Τα νέα μου

by - Απριλίου 05, 2021

Το ξέρω, έχει περάσει σχεδόν ένας ολόκληρος μήνας από την τελευταία φορά που έγραψα εδώ μέσα. Δεν ξέρω πώς να στο εξηγήσω, αλλά ενώ είχα τόσα πολλά να σου πω, ταυτόχρονα δεν ήθελα να μιλήσω για τίποτα. 


Έτσι λοιπόν πέρασε ένας μήνας, μέσα στον οποίο έκανα διάφορα όμορφα πράγματα, δίνοντας ως επί το πλείστον την προσοχή μου στο σπίτι μου, στην οικογένειά μου και στον εαυτό μου.
Λόγο της άνοιξης και της διάθεσής μας για ανανέωση, ξεκινήσαμε να κάνουμε κάτι μικροαλλαγές μέσα στο σπίτι, όπως το να προσθέσουμε μια μεγάλη γλάστρα με ένα ψηλό φυτό εσωτερικού χώρου στη μια γωνία του σαλονιού-μην με ρωτήσεις το όνομα του φυτού, δεν ξέρω να σου πω ποιο είναι!
Βάλαμε ένα μικρό τραπεζάκι με αγαπημένα αντικείμενα δίπλα σε μια πολυθρόνα, αλλάξαμε κάλυμμα και μαξιλάρια στον καναπέ και στο υπνοδωμάτιο μου, προσθέσαμε καινούργια μοσχομυριστά κεριά και φρέσκα λουλούδια στις περισσότερες γωνιές του σπιτιού και φτιάξαμε επιτέλους την αποθήκη μας.
Εννοείται πως δεν τελειώνουμε εδώ με τις δουλειές που πρέπει να γίνουν.
Έχω σκοπό να κάνω ένα καλό ξεκαθάρισμα σε ρούχα, παπούτσια, βιβλία και παιχνίδια και να δώσω όσο πιο πολλά μπορώ, αφού το "όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο", έχει γίνει πια για μένα στάση ζωής.
Θέλω το σπίτι να ανασάνει και μαζί του να ανασάνουμε κι εμείς.
Παρόλο που τα πράγματα εξαιτίας της πανδημίας αργούν ακόμα να βρουν την κανονική τους ροή, εγώ φροντίζω όσο μπορώ, τουλάχιστον μέσα στο σπίτι μας, να αισθανόμαστε ελεύθεροι και δημιουργικοί, να έχουμε ένα καταφύγιο που να μας προσφέρει ομορφιά, ασφάλεια και ηρεμία.
Άλλωστε όταν "το σπίτι μου" είναι καλά, είμαι καλά κι εγώ. 


Σε αυτή τη φάση με βρίσκεις λοιπόν, όπου παράλληλα με το συμμάζεψα του σπιτιού έχω ξεκινήσει και το συμμάζεμα της διατροφής μου. Γιατί για μένα δεν νοείται ισορροπία και εσωτερική γαλήνη χωρίς σωστή διατροφή και αυτοφροντίδα. 
Μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, είχα αποφασίσει πως θα με άφηνα ελεύθερη να απολαύσω όποιο φαγητό μου έκανε κέφι, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό σε σχέση με την ζάχαρη και τα γλυκά.
Τώρα λοιπόν και αφού πραγματικά το ίδιο μου το σώμα μου το ζητά, ξεκίνησα ένα πιο συγκροτημένο πρόγραμμα διατροφής, βασισμένο στην αγάπη και στο νοιάξιμο, στην ισορροπία και στην απλότητα. 
Τρώω συγκεκριμένες ώρες, δεν καταναλώνω ζάχαρη και αλεύρι και λέω όχι στις τροφές που νιώθω πως δεν μου κάνουν καλό.
Η διατροφή μου είναι βασισμένη στα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά χωρίς γλουτένη, στα σπόρια, τη σόγια και τα όσπρια, ενώ παράλληλα φροντίζω να τρώω ως επί το πλείστον φρέσκιες τροφές και όχι επεξεργασμένες.
Έχω δρόμο ακόμα μπροστά μου, αλλά μου αρέσει πολύ που φροντίζω τον εαυτό μου και δεν τρώω ότι να' ναι και όποτε να' ναι. Και εννοείται πως παίρνω μαζί μου  ταπεράκι στη δουλειά!
Το μυστικό είναι να μην μένω για πολλές ώρες νηστική, έχοντας φροντίσει να έχω μαζί μου όλα τα απαραίτητα.


Κατά τα άλλα, έχω χάσει λίγο τη ροή μου στο διάβασμα και στον ελεύθερο μου χρόνο βλέπω ντοκιμαντέρ στο Netflix ή ακούω podcast. 
Διαβάζω μόνο νωρίς το πρωί κάποια βιβλία που είναι ενταγμένα στην καθημερινή μου ρουτίνα.
Για το βράδυ ούτε λόγος... Πέφτω τόσο κουρασμένη στο κρεβάτι μου που ίσα, ίσα προλαβαίνω να κλείσω το φως πριν με πάρει ο ύπνος.
Που θα πάει όμως! Θα την ξαναβρώ την ροή, αφού για μένα το διάβασμα ενός καλού μυθιστορήματος παραμένει μια μοναδική απόλαυση. 
Αυτά είναι μέσες άκρες τα νέα μου. Κι αν θες να μάθεις και τα όνειρά μου, αυτό το διάστημα το μόνο που ονειρεύομαι είναι να βρεθώ σε μια παραλία στο νησί και απλά να κοιτάζω το απέραντο γαλάζιο...

Εσύ, πως τα περνάς αυτό το διάστημα; Στείλε μου με ένα μήνυμα τα νέα σου εδώ ή στον λογαριασμό μου στο Instagram
Θα χαρώ πολύ να σε διαβάσω.
Υ.Γ. Επειδή με ρωτάς, η Λίστα Απριλίου, θα ανέβει την Τετάρτη, γι' αυτό stay tuned!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 
FACEBOOK 

You May Also Like

0 σχόλια