Η συνταγή της εβδομάδας: Το σπιτικό ψωμάκι μου

by - Οκτωβρίου 13, 2023

 


Γεια σας και χαρά σας! Εύχομαι να είστε πολύ καλά.
Προχτές ανέβασα στον λογαριασμό μου στο instagram, ένα storie με ένα ψωμάκι που έφτιαξα και δεν ήταν λίγοι από σας που μου ζητήσατε να σας πω πως το κάνω.
Ιδού λοιπόν η συνταγή για το πιο εύκολο ψωμάκι του κόσμου, που παρεμπιπτόντως είναι και πολύ νόστιμο.
Μου παίρνει μόνο 10 λεπτά για να φτιάξω το μείγμα, με τα πιο απλά και εύκολα υλικά και το αποτέλεσμα πάντα μας ικανοποιεί. Εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι ολικής, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε και λευκό.

ΥΛΙΚΑ

•500 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
•1 φακελάκι ξερή μαγιά
•1 ποτήρι χλιαρό νερό
•2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
•1 τσιμπιά αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ και μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το χλιαρό μας νερό και το λαδάκι με το αλατάκι μας και ζυμώνουμε. Αν δούμε ότι το μείγμα μας κολλάει πολύ στα χέρια μας, ρίχνουμε λίγο αλεύρι παραπάνω. Αν πάλι δούμε ότι χρειάζεται λίγο νεράκι ακόμα, το προσθέτουμε, έτσι ώστε να έχουμε ένα λείο μείγμα, που να μοιάζει με πλαστελίνη.
Καλύπτουμε το μπολ μας με μια μεμβράνη και ύστερα το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε κατά προτίμηση σε μια ζεστή μεριά της κουζίνας μας για να φουσκώσει για 1 περίπου ώρα. Αν το ξεχάσουμε και παραπάνω, δεν πειράζει.
Κατόπιν, απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο ταψάκι, την λαδώνουμε καλά, αδειάζουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για μια ώρα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.

Εγώ κάνω αυτήν την συνταγή εδώ και πολλά χρόνια και τώρα πια την φτιάχνω με το μάτι. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα σας, ηλιόσπορο, ρίγανη, δεντρολίβανο ή παπαρουνόσπορο. Γενικά, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να πειραματιστείτε. 

Καλή επιτυχία!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε

You May Also Like

0 σχόλια