Βάφουμε πασχαλινά αυγά

by - Απριλίου 16, 2020


Μεγάλη Πέμπτη σήμερα κι εμείς βάφουμε τα πασχαλινά μας αυγά.
Θα μπορούσαμε να περιοριστούμε στο έθιμο των κόκκινων αυγών που έχει και συμβολικό, αναστάσιμο χαρακτήρα. Όμως τα τελευταία χρόνια, αφότου γεννήθηκε η Χριστίνα, θέλουμε να δώσουμε ένα πιο ευχάριστο και δημιουργικό τόνο στο βάψιμο των αυγών μας κι έτσι η τεχνική του ντεκουπάζ έχει γίνει η αγαπημένη μας. Με αυτόν τον απλό, εύκολο, οικολογικό και διασκεδαστικό τρόπο, ομορφαίνουμε κάθε Μεγάλη Εβδομάδα τα αυγά μας και περνάμε όλοι μαζί όμορφες και δημιουργικές στιγμές. Φέτος δε, είπαμε να το πάμε ακόμα παραπέρα το πράγμα και να προσθέσουμε λίγο περισσότερο χρώμα, με μια άλλη, επίσης εύκολη και απλή τεχνική που θα σας την πω ευθύς αμέσως: Με χρώμα από γκοφρέ χαρτί!




Υλικά

•Βρασμένα άσπρα αυγά
•Όμορφες χαρτοπετσέτες με σχέδια
•Πινέλα
•Ψαλίδι
•Το ασπράδι από ένα αυγό (αντί για κόλλα)
•Ένα μπολάκι με νερό
•Γκοφρέ χαρτί στο χρώμα της επιλογής μας




Εκτέλεση

Για την τεχνική του ντεκουπάζ:

Κόβουμε το σχέδιο που θέλουμε από την χαρτοπετσέτα και αφαιρούμε τα λευκά φύλλα, σε περίπτωση που η χαρτοπετσέτα μας είναι δίφυλλη.
Για ευκολία, τοποθετούμε το αυγό σε μία αυγοθήκη και περνάμε με το πινέλο λίγο ασπράδι στο σημείο που θέλουμε να βάλουμε την τυπωμένη χαρτοπετσέτα. Αφού την τοποθετήσουμε, ξαναπερνάμε με κόλλα – ασπράδι από πάνω για να κολλήσει καλά και αφήνουμε να στεγνώσει.



Για την τεχνική της βαφής με γκοφρέ χαρτί:

Παίρνουμε ένα γκοφρέ χαρτί (εμείς διαλέξαμε το κόκκινο), το κόβουμε σε κομματάκια και το βάζουμε σε ένα μπολάκι με νερό. Μόλις μουλιάσει το χαρτί και βγάλει το χρώμα του βουτάμε μέσα το αυγουλάκι μας και εκείνο αμέσως χρωματίζεται! Στη συνέχεια αν θέλουμε συνεχίζουμε με την τεχνική του ντεκουπάζ και το στολίζουμε αναλόγως. Μπορούμε όμως να το αφήσουμε και σκέτο με το χρώμα που έχει πάρει από το γκοφρέ χαρτί.
Επίσης μπορούμε να πειραματιστούμε με διαφορετικά χρώματα χαρτιού για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα!
Απλός αλλά αισθητικά πολύ ωραίος τρόπος για να βάψετε τα αυγά σας!


Ελπίζω να σας αρέσει.
Εμείς πάντως τα κατευχαριστηθήκαμε!

Και του χρόνου! 

Βρείτε με σε
και 

You May Also Like

0 σχόλια