Μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής στο Varoulko Seaside

by - Οκτωβρίου 25, 2019


Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω. Όχι όμως καταναγκαστικά, το ομολογώ. Αν είχα την δυνατότητα να έχω καθημερινά έτοιμο σπιτικό φαγητό για μένα και την οικογένεια μου κι εγώ να κάνω τα δικά μου μαγειρικά πειράματα, θα ήμουν πολύ ευχαριστημένη!
Αφού όμως δεν μπορώ να έχω αυτήν την πολυτέλεια, φροντίζω να ανακαλύπτω και να μαθαίνω συνεχώς καινούργιες συνταγές, εμπλουτίζοντας το μενού μου και προσθέτοντας με αυτόν τον τρόπο, μια νότα χαράς και ευχαρίστησης στην καθημερινότητά μου.
Έτσι κάθε φορά που μου δίνεται η δυνατότητα να βρίσκομαι σε κάποιο μάθημα μαγειρικής, είμαι πολύ χαρούμενη.
Όπως πριν από μερικές μέρες που είχα την χαρά, ως καλεσμένη της ομάδας του Varoulko Seaside να παρακολουθήσω ένα ξεχωριστό "ταξίδι" στην ελληνική θαλασσινή κουζίνα από τους διακεκριμένους chefs Λευτέρη Λαζάρου και Γιάννη Παρίκο.


Μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα και με την συνοδεία του τσίπουρου Τσιλιλή και μερικών νοστιμότατων μεζέδων, όπως χταπόδι με φάβα και παραδοσιακό καγιανά με αυγοτάραχο και παρέα με άλλους εκλεκτούς καλεσμένους, παρακολούθησα ένα μοναδικό live cooking session δύο signature συνταγών των δύο chefs.
Η πρώτη συνταγή, του Λευτέρη Λαζάρου, ήταν μια πεντανόστιμη ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας, ενώ η δεύτερη συνταγή από τον Γιάννη Παρίκο ήταν ψητή σουπιά με κρέμα από "γεμιστά" και μους φέτας. 




Η βραδιά συνεχίστηκε με ένα γεύμα αφιερωμένο στη βραβευμένη κουζίνα του Varoulko Seaside με την πανοραμική θέα στην Μαρίνα του Mικρολίμανου. Το μενού περιελάμβανε αθηναϊκή σαλάτα, χριστόψαρο με κρέμα παντζάρι και τις δύο συνταγές του live cooking session την ψητή σουπιά με κρέμα από "γεμιστά" και μους φέτας και την ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας. 
Το γεύμα ολοκληρώθηκε με το "Γλαστράκι", ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο δια χειρός του pastry chef Θοδωρή  Μωυσίδη.





Ήταν μια υπέροχη εμπειρία! Η ζεστή βραδιά, το εξαίσιο φαγητό και η καλή παρέα έδωσαν στην "συν-τροφιά" μας την αρχική και ουσιαστική σημασία της λέξης!

Σας φιλώ













You May Also Like

0 σχόλια