5 things #26

by - Οκτωβρίου 28, 2019



#1 Η Κυριακή είναι μέρα ξεκούρασης και χαλάρωσης. Όταν μάλιστα συνδυάζεται και με ένα ωραίο brunch, γίνεται αυτόματα και μέρα χαράς!
Αν αυτήν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, βρεθείτε στο κέντρο της πόλης, σας προτείνω να δοκιμάσετε το νέο brunch menu του Athénée από τον chef Νίκο Σκλήρα (εγώ απήλαυσα πεντανόστιμα benedict eggs με καπνιστό σολωμό), και να συνεχίσετε με τα υπέροχα γλυκά του αγαπημένου μου pastry chef Στέλιου Παρλιάρου. 
Στο πλαίσιο αυτής της πολύ όμορφης συνεργασίας που φέρει το όνομα Lazy Sanday Brunch by Athénée, έχετε την ευκαιρία, μεταξύ των άλλων, να περιηγηθείτε και στον υπέροχο μπουφέ που έχει στηθεί στο κατάστημα ειδικά για την περίσταση από τον Στέλιο Παρλιάρο και να διαλέξετε ανάμεσα σε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά του κορυφαίου pastry chef, όπως τάρτα φρούτων του δάσους με βανίλια Ταϊτής, crémeux passion fruit με καμένη μαρέγκα, τάρτα Mont Blanc με κάστανο κ.α.


#2 Πριν από μερικές μέρες, βρέθηκα στο υπέροχο Μέγαρο Υπατία, όπου παρακολούθησα την επίδειξη μόδας Bohemian meets African fall-winter 2019/20 collection της σχεδιάστριας Nadia Rapti.
Μέσα σε αυτό το πραγματικά εντυπωσιακό αρχοντικό και στα μεγάλα και περίτεχνα δωμάτιά του, παρήλασαν όμορφα κιμονό, ανάλαφρες παντελόνες, μάξι φορέματα αλλά και απαλά μάλλινα πουλόβερ σε γήινους τόνους, με σαφείς αναφορές στην bohemian chic δεκαετία των 70ς αλλά και στο safari look με επιρροές από την Αφρική.
Καθισμένοι σε βελούδινες πολυθρόνες άλλης εποχής, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα μοναδικό ταξίδι από την Κένυα ως στο Μάλι και τις φυλές της Αφρικής, μέσα από τα παραδοσιακά κεντήματα των γηγενών της Μαύρης Ηπείρου που είχε αποτυπώσει η σχεδιάστρια στα ρούχα της.
Η Nadia Rapti στην καινούργια της κολεξιόν, μας προτείνει ξεχωριστά ρούχα που μπορούν να φορεθούν από το πρωί έως το βράδυ και να συνδυαστούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, δημιουργώντας έτσι μοναδικά κάθε φορά looks!



#3 Την αγγλίδα συγγραφέα Victoria Hislop την "γνώρισα" μέσα από το πρώτο της βιβλίο "Το Νησί", που πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκε σε 35 γλώσσες, ενώ έγινε και σειρά στην ελληνική τηλεόραση το 2010. 
Την εβδομάδα που μας πέρασε, είχα την χαρά να την γνωρίσω και από κοντά, μέσα από ένα brunch που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Ψυχογιός με αφορμή το καινούργιο της βιβλίο με τίτλο "Όσοι αγαπιούνται".
Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά μια γλυκιά γυναίκα, που αγαπάει πολύ την δουλειά της και σέβεται τους αναγνώστες της. 
Ευγενική, ομιλητική, με έκανε να αισθανθώ άνετα μαζί της από την πρώτη στιγμή.
Στην ηλιόλουστη ταράτσα των εκδόσεων Ψυχογιός και με την συνοδεία νοστιμότατου φαγητού, μας μίλησε σε άπταιστα σχεδόν ελληνικά, μεταξύ άλλων, για την μεγάλη αγάπη που έχει για την Ελλάδα (μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας, έχοντας στην κατοχή της ένα σπίτι στην Κρήτη) και για το πώς ξεκίνησε να γράφει "Το Νησί", όταν μια μέρα βλέποντας από μακριά την Σπιναλόγκα, άρχισε να κάνει έρευνα σχετικά με όλα όσα συνέβησαν εκεί.
Στο καινούργιο της βιβλίο "Όσοι αγαπιούνται", η Victoria Hislop καταπιάνεται με την κατοχική Ελλάδα και διατρέχει τη νεότερη ιστορία μέσα από την επική ιστορία μιας συνηθισμένης γυναίκας που αναγκάστηκε να ζήσει μια ασυνήθιστη ζωή. Μας αποκάλυψε μάλιστα πως το αθηναϊκό διαμέρισμα στο οποίο κατοικεί η ηρωίδα της, είναι το δικό της διαμέρισμα στην Κυψέλη και πως ήδη ετοιμάζει το επόμενό της βιβλίο, ενώ παράλληλα οραματίζεται την μεταφορά του "Όσοι αγαπιούνται" στην μικρή οθόνη!



#4 Τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Μάνα αλλά και το έργο του, το γνώρισα σε μια συνάντηση που διοργανώθηκε στο κατάστημα της Apivita στην Σόλωνος, με αφορμή την εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης που τρέχει τον μήνα Οκτώβριο για τον καρκίνο του μαστού και με θέμα: "Η θετική αντιμετώπιση μετά την διάγνωση του καρκίνου του μαστού".
Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Μάνα δημιουργήθηκε το 2017 με αφορμή την προσωπική μάχη και νίκη ιδρυτικού στελέχους του οργανισμού, πάνω στον καρκίνο του μαστού. Μέσα από όλη αυτήν την προσωπική διαδρομή αναδείχθηκαν τα πολλά και δύσκολα ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα της καθημερινής ζωής των γυναικών που πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο.
Έτσι ο οργανισμός Μάνα δημιούργησε έναν ειδικό χώρο για την υποστήριξη και την δωρεάν κάλυψη των εξειδικευμένων αναγκών των γυναικών με καρκίνο του μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο, σεβόμενος πάντα την ανάγκη των ασθενών για απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια.
Το σπίτι του Μάνα που στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας, έχει εξοπλιστεί κατάλληλα ώστε κάθε γυναίκα να μπορεί να λαμβάνει φροντίδα απόλυτα προσαρμοσμένη στις δικές τις ξεχωριστές και προσωπικές ανάγκες και να μπορεί να απευθυνθεί σε ειδικούς ώστε να βρει την μέριμνα και την αναγκαία υποστήριξη για τα θέματα που την απασχολούν. 
Παράλληλα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, όπως ψυχολογική υποστήριξη, φυσιοθεραπεία, διατροφικές συμβουλές, μαθήματα yoga, Pilates, υπηρεσίες φροντίδας προσώπου και σώματος, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους. 
Στη συνάντηση αυτή είχα την ευκαιρία να θαυμάσω για ακόμα μία φορά την μεγάλη σημασία που έχει στην κοινωνία μας και γενικότερα στη ζωή των ανθρώπων, ο εθελοντισμός. Τόσο για τους ίδιους τους εθελοντές όσο και για τους αποδέκτες του.  
Γιατί η ανιδιοτελής αδιάλειπτη προσφορά αγάπης και η ιδιαίτερης ποιότητας φροντίδα που παρέχεται από τον Μάνα, οφείλεται αποκλειστικά στους εθελοντές που αποτελούν και την ψυχή του οργανισμού.
Διαιτολόγοι, φυσικοθεραπευτές διατροφολόγοι, ψυχολόγοι είναι μερικοί από τους ανθρώπους που προσφέρουν οικειοθελώς τις υπηρεσίες τους στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη. 
Αν θέλετε κι εσείς να προσφέρετε εθελοντικά τις υπηρεσίες σας στον οργανισμό Μάνα μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210 7295546.


#5 Οι καινούργιες συλλογές Φθινόπωρο-Χειμώνας 19/20 των brads Calzedonia, IntimissimiIntimissimi Uomo, Tezenis και Falconeri της Calin Group παρουσιάστηκαν στο Playroom E&O του ξενοδοχείου Athens Marriott και εγώ ήμουν εκεί για να τις θαυμάσω! 
Στον πολύχρωμο χώρο του playroom, σαν σε άλλο αστικό διαμέρισμα με θέα την Αθήνα, είχαν στηθεί με παιχνιδιάρικη διάθεση κασμιρένια πουλόβερ της Falconeri, δαντελένια εσώρουχα της Intimissimi, γιλέκα από οικολογική γούνα αλλά και αντρικά εσώρουχα και πιτζάμες Tezenis, με αγαπημένα καρτούνς όπως αυτά με τον Snoopy!
Αφού πρώτα έπαιξα μπιλιάρδο και φλιπεράκι, έβγαλα φωτογραφίες στο ειδικά διαμορφωμένο photo booth και γεύτηκα το νοστιμότατο sushi του E&O, περιεργάστηκα τις υπέροχες συλλογές και ξεχώρισα το πουά πουκάμισο της Intimissimi, τις κασμιρένιες ζακέτες της Falconeri και τα καλσόν pied de poule της Calzedonia προσθέτοντάς τα αυτόματα στην wish list μου για τον φετινό χειμώνα!

Σας φιλώ



You May Also Like

2 σχόλια