Νηστίσιμη σαλάτα με τόφου, αβοκάντο, φράουλες και τζίντζερ

by - Απριλίου 15, 2020


Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και η νηστεία καλά κρατεί.
Σήμερα για μεσημεριανό, έφτιαξα σαλάτα με τόφου, αβοκάντο, φράουλες και τζίντζερ, δημιουργώντας ένα υγιεινό και θρεπτικά πλήρες πιάτο για μένα και την οικογένειά μου.
Προσωπικά, τα τελευταία 16 χρόνια, έχω αποβάλει από την διατροφή μου εντελώς το κρέας κι έχω βρει πολλές εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μην λείπει από την δίαιτά μου η απαραίτητη πρωτεΐνη. Τόσο όμως για μένα που δεν τρώω καθόλου κρέας, όσο και για την οικογένεια μου, μας είναι αδιανόητο να μην υπάρχει σαλάτα στο τραπέζι. 
Η σαλάτα αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα του κυρίως πιάτου μας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, όπως σήμερα, γίνεται το κυρίως. Σε συνδυασμό με πρωτεΐνη (λ.χ. τόφου, τυρί), φρούτα, σπόρια και άλλα θρεπτικά συστατικά, είναι το αγαπημένο μου φαγητό. 
Η αλήθεια είναι πως για να φτιάξει κανείς μια γευστική και θρεπτική σαλάτα, πέρα από την θέληση, χρειάζεται γνώση για την αγορά φρέσκων και ποιοτικών προϊόντων και κόπος για το σχολαστικό καθάρισμα και πλύσιμο των λαχανικών. Δεν σας κρύβω, ότι πολλές φορές, όταν είμαι αρκετά πεινασμένη, ακόμη κι αν έχω την πρώτη ύλη στο ψυγείο μου, η όλη διαδικασία "καθάρισε, πλύνε, κόψε" μου είναι αρκετά βαρετή. 
Άσε που μετά από κάποιες μέρες στο ψυγείο η φρεσκάδα των λαχανικών έχει πάει περίπατο. Είναι πολλές οι φορές που κοιταζόμαστε με τον σύζυγό μου για το ποιός θα αναλάβει το φορτίο να ετοιμάσει σήμερα σαλάτα και ομολογουμένως θα θέλαμε πολύ να μπορούσε να ήταν έτοιμη και γευστική με ένα μαγικό τρόπο. 


Κι επειδή τέτοιου είδους μαγικά δεν υπάρχουν, την λύση έχει δώσει γι' αυτές τις περιπτώσεις ο Φρεσκούλης.
Mε συσκευασμένες φρέσκες σαλάτες, μεγάλης ποικιλίας λαχανικών ορθής γεωργικής πρακτικής, καλοπλυμένες σχολαστικά σε 3 φάσεις, έτοιμες προς κατανάλωση!
Μάλιστα είναι οι πρώτες τυποποιημένες, φρέσκες σαλάτες που κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά (από το 2004!). 
Αρχικά σε ατομικές συσκευασίες, αλλά πλέον και σε οικογενειακές. Όλες με ημερομηνία λήξεως για να τις έχεις πάντα σαν φρεσκοκομμένες στο τραπέζι σου.  
Μέσα από μια πραγματικά πολύ μεγάλη γκάμα όπως άγρια ρόκα, Αρχοντική, Ιταλιάνα, λάχανο καρότο, Καπριτσιόζα, πανδαισία κ.ά, μπορείς να εμπνευστείς και να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα μια αισθητικά όμορφη και θρεπτικά πλούσια και υγιεινή φρέσκια σαλάτα, για την καθημερινή υγιεινή διατροφή σου.      
Εγώ επέλεξα την οικογενειακή συσκευασία της Ιταλικής και την ατομική συσκευασία της Καπριτσιόζα για να δημιουργήσω το σημερινό μας πιάτο.


ΥΛΙΚΑ

•1 οικογενειακή συσκευασία Ιταλική Φρεσκούλης (άισμπερκ, μαρούλι, ραντίζιο)
•1 ατομική συσκευασία Καπριτσιόζα Φρεσκούλης (λόλα πράσινη και κόκκινη, ρόκα)
•1 κούπα βρασμένη κινόα
•1/2 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια 
•1 τόφου καπνιστό
•8 φράουλες
•λίγο χοντροκομμένο μαϊντανό 
•λίγο τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
•μισό ρόδι καθαρισμένο
•σουσάμι
•ελαιόλαδο
•λίγο χυμό λεμονιού
•αλάτι - πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το καπνιστό τόφου κομμένο σε κυβάκια κι ανακατεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ, ίση ποσότητα από τη οικογενειακή συσκευασία Ιταλική Φρεσκούλης και από την ατομική συσκευασία Καπριτσιόζα Φρεσκούλης αντίστοιχα.
Προσθέτουμε την βρασμένη κινόα, το αβοκάντο, τις φράουλες κομμένες στα δύο, τον μαϊντανό, το τζίντζερ και το ρόδι.
Γαρνίρουμε με τα κομματάκια του καπνιστού τόφου και περιχύνουμε την σαλάτα μας με ελαιόλαδο, προσθέτοντας αλάτι (αν θέλουμε, προσωπικά βάζω ελάχιστο ή και καθόλου), πιπέρι και σουσάμι, καθώς και όσο χυμό λεμονιού  ταιριάζει στα γούστα μας (εγώ βάζω αρκετό).
Απολαμβάνουμε.

Καλή σας όρεξη!

Σας φιλώ


Βρείτε με σε
και 

*Αυτή η ανάρτηση έγινε σε συνεργασία με τον Φρεσκούλη

You May Also Like

0 σχόλια