Η γιορτή μου

by - Μαΐου 20, 2019


Κανονικά το όνομα Ζωή θα έπρεπε να το γιορτάζουμε κάθε μέρα!
Έλα όμως που η γιορτή μου (Ζωοδόχου Πηγής) είναι κινητή και στους περισσότερους άγνωστη κι έτσι δύσκολα τη θυμάσαι!
Εγώ παρ'όλα αυτά τη γιορτάζω και μάλιστα από τότε που έγινα μαμά, συνηθίζω να καλώ στο σπίτι της αγαπημένες μου φίλες για μια βραδιά αφιερωμένη αποκλειστικά σε μας τις γυναίκες.
Στην αρχή ξεκίνησε ως μια ανάγκη να αφήσουμε για λίγο τα παιδιά και τους άντρες μας και να περάσουμε μερικές ώρες παρέα, παίρνοντας λίγο χρόνο για τον εαυτό μας.
Τώρα πια αυτή η μέρα έχει γίνει κάτι σαν θεσμός και την περιμένουμε όλες πως και πως, για να μαζευτούμε, να ξανά ανταμωθούμε, να φάμε, να πιούμε,να γελάσουμε, να μοιραστούμε τις χαρές και τις λύπες μας, να παίξουμε επιτραπέζια παιχνίδια, να δημιουργήσουμε έναν κύκλο αγάπης και αλληλοστήριξης, να πάρουμε και να δώσουμε αγάπη και αγκαλιές! 
Κάθε χρόνο είναι και διαφορετικά, μα κάθε φορά υπέροχα!
Φέτος η παρέα μαζεύτηκε από νωρίς το απόγευμα, όπου ξεκινήσαμε με τσάι και νόστιμα γλυκίσματα, δώρα αγάπης σταλμένα ειδικά για την περίσταση.




ΤΣΑΙ 

Δοκιμάσαμε τα φανταστικά βιολογικά μείγματα βοτάνων της ΆNASSA (που σημαίνει βασίλισσα στα αρχαία ελληνικά), μιας ελληνικής εταιρίας βιολογικών αρωματικών αφεψημάτων, που φροντίζει η πρώτη της ύλη να προέρχεται από οργανικές καλλιέργειες και από καλλιεργητές που χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας με σεβασμό για το περιβάλλον και ιδιαίτερη φροντίδα.
Μέσα στις πολύ όμορφες και κομψές μεταλλικές τους συσκευασίες, μπορείς να βρεις ατομικά φίλτρα για να τα γεμίσεις με το αφέψημα σου και στη συνέχεια να τα στερεώσεις με τα ειδικά ξυλάκια στην κούπα σου, ετοιμάζοντας με αυτόν τον τρόπο εύκολα και γρήγορα ένα εκλεκτό και σούπερ αρωματικό ρόφημα!
Εμείς δοκιμάσαμε τα: 
Pure Symmetry (με μέντα, χαρούπι, μελισσόχορτο και φασκόμηλο)
Pure Happiness (με τσάι του βουνού, μελισσόχορτο, φασκόμηλο και μέντα) 
Pure Defence (με τσάι του βουνού, δίκταμο, άγριο τριαντάφυλλο, και φλισκούνι)
Pure Peace (με τίλιο, λεβάντα, μελισσόχορτο, ματζουράνα, χαμομίλι)
Το Lemon Verbena και το Chamomile!
Ήταν όλα υπέροχα, γευστικά και μοσχομυριστά αφήνοντας μας τις καλύτερες εντυπώσεις! Τα δικά μου αγαπημένα είναι το Pure Happiness και το Pure Defence
Περισσότερα για τα αφεψήματα της ΆNASSA μπορείς να διαβάσεις ΕΔΩ!








ΓΛΥΚΑ

Συνοδέψαμε το τσάι μας με πεντανόστιμα γλυκά, μια σπιτική πλήρως χορτοφαγική πάστα φλώρα με ελαιόλαδο και σπιτική βιολογική μαρμελάδα σύκο (δεν έμεινε ούτε ψίχουλο) και ένα κέικ καρότου, επίσης χορτοφαγικό με βιολογικά καρότα και ελαιόλαδο (απολαυστικό και αφράτο με "μαμαδίστικη" γεύση)που μου έστειλε το πολύ όμορφο cafe Μελικρήνη για το οποίο σας έχω μιλήσει αναλυτικότερα σε ΑΥΤΟ το post. 
Στο Μελικρήνη, το χορτοφαγικό και vegan-friendly καφέ της Ασκληπιού, μπορείς να απολαύσεις υπέροχα ροφήματα, βιετναμέζικο καφέ φίλτρου, ελληνικό καφέ στη χόβολη με καϊμάκι σε σχήμα καρδιάς, νόστιμες τάρτες και γλυκά, σούπες και αλμυρά πιάτα όλα homemade και με βιολογικά συστατικά.
Η γλυκιά Κρυσταλλία, δημιουργεί με αγάπη και φροντίδα ένα εποχικό μενού για όλα τα γούστα και είναι πάντα εκεί για να σε εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο, αφού πιστεύει πως η τροφή είναι απόλαυση και θεραπεία.
Επίσης αναλαμβάνει το catering για παιδικά πάρτι, σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό και ποιοτικό για το παιδί σου!
Σου προτείνω να επισκεφτείς το Μελικρήνη και να δοκιμάσεις τα δικά μου αγαπημένα, την σοκολάτα ρόφημα από κομμάτια μπίτερ κουβερτούρας Valrhona με βιολογικό γάλα καρύδας, την κολοκυθόσουπα με λαχανικά από το δικό της μποστάνι και τα raw vegan τρουφάκια της!



ΔΩΡΑ

Μετά το τσάι και τα γλυκά, σειρά είχαν το κρασί, η χειροποίητη πίτσα που έφτιαξα και το άνοιγμα των δώρων μου!
Μου αρέσει κάθε φορά να ανοίγω όλα μου τα δώρα παρέα με τις φίλες μου και να τις ευχαριστώ όλες και μία, μία ξεχωριστά για την φροντίδα, την αγάπη και την φιλία τους που για μένα είναι το πολυτιμότερο από όλα τα δώρα του κόσμου...
Οι αλήθεια είναι πως αυτή τη φορά, δεν βγάλαμε φωτογραφίες.

Μας κέρδισε η επαφή και η κουβέντα.
Στο τέλος μόνο σκεφτήκαμε να "κρατήσουμε" μια στιγμή, για αυτό και δεν έχω πολλά να σας δείξω! 
Κρατάω όμως την αγάπη και τα γέλια μας που με κάνουν και νιώθω πολύ τυχερή που έχω δίπλα αυτές τις γυναίκες, με τις οποίες μπορώ να μοιραστώ τις λύπες μου και τις χαρές μου!
Κορίτσια σας ευχαριστώ για όλα! Και του χρόνου!

Σας φιλώ


You May Also Like

0 σχόλια