5 things #25

by - Οκτωβρίου 07, 2019



#1 Η αλήθεια είναι πως, ως επί το πλείστον, τα μουσεία τα έχουμε συνδέσει με πίνακες, αγάλματα, εκθέματα γεμάτα ιστορία,  ξεναγούς , ορθοστασίας και ίσως, από ένα σημείο και μετά, κούρασης και πλήξης.
Υπάρχουν όμως και μερικά μουσεία διαφορετικά, όπως το "Μουσείο Ψευδαισθήσεων" (Ερμού 119 Μοναστηράκι) το οποίο και επισκεφτήκαμε πρόσφατα με αφορμή το πάρτι γενεθλίων του για τον έναν χρόνο λειτουργίας του.
Πολύ κοντά στο σταθμό του μετρό Μοναστηράκι, το "Μουσείο Ψευδαισθήσεων" είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, αφού μέσα στα 17 του δωμάτια, μπορείς να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας, "δοκιμάζοντας" τις αισθήσεις σου, ανακαλύπτοντας πως τα πράγματα αλλάζουν ανάλογα με την οπτική πλευρά που εσύ τα βλέπεις!
Επισκέφθηκα όλα τα δωμάτια, μίκρυνα, μεγάλωσα, άλλαξα πρόσωπο, κρεμάστηκα από το ταβάνι και χάθηκα σε αχανή γαλαξία, έπαιξα χαρτιά με τους διαφορετικούς εαυτούς μου, μα το πιο σημαντικό από όλα ήταν πως για μερικές ώρες ξανάγινα παιδί και διασκέδασα με την ψυχή μου!
Αξίζει. Να πάτε. Να πάρετε την οικογένεια, τους φίλους σας, τον άντρα σας, τον κολλητό σας και να πάτε!


#2 Πιστεύω πως ένα βιβλίο μαγειρικής είναι πετυχημένο, όταν σε "πάει" κατευθείαν στην κουζίνα και σε εμπνέει να δημιουργήσεις κάποια από της συνταγές του!
Αυτό συνέβη σε μένα, όταν άρχισα να διαβάζω το πρώτο βιβλίο μαγειρικής της Γωγώς Παπαδιονυσίου aka MamaTsita "Μαγειρεύω Εποχές" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Ένα βιβλίο γεμάτο με εποχικές, νόστιμες και εύκολες στην υλοποίησή τους  συνταγές, που δεν χρειάζονται ειδικές ικανότητες και πολύ χρόνο για να γίνουν.
Εμείς φτιάξαμε το κέικ μήλο-καρότο και πραγματικά βγήκε πεντανόστιμο.
Οι προσωπικές ιστορίες που αναφέρονται στο βιβλίο, τα μικρά πρακτικά tips  καθώς και οι φωτογραφίες (από την συγγραφέα με το κινητό της), το κάνουν προσιτό και ευχάριστο στον αναγνώστη, ενώ παράλληλα, του δίνουν ιδέες και λύσεις για να εμπλουτίσει το καθημερινό διατροφικό του πλάνο, με υγιεινές συνταγές από φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής.



#3 Πριν από μερικές μέρες, είχα την χαρά να παραβρεθώ στην παρουσίαση της νέας συλλογής κοσμημάτων της Swarovski.
Με μυστηριακή διάθεση και με πρωταγωνιστές το κόκκινο βελούδο και την μαγεία των Taro, σε ένα μυστηριακό και παράλληλα εντυπωσιακό σκηνικό, η καινούργια συλλογή είναι εμπνευσμένη από τα τοπία της Ισλανδίας και τον έναστρο ουρανό της Αρκτικής.
Για την περίοδο φθινόπωρο/χειμώνας και Χριστούγεννα 2019 η Swarovski δημιουργεί πολυτελή κοσμήματα γεμάτα λάμψη και μυστήριο, που στόχο έχουν να αναδείξουν την εσωτερική ομορφιά και να τονίσουν την αυτοπεποίθηση των γυναικών που το αφορούν. Σχέδια αστεριών, λαμπερά σύμβολα Taro και αστρολογικά μοτίβα, χαρίζουν λάμψη και στυλ.
Εκλεπτυσμένα μακριά μενταγιόν με σφαίρες, χελιδόνια, σπαθιά, μάτια, διακοσμημένα με κρύσταλλα Swarovski και κρυφές λεπτομέρειες γεμάτες νόημα,   που αποκαλύπτονται μαγικά, μόνο αν τις παρατηρήσει κανείς από κοντά!
Εγώ ξεχώρισα το εντυπωσιακό βραχιόλι με τις τράπουλες και τα σκουλαρίκια με τα αστέρια! 


#4  Η νέα σειρά προσώπου Aqua Beelicious της Apivita, αποτελούμενη από τέσσερα προϊόντα: μια απαλή κρέμα ενυδάτωσης πλούσιας υφής, ένα booster αναζωογόνησης και ενυδάτωσης, ένα δροσιστικό τζελ ενυδάτωσης για τα μάτια και μία oil free κρέμα – τζελ ενυδάτωσης ελαφριάς υφής, ήρθε για να μας ξετρελάνει!
Με εκχύλισμα λουλουδιών από κίστο, άγριο τριαντάφυλλο, ίριδα και μέλι με η Aqua Beelicious προσφέρει άμεση ενυδάτωση και φρεσκάδα που διαρκεί, τρέφοντας την επιδερμίδα σε βάθος και προσφέροντας της υψηλή αντιοξειδωτική προστασία (αντικαθιστώντας το νερό με βιολογικά εκχυλίσματα)ενώ συγχρόνως δημιουργεί μια ιδανική βάση για μακιγιάζ. Παράλληλα η  χρήση Ελληνικών φυτών και βοτάνων, πλούσιων σε βιταμίνες και με ισχυρές αντιοξειδωτικές και ενυδατικές ιδιότητες, περιορίζουν σημαντικά την επίδραση των ελεύθερων ριζών στην επιδερμίδα. 
Μέσα από σχετική έρευνα της Apivita αποδείχτηκε ότι το ισχυρό εκχύλισμα λουλουδιών ενεργοποιεί σημαντικά γονίδια που σχετίζονται με τους μηχανισμούς ενυδάτωσης, γεμίζοντας με νερό την επιδερμίδα στην στιγμή. 
Συμπληρωματικά το μέλι ανθέων, πλούσιο σε σάκχαρα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τροφοδοτεί την επιδερμίδα με τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για την σωστή λειτουργία της.
Όλη η σειρά έχει εξαιρετικό άρωμα και υπέροχη υφή και η αίσθηση που σου αφήνει είναι μοναδική!
Εγώ ξεχώρισα το booster αναζωογόνησης και ενυδάτωσης σε υφή τζελ, ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει μια έκρηξη ενυδάτωσης και φρεσκάδας που διαρκεί, ακόμα και σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως στον αέρα και στο έντονο κρύο, αλλά και πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο.



#5 Τα σχολεία ξεκίνησαν και μαζί με αυτά ξεκίνησε και το διάβασμα, οι εξωτερικές δραστηριότητες των παιδιών αλλά και οι δικές μας δουλειές και υποχρεώσεις.
Τα Σαββατοκύριακα όμως είναι μια καλή ευκαιρία να ξεφεύγουμε για λίγο από την καθημερινότητα και να κάνουμε όλοι μαζί πράγματα που μας ευχαριστούν.
Κάθε Κυριακή από τον Οκτώβριο έως και το Μάιο, ο πρώτος όροφος του Hard Rock Cafe Athens (Αδριανού 52, Μοναστηράκι) μετατρέπεται σε χώρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, ηλικίας από 3 έως 10 ετών, όπου πάντα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση εξειδικευμένων παιδαγωγών, μπορούν να περάσουν μερικές ευχάριστες και δημιουργικές ώρες, με ζωγραφική, παιχνίδια, χειροτεχνίες και face painting, ενώ εμείς οι γονείς ταυτόχρονα απολαμβάνουμε το φαγητό μας από το πρόσφατα ανανεωμένο μενού!
Επίσης στο Hard Rock Cafe Athens θα βρείτε και παιδικό μενού που έχει σχεδιαστεί για όλα τα γούστα!
Εμείς το δοκιμάσαμε και πραγματικά περάσαμε εξαιρετικά!
Μπορείτε να διαβάσετε την εμπειρία μας ΕΔΩ!.

Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια