Επτά παιδικά βιβλία για την περίοδο του Halloween

by - Οκτωβρίου 23, 2020

 


Στο σπίτι μας, μας αρέσουν πολύ οι γιορτές. Και κάθε φορά που προκύπτει μια αφορμή για μια μικρή μάζωξη, είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη!
Αυτό συμβαίνει και με το Halloween. Το πρώτο μας πάρτι με θέμα αυτήν την "τρομακτική" γιορτή, έγινε το 2014, σε στενό οικογενειακό κύκλο και ξεκίνησε περισσότερο για πλάκα και σαν αφορμή να ανταμώσω με τις αδελφές μου και να περάσουμε μερικές ώρες παρέα με τα παιδιά μας.
Από τότε, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, μαζευόμαστε στο σπίτι μου μαζί με ένα-δυο καλούς φίλους μαζί με τα παιδιά τους και περνάμε πολύ όμορφα και χαλαρά.
Η Χριστίνα το περιμένει πως και πως, το ίδιο και ο ξάδελφός της αλλά και οι φίλοι της.
Φέτος, είπαμε να ξεκινήσουμε να μπαίνουμε σιγά, σιγά στο κλίμα, διαβάζοντας κάθε μέρα κι από ένα βιβλίο που έχει να κάνει με το Halloween και όλα όσα περιστρέφονται γύρω από αυτό!
Τρομακτικές ιστορίες, μυστήριο, ξωτικά.
Αυτά είναι τα βιβλία που μας κρατάνε συντροφιά τις τελευταίες μέρες:




#1 "Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος"
 Τζ. Κ. Ροουλινγκ 
Εκδόσεις Ψυχογιός
{από 9 ετών και πάνω}

Ο γνωστός σε όλους μας Χάρι Πότερ, πιο επίκαιρος από ποτέ την περίοδο του Halloween, στην πρώτη εικονογραφημένη έκδοση του κλασικού έργου της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ από τον βραβευμένο εικονογράφο Τζιμ Κέι, που δίνει νέα πνοή στην αγαπημένη σειρά εκατομμυρίων αναγνωστών, και κάνει πιο ενδιαφέρουσα την όλη διαδικασία της ανάγνωσης, προσθέτοντάς της έναν κινηματογραφικό αέρα!
Ο Χάρι Πότερ είναι ένα αξιαγάπητο μικρό αγόρι που η μοίρα του επιφυλάσσει μια ζωή διαφορετική από των άλλων παιδιών της ηλικίας του. Χάνει τους γονείς του και αναγκάζεται να μείνει με το θείο, τη θεία του και τον κακομαθημένο ξάδελφό του. Καθώς τα χρόνια περνούν και ο Χάρι συνεχίζει να υποφέρει κοντά στους συγγενείς του, λαμβάνει μια επιστολή, με την οποία τον καλούν να παρουσιαστεί στη Σχολή Χόγκουαρτς, μια σχολή αλλιώτικη από τις άλλες, σ’ έναν κόσμο αλλιώτικο. Έτσι, αρχίζουν οι περιπέτειες του μικρού Χάρι. Μαζί του, παρακολουθούμε κι εμείς μαθήματα ασυνήθιστα, διασκεδαστικά παιχνίδια, πολύτιμες σχέσεις φιλίας και αλληλοϋποστήριξης, καθώς ο Χάρι προσπαθεί να προστατέψει τον κόσμο από τον κίνδυνο που τον απειλεί. Η Αγγλίδα συγγραφέας μάς χαρίζει ένα ευφάνταστο, ξεκαρδιστικό, απολαυστικό, αστείο, πρωτότυπο βιβλίο για όλες τις ηλικίες. Μεγάλοι και μικροί θα μαγευτούν από τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ. Οι διάλογοι είναι έξυπνοι και διασκεδαστικοί, οι ήρωες κατεργάρηδες αλλά αξιαγάπητοι.  
Ένα φανταστικό βιβλίο γεμάτο από μαγικές εικόνες!



#2 "Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά"
Τζ. Κ. Ροουλινγκ 
Εκδόσεις Ψυχογιός
{από 9 ετών και πάνω}

Το καλοκαίρι πέρασε και μαζί και οι βαρετές διακοπές με τους θείους. Ο Χάρι επιστρέφει στη Σχολή Χόγκουαρτς και ξαναβρίσκει τους φίλους του, τον Ρον και την Ερμιόνη. Όμως κάτι παράξενο και επικίνδυνο συμβαίνει. Ο Χάρι ακούει φωνές που τον απειλούν και οι συμμαθητές του δεν ξέρουν από πού να φυλαχτούν. Στον τοίχο εμφανίζεται μια μυστηριώδης επιγραφή: «Η κάμαρα με τα μυστικά άνοιξε. Φυλαχτείτε!» Ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Ποιον φοβερό εχθρό πρέπει να αντιμετωπίσει και πάλι ο Χάρι; Θα καταφέρει να σώσει τον εαυτό του και τους φίλους του;
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς, με την ίδια υπέροχη εικονογράφηση από τον Τζιμ Κέι, εξιστορεί την δεύτερη χρονιά του Χάρι Πότερ στο "Χόγκουαρτς", μια χρονιά γεμάτη περιπέτειες και μυστήρια που πρέπει να διαλευκάνουν οι αγαπημένη ήρωες.



#3 "Χάρι Πότερ Βιβλίο Ζωγραφικής"
Εκδόσεις Ψυχογιός
{από 8 χρονών και πάνω}

Σε αυτό το βιβλίο, ο ασπρόμαυρος κόσμος του Χάρι Πότερ περιμένει να τον γεμίσουμε με χρώμα!
Με λεπτοδουλεμένα σχέδια και παραστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν στις ταινίες, το βιβλίο αυτό μας προσκαλεί να δώσουμε το δικό μας χρώμα στον Κόσμο των Μάγων καθώς εξερευνούμε το Κάστρο του «Χόγκουαρτς», το Απαγορευμένο Δάσος και πολλά άλλα.
Στις σελίδες του θα βρούμε μαγικά πλάσματα αλλά και θρυλικές σκηνές από τις ταινίες, καθώς και κάποια από τα εμβληματικά αντικείμενα της κοινότητας των μάγων, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Κουίντιτς και το Κύπελλο του Τριάθλου Μαγείας.
Ιδανικό βιβλίο για να απασχολήσει τα παιδιά, στο Halloween Party που θα κάνουμε!




#4 "Ο Κόμης Δράκουλας
Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μπράμ Στόουκερ"
Εκδόσεις Ψυχογιός
{από 12 χρονών και πάνω}

Ο νεαρός συµβολαιογράφος Τζόναθαν Χάρκερ ταξιδεύει στην Τρανσυλβανία, προκειµένου να οριστικοποιήσει την πώληση ενός σπιτιού στο Λονδίνο για λογαριασµό του Κόµη Δράκουλα.
Η σκοτεινή προσωπικότητα και οι παράξενες συνήθειες του Κόµη κάνουν τον νεαρό άνδρα να νιώθει όλο και πιο άβολα, µέχρι που αισθάνεται παγιδευµένος από µια αόρατη δύναµη.
Την ίδια εποχή, στην Αγγλία, η όµορφη Λούσι παλεύει ενάντια σε µια ασθένεια, που την κάνει όλο και πιο αδύναµη, µε τη βοήθεια του Δρος Βαν Χέλσινγκ, ειδικού στα αλλόκοσµα πλάσµατα… Ένα βιβλίο για μεγαλύτερα παιδιά, που εξιστορεί την θρυλική ιστορία του άρχοντα των Καρπαθίων.


#5 "Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ
Το στοιχειωμένο κάστρο"
 Ουλρίκε Ράιλανς
Εκδόσεις Μεταίχμιο
{από 9 ετών και πάνω}

Η σειρά της Πένι Πέπερ είναι από τις αγαπημένες σειρές παιδικών βιβλίων για την Χριστίνα. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει η Halloween αυτή βερσιόν από την βιβλιοθήκη μας.
Στο βιβλίο αυτό, η Πένι Πέπερ και οι φιλενάδες της, πάνε εκδρομή σε ένα κάστρο. Δεν θα αργήσουν να ανακαλύψουν πως το κάστρο αυτό είναι στοιχειωμένο! Βέβαια η Πένι και οι φίλοι της δεν πιστεύουν στα φαντάσματα, αλλά σίγουρα εκεί, κάτι δεν πάει καλά. Μια καινούργια περιπέτεια ξεκινάει λοιπόν για την παρέα, που είναι έτοιμη να την εξιχνιάσει! 



#6 "Εγώ, η μαμά και τα μυστήρια-Τρόμος στο Χάλοουιν"
Λουτσία Βακαρίνο
Εκδόσεις Μεταίχμιο
{από 9 ετών και πάνω}

Το "Εγώ, η μαμά και τα μυστήρια", είναι το πρώτο βιβλίο της ομότιτλης σειράς που διαβάζουμε και μας αρέσει πολύ.
Η Λίντα και η Έμιλη, μαμά και κόρη, βοηθάνε πολύ η μία την άλλη, γελάνε, κλαίνε, τρώνε λαχανικά αλλά και μάφιν, λένε "ευχαριστώ", "παρακαλώ" και "λυπάμαι" και λύνουν μαζί μυστηριώδεις υποθέσεις!
Στο συγκεκριμένο βιβλίο, είναι καλεσμένες στην πιο μεγάλη γιορτή του Halloween, στο Μλόσομ Κρικ. Ξαφνικά, την ώρα της γιορτής, ένα πυροβολισμός θα αντηχήσει μέσα στο σκοτάδι και μια καινούργια περιπέτεια θα ξεκινήσει για την Έμιλι και την μαμά της.



#7 "Το φαντασματάκι της κλειδαρότρυπας"
Άλεξ Ρίλε
Εκδόσεις Μεταίχμιο
{από 7 ετών και πάνω}

Ο Ζίπελ είναι ένα μικρό σκανταλιάρικο και αστείο φαντασματάκι, που δεν ζει σε κάποιο παλιό στοιχειωμένο κάστρο, αλλά στην κλειδαρότρυπα της πόρτας του σπιτιού, ενός μικρού παιδιού! Του Πάουλ. 
Γυρίζοντας από το σχολείο, την πρώτη μέρα μετά τις διακοπές, ο Πάουλ ανακαλύπτει την ύπαρξη του Ζίπελ και η ζωή του γίνεται αμέσως κάτι περισσότερο από συναρπαστική. Αποκτά έναν πολύτιμο και ξεχωριστό φίλο!
Τι θα γίνει όπως όταν οι γονείς του Πάουλ αποφασίζουν να αλλάξουν την παλιά κλειδαριά του σπιτιού; Πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε ένα καινούργιο σπίτι για τον Ζίπελ.
Ένα πολύ όμορφο και τρυφερό βιβλίο για την φιλία!


Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια