Μικρές χαρές: Διάβασμα στις καφετέριες

by - Μαΐου 08, 2019


Γεια σας και χαρά σας!
Τώρα που η Άνοιξη είναι για τα καλά εδώ, δεν με κρατάει το σπίτι. Θέλω να είμαι όλο έξω στον ήλιο και να κόβω βόλτες σαν τις γάτες!
Τελευταία έχω καθιερώσει με την Χριστίνα, όποτε μπορούμε, να παίρνουμε τις εργασίες που έχει για το σχολείο και να πηγαίνουμε σε κάποιο ωραίο καφέ για διάβασμα.
Πάει πρώτη δημοτικού κι έτσι δεν έχει και πολλά πράγματα για το σπίτι, οπότε ξεμπερδεύει γρήγορα.
Διαλέγουμε ένα σχετικά ήσυχο μέρος και στρωνόμαστε στη δουλειά.
Η όλα διαδικασία γίνεται ευχάριστα και χαλαρά και κάθε φορά της αρέσει όλο και περισσότερο η ιδέα.
Ευτυχώς έχει τη ικανότητα να προσαρμόζεται και να συγκεντρώνεται στον εκάστοτε χώρο εύκολα και γρήγορα χωρίς απόσπαση προσοχής κι έτσι κυλάει όμορφα το διάβασμα της.
Όση ώρα εκείνη κάνει τα μαθήματά της, εγώ διαβάζω το βιβλίο μου και όταν τελειώνει απολαμβάνουμε η μία την παρέα της άλλης, πίνοντας, τρώγοντας και παίζοντας με τα παιχνίδια που έχουμε πάρει μαζί μας.
Σιγά, σιγά, όσο οι μέρες θα γίνονται πιο ζεστές, σκέφτομαι να δοκιμάσουμε να πάμε και σε κάποιο πάρκο για πικ νικ, όπου μετά το διάβασμα θα μπορούμε να ρίξουμε και κάναν υπνάκο κάτω από τα δέντρα!
Κρίνοντας από μένα, πολύ θα μου άρεσε τα μαθήματα του σχολείου να τα συνδύαζα με την χαρά και το παιχνίδι και όχι με μια υποχρέωση βαρετή και κουραστική.
Δεν είναι δύσκολο να εντάξω μια ακόμη μικρή χαρά στην καθημερινότητά μας και να δώσω μια ελαφριά νότα σε κάτι που μπορεί να φαντάζει δύσκολο, βαρετό και κουραστικό!
Για σκεφτείτε το! Δεν θα ήταν ωραία το γραφείο σας να μεταφερόταν κάποιες μέρες της εβδομάδας σε ένα καφέ ή ακόμα καλύτερα καπό κοντά στη φύση;!
Δοκιμάστε το με τα παιδιά σας!

Σας φιλώ



You May Also Like

0 σχόλια