5 things #16

by - Νοεμβρίου 09, 2018



Γεια σας και χαρά σας!
Το τελευταίο διάστημα, παρ όλη την πολύ δουλειά που έχω στα στούντιος, έχω δει πολλά πράγματα τα οποία θέλω να μοιραστώ μαζί σας.
Παραστάσεις παιδικές αλλά και ενηλίκων, εκθέσεις, βιβλία, καινούργια μέρη για καφέ και φαγητό.
Σήμερα θα σας μιλήσω για 5 από αυτά, ευελπιστώντας να ακολουθήσουν και άλλα.


1. Έκθεση



Η Έλλη Σολομωνίδου-Μπαλάνου η σκιτσογράφος που επί 50 χρόνια καταγράφει στιγμιότυπα της καλλιτεχνικής ζωής της Αθήνας και της Επιδαύρου στο μικρό της μαύρο μπλοκάκι αποτυπώνοντας μοναδικές στιγμές χορού, θεάτρου και τραγουδιού, εκθέτει μέρος της δουλειάς της στην Γκαλερί Σκουφά στο Κολωνάκι μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.





Η Έλλη Σολομωνίδου-Μπαλάνου η πρώτη και μοναδική κυρία της θεατρικής σκιτσογραφίας, βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών, είναι κυρίως γνωστή για τα σκίτσα της στην εφημερίδα Καθημερινή τα οποία και συνόδευαν αντί φωτογραφιών, τις θεατρικές κριτικές του Γιάννη Βαρβέρη και του Σπύρου Παγιατάκη, τις μουσικές κριτικές του Νίκου Δοντά και τις κριτικές χορού του Ανδρέα Ρικάκη.  
Με τον δικό της μοναδικό τρόπο, αποτυπώνει σε μια κόλλα χαρτί σκηνές από την παράσταση που παρακολουθεί, αιχμαλωτίζοντάς τες μια για πάντα στο χαρτί.
Στην έκθεση της στην Γκαλερί Σκουφά υπό την επιμέλεια της Σοφίας Μπαλάνου μπορείτε να θαυμάσετε πρωτότυπα έργα της, στιγμές της καλλιτεχνική ιστορίας της χώρας μέσα από τις λιτές και αφαιρετικές γραμμές των σχεδίων της.
Τέλος να σας πω πως αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχω σκίτσο της με το πρόσωπο μου...

Πληροφορίες έκθεσης: 

Γκαλερί Σκουφά: Σκουφά 4, Κολωνάκι
Διάρκεια έκθεσης: 1-20 Νοεμβρίου 2018
Πληροφορίες: 210-3643025, 210-3603541 www.skoufagallery.gr 


2. Βιβλίο


Μετά τον πρώτο τόμο του βιβλίου  "Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες - Η Ζωή 100 Σπουδαίων Γυναικών" των Ellena Favilli και Francesca Cavallo από τις εκδόσεις Ψυχογιός , για το οποίο σας έχω μιλήσει σε ΑΥΤΟ το ποστ, σειρά έχει ο δεύτερος τόμος στον οποίο μπορούμε να μάθουμε πληροφορίες για την ζωή και τα επιτεύγματα 100 ακόμα γυναικών που κατάφεραν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και να ξεχωρίσουν στον τομέα τους παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες.



Μικρές βιογραφίες από ακτιβίστριες, τραγουδίστριες, αστροναύτισσες, μπαλαρίνες, κ.α., συνθέτουν ένα αντι-πριγκιπικό βιβλίο για κορίτσια και αγόρια που θέλουν να επαναστατήσουν κόντρα στο κατεστημένο και να γράψουν την δική τους ιστορία.
Ένα βιβλίο για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά!

3. Παιδική παράσταση



Τις τελευταίες Κυριακές, έχουμε καθιερώσει και βλέπουμε οικογενειακώς μια παιδική παράσταση. Πέραν του ότι το θέατρο είναι η δουλειά μας, μια καλή παράσταση είναι ένας υπέροχος τρόπος μάθησης για τα παιδιά. Είναι μερικές ώρες μαγείας που αξίζει να εντάξουμε στη ζωή μας, αλλά και στην ζωή των παιδιών μας.




Την περασμένη Κυριακή πήγαμε στο Skrow.Theater στην πρεμιέρα της παράστασης "Γιέ-χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα" από το Θέατρο Ρετρό, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Αλεξανδρή.
Πρόκειται για την κινέζικη παραλλαγή της γνωστής ιστορίας της Σταχτοπούτας, γραμμένη από τον Κινέζο ποιητή Tuan Ch'eng-shih τον 9ο αιώνα, παιγμένη από τους Αλέξανδρο Ζουριδάκη και Αγγελική Φράγκου.
Σε ένα λιτό σκηνικό με την βοήθεια διαφορετικών αντικειμένων και κουστουμιών, οι δύο ηθοποιοί-αφηγητές ερμηνεύουν με ευαισθησία και χιούμορ όλους τους ρόλους του παραμυθιού εξάπτοντας την φαντασία των παιδιών.
Η ομάδα Θέατρο Ρετρό, γνωστή για τις καλές παραστάσεις της, δημιουργεί ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό με οδηγό της την φαντασία και την ικανότητα του ηθοποιού να μεταμορφόνεται.
Μετά την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι αλλά και ζωγραφική, με σκοπό την πραγματοποίηση μιας έκθεσης με τα έργα των παιδιών!
Να πάτε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Θέατρο Skrow: Αρχελάου 5 Παγκράτη τηλ. 210 7235 842
Ιδέα-προσαρμογή κειμένου: Αγγελική Φράγκου
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Αλεξανδρής
Ηθοποιοί: Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Αγγελική Φράγκου
Σκηνικά αντικείμενα: Βάλια Παπακωνσταντίνου
Κουστούμια: Βιβέτα Στρατηγού
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 15:00, έως 21 Απριλίου 2019
Διάρκεια: 45' η παράσταση & 30' θεατρικό παιχνίδι

4. Μάσκα προσώπου


Τα καλλυντικά Shiseido είναι από τα αγαπημένα μου.
Σας έχω μιλήσει στο παρελθόν για αυτά, σε ΑΥΤΟ και σε ΑΥΤΟ το ποστ.
Πρόσφατα δοκίμασα την καινούργια μάσκα από την σειρά WASO η οποία εμπνέετε από την παραδοσιακή Ιαπωνική κουζίνα.
Πρόκειται για μια εντατική βραδινή μάσκα ενυδάτωσης, με εκχύλισμα yuzu (ένα εσπεριδοειδές από την Ιαπωνία που μοιάζει με λεμονί), την οποία εφαρμόζουμε πριν τον ύπνο και αφήνουμε καθ'όλη την διάρκεια της νύχτας. 


Η μάσκα ομορφιάς Beauty Sleeping Mask της Shiseido, είναι λεπτόρρευστη και δροσερή με αποτέλεσμα να αφήσει μια πολύ ευχάριστη αίσθηση στο δέρμα! Στόχος της είναι η επαναφορά και η επαναρύθμιση της επιδερμίδας που εκτίθεται καθημερινά στην ατμοσφαιρική ρύπανση και στις επιβλαβείς περιβαλλοντικές συνθήκες. 
Η κακή ποιότητα ύπνου, το μπλε φως από τα κομπιούτερ και τα κινητά, η ρύπανση και το στρες, δημιουργούν φθορές στο δέρμα μου που όσο μεγαλώνω (αχ και βαχ), έχει μεγαλύτερη ανάγκη από φροντίδα και ενυδάτωση με αποτέλεσμα να αναζητώ εξειδικευμένα προϊόντα που θα με καλύπτουν.
Ξέρω, θα μου πεις πως τα περισσότερα από αυτά είναι ακριβά και πως είναι δύσκολοι καιροί και εγώ θα σου πω πως το καταλαβαίνω, αλλά νομίζω πως πραγματικά αξίζει να διαθέσεις κάποια χρήματα για τις ανάγκες του δέρματος σου, φροντίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον εαυτό σου.



5. Θέατρο


Είναι γεγονός πως υπάρχουν πάρα πολύ ωραία μέρη στην Αθήνα, τα οποία δεν έχω καταφέρει ακόμα να επισκεφτώ.
Ένα από αυτά ήταν και Το Τρένο στο Ρουφ, ένας υπέροχος χώρο όπου μπορεί κάποιος να φάει, να πιει το ποτό του αλλά και να παρακολουθήσει θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, καθώς και μουσικά δρώμενα.
Εκεί βρέθηκα πριν από μερικές μέρες, στην πρεμιέρα της παράστασης "Stamboul Train" του Graham Green σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, που επαναλαμβάνεται φέτος για 2η χρονιά στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοοιχίας-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.


Πρόκειται για ένα έργο που διαδραματίζεται παραμονές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη στο θρυλικό τρένο Orient Express, κάτι που καθιστά το συγκεκριμένο θέατρο τον ιδανικότερο τόπο για το ανέβασμα αυτού του έργου!
Οι ηθοποιοί όλοι τους εξαιρετικοί, παίζουν κυριολεκτικά δίπλα στους θεατές, κάνοντας τους μέτοχους της ιστορίας. Η ρεαλιστική κίνηση του βαγονιού τις στιγμές της αναχώρησης, δεν σου αφήνει περιθώρια να σκεφτείς ότι δεν είσαι μέρος της παράστασης!
Μιας παράστασης καλοδουλεμένης, με έξυπνη σκηνοθεσία σε έναν τόσο περιορισμένο χώρο και με τους ηθοποιούς να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, έχοντας γίνει ένα με τον ρόλο τους!
Μετά την παράσταση μπορείτε να περάσετε στο βαγόνι του μπαρ ή του εστιατορίου, για να συνεχίσετε την βραδιά σας βιώνοντας μια υπέροχη εμπειρία, την οποία και σας προτείνω ανεπιφύλακτα! 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοοιχίας-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ: Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως Αθήνα τηλ.210 5298922
Μετάφραση-Διασκευή: Ιωσήφ Βαρδάκης
Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη
Σκηνικά-Κουστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Κουστούμια: Βιβέτα Στρατηγού
Ηθοποιοί: Γιάννης Διαμαντής, Δάφνη Καφετζή, Νίκη Λειβαδάρη, Τάνια Παλαιολόγου, Νίκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Πουλάκος, Δημήτρης Σταμούλης, Στράτος Σωπύλης

Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 20:00


Σας φιλώ



Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

You May Also Like

0 σχόλια