5 things #31

by - Απριλίου 09, 2021


#1 Τα νέα Body Mists της KORRES

Η περίοδος που διανύουμε, είναι προσωπικά για μένα, μια περίοδος αλλαγών σε πολλούς τομείς. 
Μαζί με όλα όσα αλλάζω στη ζωή μου, αλλάζω και το άρωμα μου, περνώντας σιγά, σιγά και όσο ο καιρός γίνεται όλο και πιο ανοιξιάτικος, στα πιο ανάλαφρα αρώματα.
Θέλω μυρωδιές που να μου δίνουν μια αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας, που να μου θυμίζουν βουτιές σε καταγάλανα νερά. Όπως ακριβώς αυτά τα τέσσερα νέα Body Mists της KORRES, με εκχύλισμα τζίντζερ και δροσιστική αλόη που τονώνουν και αναζωογονούν το σώμα και την διάθεση.
Σε υπέροχες, πρακτικές και πολύχρωμες συσκευασίες, κάθε ένα με τις δικές του μοναδικές ιδιότητες, με κάνουν να νιώθω την ανεμελιά του καλοκαιριού ακόμα και μέσα στην πόλη. 
Το Coconut Water με απολαυστικό άρωμα καρύδας, το Cucumber Bamboo με άρωμα δροσερού αγγουριού και διακριτικές νότες από μπαμπού, το Jasmine με το μεθυστικό άρωμα από άνθη γιασεμιού αλλά και το Mint Tea με πράσινο τσάι, περγαμόντο, λεμόνι και δυόσμο, έχουν γίνει τα αγαπημένα μου!
Με ποσοστό φυσικού περιεχομένου έως 95,6%, τα αρώματα των Body Mists, δεν περιέχουν PCM και phthalates καθώς και άλλες συνθετικές ουσίες που είναι επιβλαβείς τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το περιβάλλον.



#2 Τα Cocktail Coppa

Γενικά το τελευταίο διάστημα προσπαθώ να αποφεύγω το αλκοόλ, κάνοντας όμως επιλεκτικά και κάποιες εξαιρέσεις. Όπως για παράδειγμα όταν έρχονται λίγοι και καλοί φίλοι στο σπίτι και καθόμαστε το σούρουπο στην βεράντα, όταν ο καιρός το επιτρέπει και βάζουμε να πιούμε ένα ποτό, για να συνοδέψουμε το εκάστοτε finger food που έχω ετοιμάσει.
Πέρα από το κλασικό και διαχρονικό κρασί, μου αρέσουν πολύ και τα κοκτέιλς. Όμως δεν μου είναι καθόλου εύκολο να τα φτιάξω μόνη μου, αφού δεν έχω ούτε τα κατάλληλα αξεσουάρ, ούτε και την έφεση! 
Παρόλα αυτά, η λύση βρέθηκε και λέγεται Cocktail Coppa
Έτοιμα, βραβευμένα cocktails σε 14 γεύσεις, κλεισμένα σε όμορφα μπουκάλια, που το μόνο που χρειάζονται είναι ένα ποτήρι με πάγο, για να σε ταξιδέψουν σε μέρη εξωτικά και σε όμορφους καλοκαιρινούς προορισμούς.
Cocktails όπως το Classic Mojito, το Cosmopolitan, το Pina Colada, αλλά και τα Tequila Sunrise, Espresso Martini, μπορούν να βρεθούν εύκολα και γρήγορα από το ράφι του σούπερ μάρκετ ή της κάβας της γειτονιάς σου, στο τραπέζι σου!



#3 Το ντοκιμαντέρ του Netflix Seaspiracy

Έχοντας βγάλει το κρέας από την διατροφή μου τα τελευταία 15 χρόνια και παρόλο που κατά καιρούς έχω ακούσει σχετικά με αυτήν μου την απόφαση αντιθετικές αφελείς κοινοτοπίες (πλέον δεν μπαίνω στον κόπο να απαντώ), αποφάσισα σιγά, σιγά να αφαιρέσω και τις υπόλοιπες ζωικές τροφές που κατά καιρούς μου αρέσει να τρώω, όπως το ψάρι, τα θαλασσινά και τα τυριά.
Δεν με ενδιαφέρει αν κάνουν καλό (που μεταξύ μας, άπειρες έγκυρες έρευνες έχουν δείξει πως με τον τρόπο με τον οποίο εκτρέφονται τα ζώα και δημιουργούνται τα παράγωγά τους δεν κάνουν), εγώ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ.
Πέφτοντας λοιπόν τυχαία πάνω στο ντοκιμαντέρ του Netflix Seaspiracy, επιβεβαίωσα για ακόμα μια φορά αυτήν μου την άποψη και σκέφτηκα για ακόμα μια φορά, πόσο βάρβαρο και αχάριστο ον είναι ο άνθρωπος.
Δεν θα σας πω λεπτομέρειες για αυτό το ντοκιμαντέρ. Αυτό που θα σας πω μόνο είναι να το δείτε, ακόμα κι αν μετά από αυτό, συνεχίσετε τη ζωή σας σαν να μην τρέχει τίποτα. Σίγουρα όσα θα δείτε και θα μάθετε, κάποια στιγμή, σε ανύποπτο χρόνο, θα κάνουν τη δουλειά τους.


#4 Το γλυκό που μου έχει πάρει την καρδιά

Το τελευταίο διάστημα, όπως μπορείτε να διαβάσετε και σε αυτό μου το ποστ, αποφάσισα να με φροντίσω λίγο περισσότερο στο θέμα της διατροφής και να κόψω για ένα διάστημα την ραφιναρισμένη ζάχαρη.
Όμως, άνθρωπος είμαι κι εγώ και έχω ανάγκη που και που να φάω ένα λαχταριστό banoffee ή ένα παγωτό αλμυρής καραμέλας!
Έλα όμως που όταν κάνω την αρχή, μετά δεν μπορώ να σταματήσω.
Γι' αυτό κι εγώ βρήκα τη λύση! 
Χουρμάδες βασιλικοί, μαζί με βούτυρο ξηρών καρπών και καρύδι! Πραγματικά, δεν υπάρχει αυτό το γλυκό. Πλούσιο, χορταστικό, υγιεινό, μπορεί να φαγωθεί και σαν πρωινό, αφού είναι γεμάτο «καλά»λιπαρά και άρα ικανό να σε κρατήσει χορτάτο για πολλές ώρες.
Οι συνδυασμοί πολλοί! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούτυρα από κάσιους, φουντούκι, φιστίκι, σουσάμι! Εγώ βάζω αμυγδαλοβούτυρο και μου αρέσει πολύ.
Επίσης αντί για καρύδι, μπορείτε να βάλετε αμύγδαλο ή οποίον άλλον ξηρό καρπό θέλετε, αλλά και να το συνοδέψετε με κάποιο φρούτο.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!




#5 Το νυφικό που δοκίμασα πριν από μερικές μέρες

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε ήδη, αλλά είμαι εδώ και κάτι χρόνια παντρεμένη!
Παντρεύτηκα τον άνθρωπό μου, ένα φθινοπωρινό, ηλιόλουστο πρωινό στο Παρίσι, με πολιτικό γάμο. Χωρίς να φοράω νυφικό.
Όταν λοιπόν η σχεδιάστρια-σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ματίνα Μέγκλα, με προσκάλεσε στο ατελιέ της Megla.M στο Κολωνάκι για να δω την συλλογή της για το 2021 με χειροποίητα νυφικά και να δοκιμάσω μερικά από αυτά, πέταξα την σκούφια μου!
Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τη συλλογή με τίτλο «La collection Retrospective», όπου η ταλαντούχα Ματίνα παντρεύει με τον πιο όμορφο τρόπο το σύγχρονο στυλ με το ρετρό, το χθες με το σήμερα, την άνεση με την θηλυκότητα, την θεατρικότητα με τον μινιμαλισμό! 
Δαντέλες, μετάξια, διαφάνειες και λεπτομέρειες κεντημένες στο χέρι, κυριαρχούν στις αιθέριες δημιουργίες της. 
Μοναδικά νυφικά, που προσαρμόζονται πάνω στο σώμα της κάθε γυναίκας, νυφικά με ιδιαίτερη ταυτότητα, που προσωπικά θα ήθελα πολύ, να φορέσω κάποιο από αυτά και ως φόρεμα, έστω για ένα βράδυ.
 
Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 
FACEBOOK 

You May Also Like

0 σχόλια