5 things #32

by - Απριλίου 16, 2021

 

#1 Οι βόλτες μας

Τώρα που ανοίγει ο καιρός, οι βόλτες έχουν γίνει καθημερινή μας ανάγκη. 
Μας αρέσει να ξεκλέβουμε λίγες ώρες από το καθιερωμένο μας πρόγραμμα και να περπατάμε.
Όχι απαραίτητα μακριά από τη γειτονιά μας.
Μια βόλτα στον ήλιο νωρίς το πρωί ή και το σούρουπο λίγο πριν τελειώσει η μέρα, μας αναζωογονεί και μας γεμίζει με ενέργεια και όμορφες εικόνες. 
Εγώ μάλιστα έχω αποκτήσει και τη συνήθεια να μετράω τα βήματα μου, με τη βοήθεια ενός ρολογιού που φοράω στο χέρι μου. Στόχος μου, να κάνω πάνω από 10.000 βήματα τη μέρα! Άλλες φορές τα καταφέρνω, άλλες όχι. Αλλά όπως και να' χει είναι ένα κίνητρο παραπάνω.
Βάλτε το καθημερινό περπάτημα στη ρουτίνα σας και το σίγουρο είναι, πως μόνο κερδισμένοι θα βγείτε.



#2 Τα καινούργια μου σκουλαρίκια 

Μου αρέσουν πολύ τα κοσμήματα και έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα σκουλαρίκια. Όσα κι αν έχω δεν μου φαίνονται ποτέ αρκετά. Συνήθως τα φοράω ανάλογα με το ντύσιμό μου αλλά και την διάθεσή μου. Υπάρχουν όμως και φορές, που πραγματικά μπορεί να "φάω κόλλημα" όπως λέμε, με ένα ζευγάρι, και τότε δύσκολα μπορώ να το αποχωριστώ.
Όπως για παράδειγμα αυτά τα χρυσά σκουλαρίκια της εταιρίας 5five που μου έχουν "κλέψει" την καρδιά. Κομψά, ελαφριά, σε minimal γραμμή, κατάλληλα για όλες τις ώρες, είναι ικανά να αναδείξουν ένα outfit και να μεταμορφώσουν μια απλή εμφάνιση σε κάτι πιο elegant. 
Συμφωνείτε; 



#3 Η νηστίσιμη αυτή τούρτα

Πρόσφατα δοκίμασα στο σπίτι της φίλης μου της Μαριτίνας, αυτό το αριστούργημα που εμπνεύστηκε η Miss Healthy Living!
Αυτή η τούρτα χωρίς ζωικά και ζάχαρη, με γεύση που θυμίζει έντονα Ferrero Rocher, είναι γευστικός πειρασμός! Όσο κι αν είναι βέβαια υγιεινή και πανόστιμη, δεν παύει να είναι μια τούρτα και για λόγους σιλουέτας, δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να την φτιάξω, γιατί το πιθανότερο είναι πως θα την φάω όλη μόνη μου, αλλά σας βάζω εδώ την συνταγή για να την δοκιμάσετε!

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

300 γρ. φουντούκια
300 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
10 γρ. κακάο
80 γρ. νερό
μια τσιμπιά αλάτι

Για την μους

750 γρ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα
625 γρ. κουβερτούρα
2-3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 βανίλια
μια τσιμπιά αλάτι

Για το πασπάλισμα 

100-120 γρ. φουντούκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση 
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, καβουρδίζουμε όλα τα φουντούκια για 10 με 20 λεπτά. Κρατάμε 100 με 120 γρ για το πασπάλισμα και τα υπόλοιπα αφού κρυώσουν, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και το κακάο.
Βάζουμε τους χουρμάδες σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό (80γρ.) και μόλις πάρουν βράση τους αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού τους πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ, τους προσθέτουμε στο μείγμα με τα φουντούκια και ομογενοποιούμε με τα χέρια μας. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα για κέικ και το βάζουμε στην άκρη.

Για την μους
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις λιώσουν και ζεσταθούν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. 
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και προτού το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με τα φουντουκιά.
Καλή σας απόλαυση!




#4 Η κρέμα προσώπου που χρησιμοποιώ 

Τα τελευταία χρόνια, φροντίζω την επιδερμίδα μου περισσότερο από ποτέ, επιλέγοντας προϊόντα κατάλληλα για το δέρμα και την ηλικία μου. 
Το τελευταίο διάστημα, χρησιμοποιώ για την ενυδάτωση του προσώπου μου, την κρέμα Merveillance expert, μία εκ των τριών σειρών αντιγήρανσης της γαλλικής εταιρίας NUXE.
Αφήνει στο δέρμα μια τέτοια αίσθηση απαλότητας και αναζοωγόνησης που καταλαβαίνεις ότι σίγουρα ανταποκρίνεται στα όσα υπόσχεται: Όπλο ενάντια στις ρυτίδες και την απώλεια της σφριγηλότητας και της λάμψης της επιδερμίδας με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. 
Σίγουρα ένα προϊόν δεν μπορεί να κάνει θαύματα αμέσως και από μόνο του. Όμως  με μια καλή διατροφή, επαρκή ενυδάτωση και παράλληλα με μια κρέμα τόσο καλή όσο η Merveillance expert , είναι σίγουρο ότι σύντομα θα δούμε αποτελέσματα!



#5 Πασχαλινό κουτί με εκπλήξεις 

Το Πάσχα πλησιάζει και για να είμαι ειλικρινής, βλέπω να το γιορτάζουμε περίπου όπως και το περσινό. Μαζεμένα και οικογενειακά. Και αφού δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, θα φροντίσω όσο μπορώ να το ευχαριστηθούμε.
Αν λοιπόν και φέτος δεν μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα από κοντά και να ανταλλάξουμε δώρα όπως κάθε φορά, σκέφτηκα πως τουλάχιστον για τα μικρά της παρέας, θα ήταν ωραίο να λάμβαναν κάτι, έτσι για το καλό, ακόμα κι ας μην βλεπόμασταν.
Το The Easter Box by Dudettes, είναι ένα πασχαλινό κουτί με πρωταγωνιστή ένα γλυκύτατο κουνελάκι!
Ένα κουτί γεμάτο χειροτεχνίες, δημιουργικές ασχολίες, παιχνίδια αλλά και λιχουδιές, ιδανικό για την περίσταση.
Αυτοκόλλητα, κόλλα και ψαλίδι, νερομπογιές, kit για να βάψει το παιδί τα δικά του αυγά, αλλά και μείγμα για muffins, είναι μερικές από τις εκπλήξεις που κρύβει για τους μικρούς μας φίλους.
Παρέα με μια πασχαλινή λαμπάδα, είναι σίγουρα ένα πρωτότυπο και δημιουργικό δώρο για κάθε παιδί!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια