Μικρές χαρές: Βιβλιομαραθώνιος 2017

by - Ιανουαρίου 09, 2017


Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Σήμερα εγκαινιάζω την καινούργια μου στήλη “ Για μένα” μέσα από την οποία θα σας μιλάω για αγαπημένα μου πράγματα, μέρη, βιβλία, μουσικές, προϊόντα ομορφιάς, ρούχα και πολλά άλλα που απαρτίζουν τον γυναικείο μου μικρόκοσμο!
Ελπίζω να σας αρέσει. Ποδαρικό στην στήλη αυτή κάνει ο βιβλιομαραθώνιος μου που ξεκίνησε την πρώτη μέρα του 2017.
Καιρό τώρα ήθελα να κάνω ένα readathon αλλά ποτέ δεν “έβρισκα” τον χρόνο. Φέτος λοιπόν το αποφάσισα. Θα βρω τον χρόνο και θα διαβάσω το λιγότερο 2 βιβλία τον μήνα (στόχος μου είναι τα 3 αλλά πάντα μου αρέσει να κρατάω μικρό καλάθι). Δηλαδή το λιγότερο 24 βιβλία μέσα στο 2017.
Τα βιβλία τα λατρεύω κι ενώ πάντα διάβαζα πολλά, κάποια στιγμή μετά από ένα γεγονός αδυνατούσα να συγκεντρωθώ και έτσι όλα έμεναν στη μέση.
Με αφορμή όμως την Χριστίνα και τα πολλά βιβλία που διαβάζουμε παρέα, άρχισα πάλι να διψώ για αυτού του είδους τα ταξίδια, ζητώντας από τα κοντινά μου πρόσωπα να μου αγοράζουν με κάθε ευκαιρία τα “εισιτήρια” μιας και όπως σας έχω πει στο παρελθόν έχω ακόμα το project “365 μέρες χωρίς ψώνια” , το οποίο ευτυχώς μέχρι στιγμής καλά κρατεί!
Έτσι υπάρχουν αρκετά βιβλία στην άκρη για τον μαραθώνιό μου, τα οποία διαπίστωσα ότι είναι ως επί το πλείστων από Γάλλους συγγραφείς, αλλά κι άλλα που θέλω να προσθέσω στην λίστα μου.
Ξεκινάω λοιπόν:


*1.1.2017 ΒΙΒΛΙΟ Νο 1*
 “Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΣΙΩΝ” του Νικόλα Μπαρό από τις εκδόσεις Πατάκη.
Το βιβλίο αυτό, δώρο Χριστουγέννων της αδελφής μου, είναι όμορφο, ελαφρύ και γλυκό σαν γαλλικό μακαρόν!
Η ιστορία διαδραματίζετε στο Παρίσι. Η Ορελί ιδιοκτήτρια του μικρού εστιατορίου “Le Temps des Cerises” (Η εποχή των κερασιών), ανακαλύπτει σε ένα βιβλίο που έρχεται στο δρόμο της μια ολέθρια μέρα, πως αυτή και το bistro της είναι οι πρωταγωνιστές του βιβλίου που της σώνει την ζωή.
Μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ. Περισσότερα όμως θα σας πω όταν το τελειώσω. Ήδη τώρα που σας γράφω, ανυπομονώ να πάρω ένα φλιτζάνι τσάι, το βιβλίο αγκαλιά και να χωθώ στην αγαπημένη μου πολυθρόνα για να συνεχίσω το ταξίδι μου!
Αν έχετε κατά νου κάποιο που να σας αρέσει, μην διστάσετε να μου το προτείνετε.
Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλιά σας.

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

INSTAGRAM


You May Also Like

8 σχόλια

  1. Πολύ μου αρέσουν αυτές οι στήλες!!!
    Αχ αυτά τα βιβλία αχ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά!!Ξεκίνησες την καινούρια στήλη σου σου με ένα πολύ όμορφο βιβλίο!Το διάβασα το καλοκαίρι με μια ανάσα,όχι γιατί είχε τόσο συγκλονιστική υπόθεση αλλά γιατί με κάποιο τρόπο σε βάζει τόσο πολύ μέσα στην ιστορία του,σε μεταφέρει πραγματικά στο Παρίσι με τόσο υπέροχες εικόνες που λες και είσαι εκεί και βέβαια η ιστορία έχει πολύ αγάπη και ρομαντισμό!Θα χαρώ να διαβάζω κι αλλές επιλογές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με όλα όσα λες. Είναι ένα βιβλίο που σου κρατάει καλή συντροφιά!
      Χαίρομαι που σου άρεσε η στήλη μου.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Αυτό που είμαστε συνοδοιπόροι στην σκέψη πρέπει να το κοιτάξουμε. Φέτος αποφάσισα πως βιβλία, θέατρο και κινηματογράφος δεν θα λείπουν ούτε από την δική μου την ζωή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι Μάγδα!
      Όμορφα ταξίδια σου εύχομαι.

      Διαγραφή
  4. Εμείς(και εγώ και ο Βασίλης)ευτυχώς,πάντα βρίσκουμε(άλλοτε λιγότερο,άλλοτε περισσότερο) χρόνο για τα αναγνωστικά μας ταξίδια!!Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για εμένα από ένα βιβλίο!!Ελπίζω να αγαπήσει και ο Φραγκισκάκος το διάβασμα,για να ταξιδέψει σε κόσμους μακρινούς και μαγικούς!!Εγώ έχω μία αδυναμία σε δύο Ελληνίδες συγγραφείς, την Πασχαλία Τραυλού(πχ.Ήθελα μόνο ένα αντίο,τα ρόδα της σιωπής κα) και τη Μαρία Τζιρίτα(πχ.Μάτια μου,το παιδί της αγάπης κα)!!Την προηγούμενη εβδομάδα τελείωσα το "Ταξίδι της Ελπίδας",της Τζιρίτα,αλλά γενικά όλα τους τα βιβλία μου αρέσουν πολύ!!!Καλά αναγνώσματα Ζωή και πάντα είναι ευπρόσδεκτες οι προτάσεις για κάποιο καλό βιβλίο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ωραία Ιωάννα. Χαίρομαι που σας αρέσει κι εσάς να ταξιδεύετε διαβάζοντας.
      Θέλω να ψάξω λίγο τους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς, μιας και δεν τους πολύ διαβάζω. Προτιμώ ξένη λογοτεχνία ή ελληνική προγενέστερη. Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου.

      Διαγραφή