Μικρή βιβλιοφάγος: 4 βιβλία που μας άρεσαν τελευταία από τις εκδόσεις Ψυχογιός

by - Οκτωβρίου 26, 2018


Γεια σας και χαρά σας!
Παρόλο που από φέτος η Χριστίνα έχει υποχρεώσεις αφού πλέον πάει στην πρώτη δημοτικού, πάντα βρίσκουμε το χρόνο να διαβάζουμε τα βιβλία που πραγματικά μας αρέσουν.
Η πιο ωραία ώρα της ημέρας, είναι όταν ξαπλώνουμε στο κρεβάτι, παρέα με πολλά, πολλά βιβλία και ξεκινάμε την ανάγνωση. Η ώρα που ξεκινάμε το δικό μας μοναδικό ταξίδι!
Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για τέσσερα από τα βιβλία που διαβάσαμε τελευταία και μας άρεσαν πολύ.
Όλα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.


1. Όλιβερ και Πότερ
κείμενο: Claire Freedman
εικονογράφηση: Kate Hindley
μετάφραση: Πετρούλα Γβριηλίδου
εκδόσεις: Ψυχογιός
για παιδιά από 3 ετών και πάνω


Ο Όλιβερ, ένα αγόρι που μόλις έχει μετακομίσει στην μεγάλη πόλη, νιώθει μοναξιά και νοσταλγεί το παλιό του σπίτι στην εξοχή, τους φίλους τους και τα πράσινα λιβάδια.
Η μεγαλούπολη του φαίνεται αφιλόξενη, γκρίζα και αχανής, γεμάτη από βιαστικούς ανθρώπους.
Έχω βιώσει παρόμοιες καταστάσεις σαν παιδί, μιας και μετακομίζαμε πολύ συχνά από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα, λόγο της δουλειάς του μπαμπά μου, οπότε καταλαβαίνω πολύ καλά πως νιώθει ο Όλιβερ.
Όλο αυτό, μέχρι τη στιγμή που συναντά μπροστά του τον Πότερ, ένα μικρό φοβισμένο σκυλάκι που έχει χαθεί.
Από εκείνη τη στιγμή η ζωή του Όλιβερ αλλάζει! 
Οι δυο τους γίνονται αχώριστοι δημιουργώντας μια όμορφη και ξεχωριστή φιλία, μέχρι τη στιγμή που θα εμφανιστεί η Ρούμπι, το χαμογελαστό κορίτσι στο οποίο ανήκει ο σκύλος.
Το κείμενο της Claire Freedman, γεμάτο ευαισθησία και απλότητα, περνάει μηνύματα φιλίας, αγάπης και φιλοζωίας, αποδεικνίοντας για ακόμα μια φορά, πόσο σημαντική και καθοριστικής σημασίας μπορεί να είναι η σχέση ενός σκύλου με ένα μικρό παιδί, βοηθώντας το με την αγάπη και την αφοσίωσή του, να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες μπορεί εκείνο αντιμετωπίζει.
Η υπέροχη, γεμάτη χρώματα εικονογράφηση της Kate Hindley, συνδημιουργεί ένα πολύ όμορφο βιβλίο!



2. Όλιβερ και Πότερ Το πιγκουινάκι χάθηκε
κείμενο: Claire Freedman
εικονογράφηση: Kate Hindley
μετάφραση: Πετρούλα Γβριηλίδου
εκδόσεις: Ψυχογιός
για παιδιά από 3 ετών και πάνω


Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς "Όλιβερ και Πότερ", η φιλία του Όλιβερ και της Ρούμπι περνάει από μια μεγάλη δοκιμασία.
Στην παρέα τους εκτός από τον Πότερ το σκυλάκι, προστίθεται και ένας πιγκουίνος που χάθηκε από τον ζωολογικό κήπο τον οποίο επισκέπτονται συχνά οι τρεις φίλοι.
Αναλαμβάνουν να βρουν τον πιγκουίνο και να τον επιστρέψουν σπίτι του και κάπου εκεί, δημιουργείτε η πρώτη ρήξη στην σχέση τους.
Η αγάπη και η φιλία τους όμως είναι πάνω από όλα, κι έτσι όλα διορθώνοντε. 
Το πιγκουινάκι επιστρέφει στο σπίτι του και στους φίλους του, μιας και όπως λέει η Ρούμπι: "Εκεί που είναι οι καλύτεροι σου φίλοι, εκεί είναι και το σπίτι σου".
Στο ίδιο ύφος με το πρώτο βιβλίο της σειράς "Όλιβερ και Πότερ", το βιβλίο αυτό μας μιλάει για την σπουδαιότητα της αγάπης και της φιλίας. 




3. Αν ποτέ θελήσεις να φέρεις ένα πιάνο στην παραλία μην το κάνεις!
κείμενο-εικονογράφηση: Elise Parsley
μετάφραση: Αγγελική Μόσχου
εκδόσεις: Ψυχογιός
για παιδιά από 3 ετών και πάνω



Και μόνο από τον τίτλο αυτού του βιβλίου, μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι πρόκειται αν μη τι άλλο, για ένα βιβλίο με χιούμορ! Και έτσι ακριβώς είναι.
Όταν η Μερσίνα, το μικρό κοριτσάκι με τις μεγάλες ιδέες και τα όνειρα, αποφασίζει να πάρει μαζί της στην παραλία το πολύ βαρύ της πιάνο, χωρίς να ξέρει τι θα επακολουθήσει!
Αλήθεια, γιατί να μην μπορεί κάποιος αντί για κουβαδάκια, φτιαράκια και φουσκωτές μπάλες, να μην μπορεί να πάρει το πιάνο του στην παράλια;
Η Μερσίνα, με αυτήν την απόφασή της, θα ανακαλύψει από πρώτο χέρι πως όλα έχουν ένα κόστος και θα καταλαβαίνει πως αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις αλλά και πως είναι πολύ ωραίο να τολμάς, ακόμα κι αν φαινομενικά πρόκειται κάτι να "χάσεις".
Το "Αν ποτέ θελήσεις να φέρεις ένα πιάνο στην παραλία μην το κάνεις!", είναι ένα υπέροχο βιβλίο, που μας θυμίζει σκηνές απείρου κάλλους. 
Σκηνές όπου τα μικρά μας θαυματάκια ζητούν απεγνωσμένα και αμετάκλητα να γίνει "το δικό τους".
Από το να βγουν βόλτα φορώντας τις πιτζάμες τους, μέχρι να μεταφέρουν ένα πιάνο στην παραλία.
Κι αν τελικά τα αφήσουμε να κάνουν το δικό τους; Κι αν τελικά τα αφήσουμε να πειραματιστούν, να δοκιμάσουν, να ανακαλύψουν, να ρισκάρουν και στο τέλος να πάρουν και την ευθύνη των πράξεών τους;
Η Elise Parsley γράφει και εικονογραφεί ένα πολύ όμορφο βιβλίο, μια ακραία ιστορία γεμάτη χιούμορ και έξυπνες ατάκες, που αγγίζει μικρούς και μεγάλους δείχνοντάς μας ταυτόχρονα πως μέσα από τα λάθη μας, μαθαίνουμε και ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας!


4. Αν ποτέ θελήσεις να φέρεις έναν Αλιγάτορα στο Σχολείο μην το κάνεις!
κείμενο-εικονογράφηση: Elise Parsley
μετάφραση: Αγγελική Μόσχου
εκδόσεις: Ψυχογιός
για παιδιά από 3 ετών και πάνω



Το βιβλίο "Αν ποτέ θελήσεις να φέρεις έναν Αλιγάτορα στο Σχολείο μην το κάνεις!" κινείται στο ίδιο ύφος της σειράς που έγραψε και εικονογράφησε η Elise Parsley
Εδώ η μικρή Μερσίνα, αποφασίζει να παρουσιάσει στην τάξη της κάτι ξεχωριστό κι έτσι φέρνει μαζί της έναν αλιγάτορα...


Εσείς διαβάσατε κάτι ενδιαφέρον τελευταία; 
Τα γνωρίζεται τα βιβλία που σας προτείνω;
Θα χαρώ πολύ να διαβάσω την άποψη σας!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

You May Also Like

0 σχόλια