10 tips για ένα όμορφο και eco friendly πικ νικ

by - Απριλίου 14, 2021

 


Τώρα που ο καιρός, αλλά και τα περιοριστικά μέτρα "ανοίγουν" σιγά, σιγά, είναι μια καλή ευκαιρία για ένα όμορφο πικ νικ σε κοντινά πάρκα, βουνά και παραλίες.
Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός φαγητού και εξοχής, οπότε το πικ νικ, είναι μία από τις αγαπημένες μου επιλογές. 
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, νομίζω πως το έχω εξελίξει σε μια όμορφη και καλαίσθητη διαδικασία: 
Έχω φροντίσει να έχω όμορφα τραπεζομάντιλα, ευρύχωρα καλάθια, αλλά και όμορφα σερβίτσια, ειδικά για αυτήν την δουλειά. Δεν μου αρέσει η προχειρότητα, ούτε η "ευκολία" των πλαστικών τάπερ, των έτοιμων φαγητών και των ακαλαίσθητων αξεσουάρ.
Ναι, το παραδέχομαι. Στο άκουσμα της λέξης πικ νικ, μου έρχονται στο μυαλό πράσινα λιβάδια, όμορφα στρωσίδια, καλάθια γεμάτα με σάντουιτς αγγουριού και γαλλικό κρασί και φράουλες και πλατό τυριών με γαλλικές μπαγκέτες και δροσερές σπιτικές λεμονάδες.


Αν λοιπόν σας αρέσει κι εσάς το πικ νικ, εδώ θα βρείτε τα δέκα μου tips για να το κάνετε πιο όμορφο:

1. Επιλογή τοποθεσίας 

Όπου κι αν επιλέξετε να κάνετε το πικ νικ σας, σε κάποιο πάρκο, δίπλα στη θάλασσα ή στο βουνό, φροντίστε να βρείτε ένα μέρος με σκιά, για να απολαύσετε τη μέρα.

2. Καλάθι και τραπεζομάντιλο 

Η οργάνωση είναι το παν! Εξασφαλίστε ένα καλάθι για να βάλετε μέσα τα αξεσουάρ για το πικ νικ σας και ένα όμορφο τραπεζομάντιλο για να στρώσετε κάτω και απολαύσετε το γεύμα σας.


3. Γυάλινα βάζα 

Τα γυάλινα βάζα, που όλοι λίγο πολύ έχουμε στο σπίτι μας, είναι μια πολύ καλή οικονομική και οικολογική λύση σε αντίθεση με τα πλαστικά τάπερ.
Πέρα από καλαίσθητα, είναι παράλληλα και πρακτικά, αφού μπορούμε εύκολα και γρήγορα να δούμε τι περιέχουν! Κρατήστε λοιπόν τα γυάλινα βάζα σας για την πατατοσαλάτα, τη σως, το βραστό καλαμπόκι, τα ντοματίνια, τα stick λαχανικών, τα ατομικά chess cake ή  ό,τι άλλο σκοπεύετε να πάρετε μαζί σας!


4. Όμορφα σερβίτσια

Αφήστε στην άκρη τα πλαστικά σερβίτσια μιας χρήσεως. Είναι κρίμα για λίγες ώρες χαράς να επιβαρύνουμε τον πλανήτη με τόσο πλαστικό. Εξασφαλίστε για αυτόν το σκοπό ένα σετ με κανονικά μαχαιροπίρουνα, πιάτα και ποτήρια που θα τα χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά. Σκεφτείτε πόσο όμορφο θα δείχνει το «τραπέζι» σας στρωμένο με ένα αληθινό σερβίτσιο. Αν πάλι δεν θέλετε να κουβαλάτε, υπάρχουν λύσεις.
Στην αγορά θα βρείτε σετ από ξύλινα μαχαιροπίρουνα και μπολ από καρύδα!


5. Μικρό ψυγειάκι

Η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν έχω βρει αυτό που θα μου κλέψει την καρδιά με την ομορφιά του, αλλά ένα μικρό ψυγειάκι για πικ νικ είναι πραγματικά απαραίτητο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο και βαρύ. Αρκούν και οι ισοθερμικές τσάντες με μερικές παγοκίστες μέσα, για να κάνουν τη δουλειά τους και να κρατήσουν τα φαγητά και τα ποτά σας στην σωστή θερμοκρασία.

6. Το μενού

Εύκολα και απλά φαγητά είναι το μυστικό!
Σαντουιτσάκια με ότι τραβάει η όρεξή σας, στικ λαχανικών και σαλάτες σε βαζάκια με ένα γρήγορο dressing, κάποια πίτα αλλά και κεφτεδάκια λαχανικών, ένα μικρό πλατό με τυριά, ένα βαζάκι μαρμελάδα κι ένα πανέρι με κρακεράκια και ψωμί, κρύα μακαρονοσαλάτα, χούμους, ελιές, ξηροί καρποί και φρούτα είναι προτάσεις για να διαλέξετε. Κι αν θέλετε για επιδόρπιο, έχετε μαζί σας ένα θερμός με τσάι ή καφέ καθώς κι ένα κουτί με κουλουράκια, φρέσκες φράουλες ή ένα σπιτικό κέικ.
Φυσικά μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας νερό, σπιτική λεμονάδα και, γιατί όχι, κι ένα μπουκάλι κρασί! 

7. Πετσέτες vs χαρτοπετσέτες 

Ξέρω, ξέρω. Θα μου πείτε πως οι χαρτοπετσέτες είναι πολύ πρακτικές και εύχρηστες. Όμως δεν είναι κρίμα, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε αληθινές πετσέτες φαγητού, να μην απολαύσουμε αυτή την πολυτέλεια και παράλληλα να προστατέψουμε το περιβάλλον από τα απορρίμματα;
Κάντε την διαφορά και θα με θυμηθείτε!

8. Μαξιλάρια

Το πικ νικ, τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό, είναι συνδεδεμένο με την χαλάρωση και την απόλαυση. Μερικά μαξιλάρια ριγμένα εδώ κι εκεί πιστεύω πως θα δημιουργήσουν ένα ωραίο σκηνικό χαλάρωσης.

9. Μικρό νεσεσέρ πρώτης ανάγκης

Ένα μικρό νεσεσέρ με ένα αντηλιακό, λίγο οινόπνευμα, μερικά επιθέματα γρήγορης επούλωσης, ένα αντικουνουπικό και ένα αντισηπτικό, καλό είναι να το έχουμε μαζί μας, για κάθε ενδεχόμενο.

10. Χαρά

Άφησα τελευταίο το πιο σημαντικό από όλα, για ένα πετυχημένο πικ νικ: Τη χαρά! Μόνο αν έχουμε χαρά για αυτό που πάμε να κάνουμε, θα το απολαύσουμε!

Και φυσικά, δεν ξεχνάμε να σεβόμαστε κάθε φορά το περιβάλλον και τον χώρο που μας φιλοξενεί, περιορίζοντας τα σκουπίδια μας και οπωσδήποτε μαζεύοντας τα κατά την αποχώρησή μας!


Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια