7+1 τρόποι για να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη μέρα

by - Οκτωβρίου 07, 2020

 



Είναι κάτι μέρες, που η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένεις.
Είναι κάτι μέρες που πραγματικά νομίζεις πως το σύμπαν σου κάνει πλάκα και θέλει να τεστάρει τις αντοχές σου.
Μην ανησυχείς! Σε όλους μας συμβαίνει. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, πέρα από το να τις αποδεχτούμε και να τις αγκαλιάσουμε κι αυτές. 
Είναι άλλωστε κομμάτι της ζωής μας και είμαι σίγουρη, πως όλο και κάτι μας μαθαίνουν στο τέλος τους.
Τώρα που το σκέφτομαι, πέρα από την αποδοχή, υπάρχουν και μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να είναι λιγάκι πιο ανώδυνες. 
Εγώ δοκίμασα τα παρακάτω!


7+1 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να πάει καλύτερα μια δύσκολη μέρα


1. Βγες έξω στον καθαρό αέρα.
Είναι σίγουρο πως αν κάνεις μια βόλτα έξω, όλα θα φαντάζουν καλύτερα. Άσε τις σκέψεις στο σπίτι και βγες να περπατήσεις, να δεις άλλες εικόνες και να έρθεις σε επαφή με άλλα ερεθίσματα. Αν μπορέσεις, επιδίωξε να βρεθείς στη φύση. Θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα και θα σου κάνει σίγουρα καλό.


2. Γράψε τα συναισθήματά σου.
Είναι πολύ σημαντικό να δεις τί είναι αυτό που σου χαλάει τη διάθεση, τί είναι αυτό που σε ενοχλεί μέσα στη μέρα. Γράψε τα συναισθήματά σου στο ημερολόγιό σου, ή ακόμα και σε ένα κομμάτι χαρτί. Όταν γράφουμε τις σκέψεις μας και τις βλέπουμε αποτυπωμένες στο χαρτί, με έναν μαγικό τρόπο, όλα όσα νιώθουμε γίνονται αρχικά πιο ξεκάθαρα και στην πορεία, χάνουν το ειδικό βάρος που τους δίνουμε με το να τα κρατάμε κλεισμένα μέσα στο μυαλό μας.


3. Φρόντισε λίγο παραπάνω τον εαυτό σου.
Κάνε ένα ζεστό μπάνιο, μια μάσκα προσώπου, ένα στεγνό βούρτσισμα στο σώμα σου, ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου. Δες μια ταινία που σου αρέσει, άκου την αγαπημένη σου μουσική, κοιμήσου ή φτιάξε ένα ζεστό τσάι και διάβασε το βιβλίο σου. Κάνε κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα, που θα σου χαρίσει ευεξία και θα σε αναζωογονήσει!


4. Χόρεψε.
Είναι τόσο χαλαρωτικό και εκτονωτικό το να βάλεις το αγαπημένο σου τραγούδι και να χορέψεις δυνατά και ξέφρενα σαν να μην υπάρχει αύριο!
Εσύ και το σώμα σου, σε μια τρελή γιορτή μόνο για σας τους δύο, σε μια γιορτή που θα πάρει τα αρνητικά σου συναισθήματα και θα τα κάνει σύννεφα στον αέρα.


5. Φάε κάτι δυναμωτικό.
Όταν είμαστε στις μαύρες μας, τις περισσότερες φορές, νομίζουμε πως μας αξίζει λίγο φαγητό παραπάνω, κάποιο γλυκό για να μας παρηγορήσει, ένα ποτήρι κρασί για να μας χαλαρώσει.
Το σίγουρο είναι, πως ένα βιταμινούχο και θρεπτικό γεύμα θα σου κάνει σίγουρα περισσότερο καλό και θα σε τονώσει. Αλλά αν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, συνδύασε κάτι καλό με κάτι λιγότερο καλό, για να μην έχεις μετά και τις τύψεις από πάνω για να σε βαραίνουν!


6. Κάνε κάτι χειρωνακτικό.
Ζωγράφισε, πλύνε τα πιάτα, βάλε σκούπα, μάζεψε το σπίτι σου, φτιάξε ένα κολλάζ με όμορφες εικόνες, πλέξε, παίξε με αυτοσχέδια κρουστά, κάνε κάτι χειρωνακτικό. Οι αρνητικές σκέψεις και η ψυχική κούραση θα σε εγκαταλείψουν στη στιγμή και στη θέση τους θα έρθει η χαρά του ότι έκανες κάτι χρήσιμο και δημιουργικό.


7. Πάρε και δώσε αγκαλιές.
Ξέρω πως το τελευταίο διάστημα και λόγο της πανδημίας, αποφεύγουμε τα φιλιά και τις αγκαλιές. Όμως αν έχεις δίπλα σου ανθρώπους της οικογένειάς σου ή φίλους σου που νιώθεις ασφαλής μαζί τους, αγκάλιασε τους και άσε το βάρος όσων σε απασχολούν να χαθεί στην αγκαλιά τους. Είμαι σίγουρη πως μετά από μια τέτοια αγκαλιά, θα νιώσεις πολύ καλύτερα.


8. Μίλα με έναν φίλο σου.
Άφησα για το τέλος την ουσιαστική επαφή με τους ανθρώπους, γιατί το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας, είναι οι σχέσεις μας μαζί τους.
Οι φίλοι είναι μεταξύ άλλων και γιατροί της ψυχής μας. Μπορούν να μας βοηθήσουν απλά και μόνο ακούγοντάς μας. Βρες έναν καλό σου φίλο και μίλησέ του για τα συναισθήματα σου. Πες του να σε αφήσει να μιλήσεις και να σε ακούσει χωρίς να σε κρίνει ή να προσπαθήσει να σου βρει μια λύση. Απλά να σε ακούσει. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να σου κάνει.


Εσείς, τί κάνετε όταν οι μέρες σας δεν είναι και τόσο καλές;

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια