιβλίο λιτό, ευανάγνωστο και ουσιαστικό στον τρόπο που διαπραγματεύεται το θέμα του. 

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια