5 things #14

by - Οκτωβρίου 15, 2018


Γεια σας και χαρά σας!
Μετά από ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο με βόλτα στο βουνό, φαγητό με φίλους και την πρώτη μας θεατρική παιδική παράσταση της σεζόν, θέλω να σας μιλήσω για 5 πράγματα που μου τράβηξαν την προσοχή, 5 πράγματα που μου άρεσαν τελευταία, για 5 πράγματα που με έκαναν να νιώσω όμορφα και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας.
Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα προηγούμενα posts από αυτήν τη στήλη!


1. Εκδρομή


Το τελευταίο διάστημα έχουμε καθιερώσει μικρές οικογενειακές εκδρομές στο βουνό της Πάρνηθας. Σε αυτό τον πανέμορφο και τόσο κοντά στην Αθήνα προορισμό, βρήκαμε ένα προσωπικό καταφύγιο απόδρασης από την καθημερινότητα. 
Κάθε φορά που πηγαίνουμε εκεί, φορτώνουμε τις μπαταρίες μας με καθαρό αέρα, υπέροχες εικόνες και μοναδικές στιγμές ηρεμίας και γαλήνης.
Κάθε φορά που περπατώ μέσα στο δάσος, ο χρόνος σταματάει κι εγώ αισθάνομαι σαν να παίζω σε ταινία του Harry Potter.
Κατά καιρούς έχουμε δει ελάφια, αλεπούδες, σκαντζόχοιρους, χελώνες ενώ σε κάθε μας επίσκεψη μας όλο και κάτι καινούργιο ανακαλύπτουμε.
Την τελευταία φορά που πήγαμε, το κρύο ήταν αισθητό και η ομίχλη δημιουργούσε ένα σκηνικό μοναδικό. 
Αφού πήραμε το τελεφερίκ και κάναμε μια βόλτα μέχρι το Καζίνο της Πάρνηθας, καταλήξαμε στο Καταφύγιο Μπάφι για φαγητό και ζεστό τσάι. Μετά περπατήσαμε μέσα στο δάσος και μαζέψαμε μήλα, κουκουνάρια και φύλλα.
Το καταφύγιο Μπάφι, είναι ένας χώρος όπου μπορείς να φας, να πιεις τον καφέ σου, να ψυχαγωγηθείς παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και να διανυκτερεύσεις παρόλο που η απόσταση από το κέντρο της Αθήνας είναι μόλις 60'.
Μια εκδρομή στην Πάρνηθα είναι η τέλεια απόδραση όλες τις εποχές του χρόνου, την οποία σας προτείνω ανεπιφύλακτα!

2. Καλλυντικά  


Η νέα σειρά Πορτοκάλι-Βανίλια Ορχιδέα-Μύρτιλο των ελληνικών φυσικών καλλυντικών Messinian Spa που μόλις κυκλοφόρησε, με έχει ξετρελάνει με το φρέσκο και ξεχωριστό της άρωμα.
Μια σειρά που αποτελείται από αφρόλουτρο, κρέμα σώματος και hair&body mist χωρίς parabens και δοκιμές σε ζώα, με υπέροχη υφή που σου αφήνει μια αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας.
Μου αρέσει πολύ κάθε φορά να μαθαίνω πως μια ελληνική εταιρία, χρησιμοποιεί αγνές πρώτες ύλες, όπως για παράδειγμα ελαιόλαδο από την Καλαμάτα, υποστηρίζοντας έτσι την ελληνική παραγωγή αλλά και την ελληνική φύση και τα οφέλη της, δημιουργώντας καλλυντικά υψηλών προδιαγραφών που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αντίστοιχα του εξωτερικού.
Δοκιμάστε τα προϊόντα της Messinian Spa και θα με θυμηθείτε!

3. Παιδική θεατρική παράσταση


Χτες Κυριακή, πήγαμε θέατρο. Ξεκινήσαμε την φετινή σεζόν με την παιδική παράσταση όπου παίζει ο αγαπημένος μου φίλος Κωνσταντίνος Πασσάς"Ένα παιδί μετράει τ'άστρα", που είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη και παίζεται σε σκηνοθεσία της Ειρήνης Ιακώβου στο θέατρο Ακροπόλ.
Η ιστορία ενός ορφανού παιδιού, που παρ' όλες τις δυσκολίες που του φέρνει η ζωή, καταφέρνει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να πάει στο σχολείο ικανοποιώντας έτσι την λαχτάρα του για μάθηση, ζωντανεύει πάνω στη σκηνή και μας ταξιδεύει στην Ελλάδα του 1960, με αρκετές όμορφες και συγκινητικές στιγμές και με τον αγαπημένο μου φίλο, να κλέβει την παράσταση στο ρόλο του Μπίθρου!
Μια παράσταση με χρώμα άλλης εποχής, με εναλλαγές και όμορφες εικόνες, με χορό, τραγούδι και όμορφα μηνύματα.


4. Γιόγκα


Πριν από μερικές μέρες, βρέθηκα στο Κτήμα Αρίστη καλεσμένη του Sportgallery.gr για μια συνεδρία γιόγκα.
Είναι καιρός τώρα που θέλω να αρχίσω πάλι να γυμνάζομαι συστηματικά, οπότε αυτό η πρόσκληση μου έκανε πολύ καλό, κινητοποιώντας με προς αυτή την κατεύθυνση.
Με φόντο το υπέροχο φθινοπωρινό τοπίο του κτήματος, ντυμένη με yoga outfit από την χειμερινή colection της Nike και υπό τις οδηγίες της yoga instructor Έφη Δημά, έκανα γιόγκα, χαλάρωσα και απόλαυσα ένα απογευματινό τσάι Saristi από τα βιολογικά βότανα του κτήματος, συνοδεία υπέροχων βέγκαν κερασμάτων της εταιρίας Wema
Ένιωσα για ακόμη μια φορά πόσο σημαντικό είναι να φροντίζω το μυαλό, την ψυχή και το σώμα μου και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να ξεκινήσω σύντομα ξανά γυμναστική.
Ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη εμπειρία και μια ανάσα μέσα στους απαιτητικούς ρυθμούς της εβδομάδας, που με αναζωογόνησε και με γέμισε ευφορία!


5. Βιβλίο


Το βιβλίο που διαβάζω τελευταία, είναι "Το βιβλίο του Hygge ο Δανέζικος τρόπος να ζεις καλά" του Meik Wiking, από τις εκδόσεις Μίνωας για το οποίο σας μίλησα αναλυτικότερα σε ΑΥΤΟ εδώ το ποστ.
Είναι ένα βιβλίο γεμάτο συνταγές, ζεστό κακάο, κρύα απογεύματα, αναμμένα κεριά, βόλτες με φίλους, επιτραπέζια παιχνίδια, θεματικές βραδιές, όμορφα βιβλία, χνουδωτές κουβέρτες, αναπαυτικούς καναπέδες, μαλακές ζακέτες, εκδρομές, γλυκά, σοκολάτα, ζεστό κρασί και άλλα πολλά τα οποία συνθέτουν μια ατμόσφαιρα θαλπωρής και χαλάρωσης, ένα συναίσθημα ευεξίας και εσωτερικής πληρότητας και ζεσταίνουν την ψυχή.
Μπορείτε να κάνετε δικό σας ένα αντίτυπο αυτού του πολύ ωραίου βιβλίου, παίρνοντας μέρος στο διαγωνισμό μου στο Instagram αλλά και στο Facebook!


Σας φιλώ


Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

You May Also Like

0 σχόλια