5 things #29

by - Οκτωβρίου 19, 2020

 


#1 Η απόλυτη φθινοπωρινή σειρά για το σώμα

Αν δεν την έχεις δοκιμάσει, πραγματικά χάνεις!
Ο λόγος για την special edition σειρά σώματος με άρωμα Βανίλια-Κολοκύθα, από την The Body Shop.
Εγώ έχω το αφρόλουτρο και την κρέμα σώματος και πραγματικά η μυρωδιά και η αίσθηση που αφήνουν είναι το κάτι άλλο!
Δεν νομίζω ότι έχω δοκιμάσει κάποιο άλλο προϊόν τελευταία, που να με παραπέμπει περισσότερο στο φθινόπωρο.
Η βανίλια Μαδαγασκάρης, σε συνδυασμό με το άρωμα της ψημένης κολοκύθας, του καραμελωμένου φουντουκιού και του σιροπιού από σφένδαμο, κάνουν το Vanilla Pumpkin Body Butter, ακαταμάχητο. Αυτό το θρεπτικό βούτυρο για το σώμα, που έχει δημιουργηθεί με πρώτες ύλες που προέρχονται από το πρόγραμμα της The Body Shop για Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες, προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και μεταξένια υφή, χωρίς λιπαρό τελείωμα. Απλά το λάτρεψα, όπως και το αντίστοιχο αφρόλουτρο Vanilla Pumpkin shower gel, που προσφέρει ήπιο καθαρισμό σώματος, δημιουργώντας πλούσιο αφρό.
Την vegan αυτή σειρά, συμπληρώνει και μια κρέμα χεριών, που ανυπομονώ να δοκιμάσω!



#2 Το βιβλίο που μόλις τελείωσα

Το τελευταίο διάστημα διαβάζω πολύ περισσότερο από ότι περίμενα! Νομίζω πως αυτό έχει να κάνει και με την αποχή μου από τα social κάθε Σαββατοκύριακο.
Όπως και να'χει εγώ το απολαμβάνω. Άλλωστε πάντα αγαπούσα πολύ τα όμορφα βιβλία και έπαιρνα πολύ μεγάλη απόλαυση διαβάζοντας τα.  
Το τελευταίο που διάβασα είναι "Τα δεκαέξι γράμματα" του Μένιου Σακελλαρόπουλου από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Σπάνια διαβάζω ελληνική πεζογραφία, παρόλο που είμαι σίγουρη πως πολλοί Έλληνες συγγραφείς δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους ξένους ομοτέχνους τους.
Δεν ξέρω όμως γιατί οι επιλογές μου κλίνουν, κατ' εξοχήν, στα μη ελληνικά σύγχρονα βιβλία.
Όμως το συγκεκριμένο μου άρεσε πολύ. Με συγκίνησε, με αφύπνισε και με έβαλε σε σκέψεις.
Μέσα από την αληθινή ιστορία ενός πατέρα που μεγάλωσε με χίλια βάσανα το παιδί του, που μόνο παράπονα είχε από αυτόν, ο Σακελλαρόπουλος σκιαγραφεί με πολύ άμεσο και συγκινητικό τρόπο, τη σχέση μεταξύ παιδιού και γονιού και την ψευδαίσθηση πως οι γονείς μας θα υπάρχουν δίπλα μας για πάντα, πως θα υπάρχει ο χρόνος για να ειπωθούν μεταξύ μας λέξεις και συναισθήματα που περιμένουν την "κατάλληλη στιγμή". 
Το βιβλίο αυτό με έβαλε σε σκέψεις, σχετικά με το πόσο έχω συγχωρέσει τους γονείς μου για λάθη του παρελθόντος, με το πόσο συχνά τους δείχνω την αγάπη μου και με το πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια και ο καιρός.
Διαβάστε το και θα με θυμηθείτε.





#3 Μια σειρά για το αγαπημένο μου Παρίσι

Εσείς, έχετε δει την καινούργια σειρά του Netflix "Emily in Paris";
Όπως ενδεχομένως μπορεί να ξέρετε, λατρεύω το Παρίσι και ότι έχει να κάνει με αυτό. Είναι η ευρωπαϊκή πόλη που έχω επισκεφτεί περισσότερο στη ζωή μου, είναι η πόλη όπου παντρεύτηκα τον έρωτα της ζωής μου, είναι η πόλη που επισκέφτηκε η κόρη μου όταν ήταν τεσσάρων μηνών, κάνοντας το πρώτο ταξίδι της ζωής της εκτός συνόρων.
Άρα, δεν θα μπορούσα να μην δω αυτήν την σειρά που είναι γυρισμένη και αναφέρεται στην πόλη του Φωτός.
Σαν σειρά ομολογώ πως δεν με ξετρέλανε όπως το "Sex an the City" δημιούργημα επίσης του Ντάρεν Σταρ
Γεμάτο από κλισέ, σχετικά με την ζωή σε αυτήν την όμορφη μα παράλληλα και δύσκολη στην καθημερινότητά της πόλη, το "Emily in Paris" είναι ένα ανάλαφρο σήριαλ, με εντελώς επιφανειακές κατ' εμέ ερμηνείες, που όμως βλέπεται ευχάριστα μια μέρα που δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις.
Παρόλα αυτά, κρατάω το ότι οι σκηνές του είναι ικανές να με ταξιδέψουν στις πολύ όμορφες γειτονιές του Παρισιού, ειδικά τώρα, που είναι τόσο δύσκολο να βρεθώ στην αγαπημένη μου πόλη.
Εσείς; Την έχετε δει αυτή τη σειρά; Ποια είναι η γνώμη σας;




#4 Ένα άρωμα που μου έκανε κλικ!

Το νέο ανδρικό άρωμα Oceanic Amber του Korres, ένα από τα τρία της καινούργιας του συλλογής, είναι αυτό που φοράω πιο συχνά τελευταία.
Πάντα φόραγα αντρικά αρώματα και δεν είναι λίγα αυτά που έχω στην συλλογή μου.
Το συγκεκριμένο μου αρέσει πολύ, γιατί αποπνέει ένα δυναμισμό και ταυτόχρονα μια γλυκιά ηρεμία. Ο συνδυασμός του κέδρου, του μαύρου πιπεριού, του κάρδαμου και των ανθών της μηλιάς, δημιουργεί ένα τολμηρό άρωμα που μπορεί να φορεθεί κατά τη γνώμη μου άνετα και από άντρες αλλά και από γυναίκες.
Στα συν του, το ότι η σύνθεσή του αποτελείται από 88% φυσικά συστατικά και είναι κατάλληλο για vegetarians και vegans.
Στο κανάλι του Korres στο youtoube, μπορείς να παρακολουθήσεις και τα σχετικά πολύ όμορφα και ατμοσφαιρικά videos του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Έλληνα σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου, σχετικά με την καινούργια αυτή συλλογή αρωμάτων.



#5 Το vegan γαλακτομπούρεκο της φίλης μου Ελένης

Έχοντας κόψει τα ζωικά το τελευταίο διάστημα, είχα καιρό να δοκιμάσω κάποιο γλυκό που να με ξετρελάνει, μέχρι την στιγμή που δοκίμασα το vegan γαλακτομπούρεκο που έφτιαξε ειδικά για μένα, η φίλη μου η Ελένη, όταν μας έκανε την Κυριακή το τραπέζι στο σπίτι της.
Πραγματικά ήταν πεντανόστιμο και τόσο ελαφρύ που δεν ένιωσα καμία τύψη όταν έφαγα και δεύτερο κομμάτι!
Για ακόμα μια φορά, κατάλαβα πως όλα μπορούν να γίνουν, φτάνει να έχεις υπομονή και αγάπη και την διάθεση να δημιουργήσεις κάτι όμορφο.
Ξέροντας πως πολλοί από σας θα μου ζητήσετε την συνταγή, την πήρα, και θα σας την ανεβάσω πολύ, πολύ σύντομα!

Εσάς, τι σας τράβηξε την προσοχή το τελευταίο διάστημα;

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια