5+1 πράγματα που κάνω το πρωί μόλις ξυπνήσω

by - Σεπτεμβρίου 15, 2021

 


Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λένε, κι εγώ συμφωνώ απόλυτα.
Τα τελευταία χρόνια, συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι για μένα, να έχω ένα καλό και ήρεμο ξύπνημα αλλά και αρκετή ώρα στη διάθεση μου, για να προετοιμαστώ για ό,τι καινούργιο θα μου φέρει η νέα μέρα.
Ξεκίνησα λοιπόν να εντάσσω σιγά-σιγά καινούργιες συνήθειες και ρουτίνες στο πρωινό μου ξύπνημα, που με γεμίζουν με ενέργεια και ηρεμία και που μου δημιουργούν μια αίσθηση ασφάλειας για την "άγνωστη" μέρα που ξεκινά.
Απλά πράγματα, που μέσα στο άγχος της καθημερινότητας, το προσπερνούσα ή τα παράβλεπα, χωρίς να υπολογίζω την αξία τους.
Πάμε να τα δούμε παρέα!


Αργό ξύπνημα

Σταμάτησα να πετάγομαι σαν ελατήριο από το κρεβάτι μου κάθε φορά που χτυπάει το ξυπνητήρι για να προλάβω να τα κάνω όλα, με τις εκκρεμότητες και τις δουλειές να στριφογυρίζουν στο κεφάλι μου.
Τώρα πια ξυπνώ αργά, παίρνω τον χρόνο μου στο κρεβάτι, τεντώνω καλά το σώμα μου και σκέφτομαι θετικά την νέα μέρα που ξεκινάει. Αυτό, τουλάχιστον για μένα, προϋποθέτει να έχω λίγα έξτρα λεπτά στη διάθεση μου βάζοντας το ξυπνητήρι να χτυπήσει νωρίτερα από την ώρα που πρέπει να σηκωθώ.

Περιποίηση προσώπου

Το πρώτο πράγμα που έχω ανάγκη να κάνω το πρωί μόλις ξυπνήσω, είναι να πλύνω καλά και να ενυδατώσω το πρόσωπο μου.
Είναι μια κίνηση που με "ξυπνά", με αναζωογονεί και με γεμίζει ενέργεια. 
Αφού το καθαρίσω με γαλάκτωμα και λοσιόν, το πλένω με ένα ήπιο καθαριστικό και ύστερα του προσφέρω μια πλούσια ενυδάτωση κάνοντας ένα γρήγορο μασάζ.

Αερίζω δωμάτιο και κλινοσκεπάσματα 

Ό,τι καιρό κι αν κάνει, φροντίζω το πρωί να ανοίξω τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού, έτσι ώστε να μπει φρέσκος αέρας και να ανανεωθεί η ατμόσφαιρα. Βγάζω τα κλινοσκεπάσματα και τα μαξιλάρια στον ήλιο και τα αφήνω έξω για αρκετή ώρα για να φρεσκαριστούν, πριν τα ξαναστρώσω, έτσι ώστε να μας υποδεχτούν ευχάριστα το βράδυ!

Stretching  

Συνεχίζω τη μέρα μου, δίνοντας στο σώμα μου τον απαιτούμενο χρόνο, έτσι ώστε να "ξυπνήσει" και να αρχίσει να λειτουργεί με την ησυχία του.
Το πρωινό stretching με βοηθά πολύ στο να κρατάω επαφή με το σώμα μου.  Μάλιστα από τότε που το έχω καθιερώσει, έχω παραταρήσει πως έχει μειωθεί αισθητά ο πόνος στη μέση μου.

Πρωινό γεύμα

Το πρωινό μου γεύμα είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα της ημέρας. Ξεκινάω με ένα ποτήρι χλιαρό νερό, ενυδατώνοντας έτσι τον οργανισμό μου και στη συνέχεια ετοιμάζω ένα ζεστό τσάι με διάφορα βότανα, το οποίο και πίνω αργά και ήρεμα, οργανώνοντας τη μέρα μου.
Αυτή η διαδικασία είναι η αγαπημένη μου. Απολαμβάνω τον χρόνο που παίρνω και πραγματικά την περιμένω κάθε μέρα πως και πως!
Ύστερα ετοιμάζω, ανάλογα με την διάθεση μου, το πρωινό μου, που μπορεί να είναι  ένα ανοιχτό σάντουιτς με αβοκάντο, φυτικό τυρί και ντομάτα ή ένα μπολ με γιαούρτι καρύδας, γκρανόλα, μελάσα, φυστικοβούτυρο και σπόρια.
Άλλες φορές μπορεί να φτιάξω μια φρουτοσαλάτα με γιαούρτι, κι άλλες μια ομελέτα με λαχανικά.
Πάντα όμως φροντίζω να τρώω αυτά που θα μου προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζομαι για να ξεκινήσω τη μέρα μου.

Διαλογισμός

Ένα από τα πράγματα που παίζουν καταλυτικό ρόλο τα τελευταία χρόνια στη ζωή μου, είναι ο διαλογισμός
Αυτή μου η συνήθεια, που μου προσφέρει απλόχερα ηρεμία, εσωτερική γαλήνη και συνειδητότητα, είναι το μυστικό μου για μια ζωή με λιγότερο άγχος και πίεση.
Κάθε μέρα, φροντίζω να μου προσφέρω αυτό το υπέροχο δώρο, με το να κάθομαι στη σιωπή για 20', παρατηρώντας τον εαυτό μου, τις σκέψεις μου και τα συναισθήματα μου. Και τότε ξαφνικά και μαγικά, όλα μαλακώνουν, όλα γαληνεύουν και αποκτούν άλλη σημασία, βαρύτητα, διάσταση. Ακόμα και τα πιο δύσκολα θέματα βρίσκουν τη λύση τους.
Δοκιμάστε το! Μπορεί στην αρχή να σας φανεί ανούσιο ή δύσκολο, όμως σας διαβεβαιώνω πως πραγματικά αξίζει να το δοκίμασε και να επιμείνετε. 

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

You May Also Like

0 σχόλια