Η συνταγή της εβδομάδας: Vegan φουντουκότουρτα

by - Απριλίου 19, 2021



Την συγκεκριμένη συνταγή, αρχικά την ανέβασα σε ΑΥΤΟ το post, όμως μετά σκέφτηκα πως είναι κρίμα να μην έχει μια ολόδική της ανάρτηση, ώστε να μπορεί όποιος θέλει να την βρίσκει εύκολα και γρήγορα!
Ιδού λοιπόν η συνταγή της εβδομάδας, η συνταγή για αυτήν την πεντανόστιμη vegan τούρτα που πρόσφατα δοκίμασα στο σπίτι της φίλης μου της Μαριτίνας.
Χωρίς ζωικά και ζάχαρη, με γεύση που θυμίζει έντονα Ferrero Rocher, είναι πραγματικά ένας γευστικός πειρασμός! 
Ιδανική για την περίοδο της νηστείας του Πάσχα που διανύουμε αλλά και γενικότερα, ιδανική λύση, για όσους δεν θέλω να τρώνε ζάχαρη και ζωικά!


ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

300 γρ. φουντούκια
300 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
10 γρ. κακάο
80 γρ. νερό
μια τσιμπιά αλάτι

Για την μους

750 γρ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα
625 γρ. κουβερτούρα
2-3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 βανίλια
μια τσιμπιά αλάτι

Για το πασπάλισμα 

100-120 γρ. φουντούκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση 
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, καβουρδίζουμε όλα τα φουντούκια για 10 με 20 λεπτά. Κρατάμε 100 με 120 γρ για το πασπάλισμα και τα υπόλοιπα αφού κρυώσουν, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και το κακάο.
Βάζουμε τους χουρμάδες σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό (80γρ.) και μόλις πάρουν βράση τους αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού τους πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ, τους προσθέτουμε στο μείγμα με τα φουντούκια και ομογενοποιούμε με τα χέρια μας. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα για κέικ και το βάζουμε στην άκρη.

Για την μους
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις λιώσουν και ζεσταθούν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. 
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και προτού το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με τα φουντουκιά.

Καλή σας απόλαυση!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια