Αλήθεια, γίνεται μέσα σε 5 δευτερόλεπτα να αλλάξεις τη ζωή σου;

by - Μαρτίου 27, 2019


Γίνεται μέσα σε 5 δευτερόλεπτα να δεις αλλαγή στη ζωή σου;
Γίνεται μέσα σε 5 δευτερόλεπτα:
Να μπουν στο λογαριασμό σου χρήματα που σου χρωστάγανε καιρό;
Να διεκδικήσεις μια δουλειά που πριν δεν τολμούσες ούτε καν να την σκεφτείς;
Να ξεκινήσεις διατροφή;
Να οργανώσεις ένα ταξίδι;
Να μιλήσεις για πράγματα που σε δυσκολεύουν;
Να σηκωθείς από το κρεββάτι ενώ το μόνο που θέλεις είναι να εξαφανιστείς κάτω από τα σκεπάσματα;
Να πας κόντρα στην αναβλητικότητα σου;
Να πιστέψεις στον εαυτό σου;

Η δική μου απάντηση είναι πως ΝΑΙ, γίνεται!
Πριν από μερικές μέρες, οι εκδόσεις Διόπτρα, μου έστειλαν το βιβλίο της Mel Robbins "Ο Κανόνας των 5 Δευτερολέπτων".
Ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης, το οποίο από τις πρώτες γραμμές μου κέρδισε το ενδιαφέρον και με έκανε να νιώσω ότι ΜΠΟΡΩ!
Έχω διαβάσει κι άλλα παρόμοια βιβλία τα οποία επίσης έχουν γίνει παγκόσμια Best sellers, όμως κανένα άλλο μέχρι στιγμής δεν με έχει επηρεάσει τόσο γρήγορα και άμεσα, όσο αυτό.
Σε αυτό το βιβλίο βρήκα το κόλπο που μπορώ να χρησιμοποιώ κάθε φορά που η αναβλητικότητα μου, ο φόβος μου και η χαμηλή μου αυτοεκτίμηση παίρνουν τα ινία της ζωής μου.
Μετράω αντίστροφα 5, 4, 3, 2, 1 και λέω ΠΑΜΕ! Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά σας διαβεβαιώ πως δεν είναι πάντα. Είναι όμως μια πολύ καλή καθημερινή άσκηση θάρρους που με βοηθά να εξασκώ την αυτοπεποίθησή μου και να καταφέρνω μικρά προσωπικά επιτεύγματα.
Γιατί αγαπητοί μου μερικές φορές επίτευγμα δεν είναι μόνο να ανέβεις στον Όλυμπο ή να τελειώσεις το μεταπτυχιακό σου.
Επίτευγμα είναι και να σηκωθείς απ’το κρεβάτι σου όταν όλα φαντάζουν μαύρα και σκοτεινά, να πεις όχι στο γλυκό που σου κλείνει το μάτι ενώ ξέρεις ότι θα σε ρίξει σε έναν κυκεώνα υπερφαγικών επεισοδίων, να διεκδικήσεις με θάρρος μια δουλειά που χρόνια τώρα σκέφτεσαι και αναβάλλεις, να απομακρύνεις από δίπλα σου ανθρώπους και καταστάσεις που σε υποτιμούν και σε βουλιάζουν, να πεις στον άλλον πόσο πολύ τον αγαπάς και τον σκέφτεσαι ενώ μέχρι τώρα δεν τολμούσες καν να το εκφράσεις.

Η Mel Robbins μέσα από το βιβλίο της "Ο Κανόνας των 5 Δευτερολέπτων", μου θύμισε πως αυτό που εμποδίζει τους ανθρώπους να βρουν το πάθος τους είναι ότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις σκέψεις τους και να περάσουν στη δράση.
Πως η αυτοπεποίθηση δεν είναι χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μας, αλλά μια δεξιότητα που χτίζεται μέσω πράξεων καθημερινού κουράγιου και πως μετρώντας 5, 4, 3, 2, 1 για να κάνω τα μικρά πράγματα, αποκτώ αυτοπεποίθηση για να καταφέρω να κάνω τα μεγαλύτερα.
Ναι, είναι φορές που πρέπει να ξεβολευτώ και να κοπιάσω, που πρέπει να τιθασεύσω την παρόρμησή μου και να αλλάξω κάποιες από τις συνήθειές μου, όμως πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω.
Γιατί όπως λέει και η Robbins: " Αξίζει να μάθετε να πιέζετε τον εαυτό σας να ξεπεράσει τις δικαιολογίες του και να κάνετε ένα βήμα πιο κοντά στην ζωή, στο σώμα ή στο μέλλον που ονειρεύεστε."
Η ζωή θέλει δουλειά, πίστη και αφοσίωση. Τίποτα δεν γίνεται μαγικά από την μια στιγμή στην άλλη. Υπάρχουν όμως μερικές φορές μικρά τρικς τα οποία μπορεί να κάνουν ένα κλικ μέσα μας και να μας βοηθήσουν να πάμε παραπέρα.
Γι'αυτό την επόμενη φορά που ο φόβος, η αναβλητικότητα ή χαμηλή αυτοεκτίμηση ή η συνήθεια σταθούν εμπόδιο σε κάτι που θέλετε να κάνετε, μετρήστε αντίστροφα μέχρι το 5 και απλά κάντε το.
Πάρτε μια καλή ανάσα και βουτήξτε στα γαλανά νερά της ίδιας σας της ζωής!

Σας φιλώ!

Βρείτε με σε


και 

You May Also Like

0 σχόλια