5 things #33

by - Απριλίου 23, 2021



#1 Το πολυχρηστικό λάδι Hei Poa

Μέχρι να ανοίξει ο τουρισμός και να ξεκινήσουμε πάλι δειλά-δειλά τα ταξίδια, εγώ ταξιδεύω στις νήσους Μαρκέζας, μέσα από το καινούργιο, αγαπημένο πολυχρηστικό λάδι Hei Poa "Reine des Marguises" με τις μοναδικές φλοράλ νότες του, σε συνδυασμό με την άρωμα της πούδρας, την εκχύλιση των λουλουδιών Tiare σε λάδι Καρύδας και το αιθέριο έλαιο Ylang-Ylang!
Η εμπειρία 45 χρόνων της Hei Poa καταφέρνει να αξιοποιεί και να μεγιστοποιεί τις ευεργετικές ιδιότητες, το μοναδικό άρωμα και την πλούσια υφή του λαδιού Tahiti Monoi, δημιουργώντας αποτελεσματικά και ασφαλή προϊόντα, εύκολα στην εφαρμογή που ενυδατώνουν άμεσα την επιδερμίδα κάθε μέρα, χωρίς να αφήνουν λιπαρότητα.
Το συγκεκριμένο λάδι το αγαπώ για το υπέροχο άρωμά του, την υφή αλλά και την αίσθηση που αφήνει τόσο στο σώμα μου, μετά το καθημερινό μου ντους, όσο και στα μαλλιά μου, όπου το εφαρμόζω για 20 λεπτά πριν το λούσιμο, έτσι ώστε μετά να είναι φουλ ενυδατωμένα! Είναι μια απόλαυση, τόσο για το χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι, που ταυτόχρονα προσφέρει άμεση ενυδάτωση, επανόρθωση και περιποίηση.





#2 Οι μεσημεριανές βεγγέρες στη βεράντα μας

Περίμενα πως και πως να ανοίξει ο καιρός, να φτιάξουμε την βεράντα μας και να βρεθούμε με λίγους φίλους και καλούς, αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι ζούμε!
Και να που το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα και την περασμένη Κυριακή κηρύξαμε την έναρξη των βεραντίσιων συναντήσεών μας.
Με πολύ χαρά υποδεχτήκαμε ένα ζευγάρι φίλων, φάγαμε, γελάσαμε και ονειρευτήκαμε καλύτερες μέρες, με λιγότερο άγχος και ανησυχία, με περισσότερη ξεγνοιασιά και ηρεμία.
Το μενού που ετοίμασα για την περίσταση, ήταν απλό και παράλληλα, απ'ότι είπαν οι καλεσμένοι μας και νόστιμο. Πράσινη σαλάτα με σταφίδες και σπόρια, νηστίσιμη χορτόπιτα, ρύζι με σάλτσα μανιταριών, φάβα, κεφτεδάκια λαχανικών με σως από γιαούρτι σόγιας, χούμους κι ένα μικρό πλατό τυριών.
Για το τέλος, fondue σοκολάτας με φράουλες, μπανάνες και παγωτό.
Ήταν πραγματικά μια όμορφη και χαρούμενη Κυριακή!

 

#3 Η ταινία "One Day"

Τα απογεύματα που έχω λίγο χρόνο, μου αρέσει να φτιάχνω ένα φλιτζάνι τσάι και να βλέπω μια ταινία στο Netflix, κατά προτίμηση ρομαντική και ανάλαφρη. Η τελευταία που είδα και που στο τέλος με έκανε να πλαντάξω στο κλάμα (μόνο ανάλαφρη δεν ήταν τελικά), λέγεται "One Day" και πρόκειται για μια δραματική κομεντί του 2011 σε σκηνοθεσία της Δανέζας σκηνοθέτιδας Λόβετς Σέρφιγκ με πρωταγωνιστές τους Αν Χαθαγουέι και Τζιμ Στάρτζες.
Η ζωή δύο ανθρώπων μέσα σε μια εικοσαετία, από τη στιγμή της γνωριμίας τους, μέχρι την φιλία τους και τον έρωτα τους, μέσα από μια διαδρομή γεμάτη ανατροπές, αγάπη και λάθη, μια δυνατή ιστορία αγάπης που με άγγιξε πολύ, με συγκίνησε και με έκανε να σκεφτώ για ακόμα μια φορά πως ζωή είναι το ΤΩΡΑ και όχι το πριν ή το μετά, και πως αν αναβάλω ό,τι πραγματικά θέλω για αργότερα, πιθανότατα θα το χάσω στο τέλος.
Αν δεν την έχετε δει την ταινία, δείτε τη. Αξίζει.



#4 Πρωινό στο κρεβάτι

Μου αρέσει πολύ να παίρνω το πρωινό μου στο κρεβάτι. Είναι μια μικρή πολυτέλεια, που την προσφέρω, όποτε μπορώ, στον εαυτό μου.
Είναι μια πράξη αγάπης που με ξεκουράζει, με χαλαρώνει και μου θυμίζει τις παλιές καλές μέρες, που είχα τον χρόνο και την δυνατότητα να απολαμβάνω το πρώτο γεύμα της ημέρας χαλαρά, μέσα στα σκεπάσματά μου.
Τώρα, όσο μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου, ξεκλέβω λίγο χρόνο και το κάνω ως δώρο στον εαυτό μου, ως φόρο τιμής στα χρόνια της ανεμελιάς και της νιότης μου.
Εσάς, σας αρέσει να παίρνετε το πρωινό σας στο κρεβάτι;




#5 Το βιβλίο που μόλις διάβασα

Πάντα μου άρεσε το διάβασμα. Το τελευταίο διάστημα η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι να συγκεντρωθώ και να διαβάσω ένα βιβλίο μέσα στη μέρα και μόνο το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθώ τα καταφέρνω, με αποτέλεσμα να με παίρνει ο ύπνος στις πρώτες σελίδες και τελικά να μην διαβάζω όσα βιβλία θα ήθελα. Το προσπαθώ όμως και πιστεύω πως θα ξαναβρώ τους ρυθμούς μου.
Το τελευταίο βιβλίο που διάβασα και που ομολογώ πως μου άρεσε πολύ, είναι "Το Πράσινο Σημειωματάριο" της Clare Pooley από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Ένα βιβλίο που με ταξίδεψε στο όμορφο Λονδίνο, μέσα από τις ζωές των ηρώων της ιστορίας, που δεν διαφέρουν αν το καλοσκεφτεί κανείς από τις δικές μας.
Άνθρωποι που ψάχνουν την αληθινή αγάπη, την αληθινή φιλία και την εσωτερική γαλήνη, άνθρωποι που προσπαθούν να ισορροπήσουν μέσα στις αναποδιές της καθημερινότητας, άνθρωποι που θέλουν να δουν τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται! 
"Το Πράσινο Σημειωματάριο" είναι ένα σύγχρονο μυθιστόρημα με ξεχωριστούς χαρακτήρες, συγκίνηση και χιούμορ, άρωμα Λονδίνου και έντονη κινηματογραφική ατμόσφαιρα που είμαι σίγουρη πως θα απολαύσετε! 


Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

4 σχόλια

  1. Αγαπημένη μου ταινία!!Αν θυμάμαι καλά, ένα μέρος της είναι γυρισμένη στο Εδιμβούργο!!Το πράσινο σημειωματάριο,το παρήγγειλα και εγώ, δώρο για εμένα,το περιμένω!!Καλό ΣΚ Ζωή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά πολύ ωραία ταινία!!!
      Χαίρομαι που πήρες το βιβλίο, σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Πιστεύω πως θα σου αρέσει.
      Όπως και να έχει, θα περιμένω εντυπώσεις!
      Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  2. Τελείωσα κ εγώ το προηγούμενο βιβλίο που είχες προτείνει:" το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο" και πραγματικά ήταν υπέροχο! Ταξίδεψα στο Παρίσι και ας μην έχω πάει ποτέ κ ένιωσα όλη την γκάμα συναισθημάτων μέσα από αυτό το βιβλίο. Τώρα λοιπόν θα ταξιδέψω στο Λονδίνο, μέσα από το επόμενο που προτείνεις, μιας και μάλλον τα αναγνωστικά γούστα μας ταιριάζουν. Σε ευχαριστώ για τις εμπνεύσεις! Όσον αφορά στην ευγένεια, θεωρώ πως έγκειται στην πνευματική παιδεία του καθενός και δυστυχώς τείνει να γίνει είδος προς εξαφάνιση. Παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε τόσο εμείς ως άνθρωποι, αλλά κ ως μητέρες να τη συνεχίσουμε κ να τη μεταλαμπαδευσουμε κ στα παιδιά μας, μέσα από το παράδειγμα μας. Σου εύχομαι καλή Ανάσταση κ υγεία σε εσένα κ όλους τους αγαπημένους σου. Πολλά φιλιά
    Παναγοπούλου Χριστίνα (mamma4ever_)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα όλα, πολύ ξεκούραστες και οι εικόνες.
    Σε κάνει να πιστεύεις πως τίποτα από εκεί έξω δεν συμβαίνει, σχεδόν μαγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή