Μικρή Βιβλιοφάγος: Μια τίγρη στον κήπο

by - Οκτωβρίου 05, 2018


 Μια τίγρη στον κήπο
Κείμενο-εικονογράφηση: Lizzy Stewart
εκδόσεις: Μικρή Σελήνη
από 4 ετών

Κάθε φορά που μαθαίνω πως ο εκδοτικός οίκος Μικρή Σελήνη, θα βγάλει καινούργιο βιβλίο ανυπομονώ να το "γνωρίσω¨.
Και κάθε φορά η ανυπομονησία μου δικαιώνεται.
Το "Μια τίγρη στον κήπο" της Lizzy Stewart προστέθηκε στην βιβλιοθήκη της Χριστίνας, ένα βιβλίο που αξίζει να προσθέσετε και στην βιβλιοθήκη του δικού σας παιδιού!




Μόλις κράτησα στα χέρια μου το βιβλίο "Μια τίγρη στον κήπο", πέρασα μερικά λεπτά με το να χαϊδεύω το ανάγλυφο εξώφυλλό του.
Ένα εξώφυλλο που σε κάνει να νιώθεις πως μόλις το ανοίξεις, θα χωθείς μέσα σε έναν κήπο που μοιάζει με ζούγκλα, μήπως συναντήσεις κι εσύ την τίγρη της ιστορίας.
Μπορεί άραγε η βαρεμάρα να γίνει η αιτία να ανακαλύψουμε καινούργια πράγματα στη ζωή μας και να εξασκήσουμε την φαντασία μας;
Η Νόρα βαριέται καθισμένη στο σαλόνι της γιαγιάς της ζωγραφίζοντας μια τίγρη, τρώγοντας μπισκότα και έχοντας δίπλα της τον πιστό της φίλο Τζεφ, μια λούτρινη καμηλοπάρδαλη. 
Η γιαγιά της την προτρέπει να βγει έξω στον κήπο και να ψάξει να βρει μεγάλες λιβελούλες σαν πουλιά, περίεργα φυτά, μια πολική αρκούδα αλλά και μια τίγρη...
"Μα τί είναι αυτά που λέει;" σκέφτεται η Νόρα. Και μεταξύ μας, δίκιο έχει.Πού ακούστηκε μια Τίγρη να τριγυρνάει σε έναν κήπο...


Το βιβλίο της Lizzy Stewart, με την όμορφη γραφή και την υπέροχη εικονογράφηση, είναι μια ωδή στην παιδική φαντασία, στην δύναμη της θέλησης του ανθρώπινου νου να δημιουργεί κόσμους μοναδικούς, πέρα από τα στενά όρια των αισθήσεων. 
Τί είναι αληθινό και τί ψεύτικο; "Αν πιστέψεις στην ύπαρξή μου, τότε ίσως και να είμαι αληθινή", λέει η Τίγρη στη Νόρα.
"Κι εσύ αν πιστέψεις σε μένα, απαντά η Νόρα, τότε θα είμαι κι εγώ αληθινή".
Πόσο ελπιδοφόρο είναι αυτό το μήνυμα! Αν πιστέψω, δηλαδή αν εμπιστευτώ, ανοίγεται ένας νέος κόσμος, πέρα από τα αυτονόητα και τα τετριμμένα. Ένας κόσμος θαυμάτων και αποκαλύψεων. 
Πίστη, ελπίδα, προσπάθεια, εξάσκηση της φαντασίας, είναι μερικά από τα μηνύματα αυτού του πολύ ωραίου βιβλίου, που σε κάνει να θέλεις να πιστέψεις επιτέλους στα απίστευτα!

Τα υπόλοιπα βιβλία που έχουμε διαβάσει από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη, μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

You May Also Like

0 σχόλια