5 things #40

by - Οκτωβρίου 16, 2023

 


1. Μικρή απόδραση

Φέτος η επέτειος του γάμου μας, Παρασκευή και 13, μας βρήκε μακριά από την Αθήνα, αφού με αφορμή τα 13 χρόνια που κλείσαμε παντρεμένοι, οργανώσαμε με τον αγαπημένο μου μια μικρή οικογενειακή απόδραση. Το σκεπτικό ήταν να βρεθούμε κοντά στη θάλασσα, παρέα με δικούς μας ανθρώπους, να ξεκουραστούμε και να σκεφτούμε όλα όσα καταφέραμε παρέα όλα αυτά τα χρόνια…
Και πραγματικά, ήταν μία από τις πιο όμορφες επετείους.
Κολυμπήσαμε σε υπέροχα νερά, μιλήσαμε με αγαπημένους ανθρώπους, ήρθαμε σε επαφή με τη φύση, ξεκουραστήκαμε και νιώσαμε τη χαρά του μαζί.



2. Η σειρά Lupin

Η πρωτότυπη γαλλική σειρά του Netflix "Lupin", μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που την είδα. 
Βασισμένη στα βιβλία του Maurice Leblanc, για τον τζέντλεμαν κλέφτη Arsène Lupin, είναι μια σειρά με καλή πλοκή, ωραίους χαρακτήρες και έναν πρωταγωνιστή που ξεχωρίζει.
Μια σειρά γεμάτη ανατροπές, που θίγει με ανάγλυφο τρόπο το μεταναστευτικό πρόβλημα και τις φυλετικές διακρίσεις στη Γαλλία, μια σειρά γεμάτη με εικόνες από την πανέμορφη πόλη του Παρισιού. 



3. Έλαιο προσώπου

Είχα πολύ καιρό να "ερωτευτώ" ένα καλλυντικό προιόν για το πρόσωπο. 
Το έλαιο Beessential Oil της Apivita, κάθε φορά που το βάζω στο πρόσωπό μου, μου δημιουργεί μια αίσθηση ευφορίας. Πρόκειτα για ένα συμπλήρωμα ενδυνάμωσης και ενυδάτωσης με πρόπολη και αιθέρια έλαια, που ενυδατώνει και παράλληλα ενισχύει την φυσική δύναμη της επιδερμίδας.
Ρίχνω 2-3 σταγόνες στις παλάμες μου, τις ζεσταίνω με τα δάχτυλα μου και αφού πρώτα εισπνεύσω το άρωμα, το εφαρμόζω στο πρόσωπο μου πριν βάλω την κρέμα μου. Κάθε φορά, είναι για μένα, μια στιγμή απόλαυσης μέσα στη μέρα μου!



4. Καινούργιο βιβλίο

Πρόσφατα διάβασα το βιβλίο του Ματ Χέιγκ "Της Αγκαλιάς Βιβλίο" από τις εκδόσεις Ψυχογιός, ένα όμορφο βιβλιαράκι, που μιλάει για την ανακούφιση και την παρηγοριά. Ξεκινά με προτροπές ανάγνωσης από τον συγγραφέα, ο οποίος μας προτείνει να διαβάσουμε το βιβλίο του με ποικίλους τρόπους.
Να τσακίσουμε ή να σκίσουμε τις σελίδες που θέλουμε να ξαναδιαβάσουμε, να υπογραμμίσουμε τα σημεία που μας κινούν περισσότερο το ενδιαφέρον , να χαρίσουμε το βιβλίο του σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο ή να το διαβάσουμε ξεκινώντας το από το τέλος προς την αρχή.
Συγκεντρώνει φιλοσοφικούς στοχασμούς, αποφθέγματα, μικρές ιστορίες, λίστες αλλά και παρηγορητικά λόγια, ικανά να μας ζεστάνουν κάθε φορά που χρειαζόμαστε μια αγκαλιά.




5. Πρωινός καφές κάπου έξω με φίλους

Το να ξυπνάω πρωί και να πίνω τον καφέ μου με την ησυχία μου στο σπίτι, είναι μια πολύ όμορφη καθημερινή μου συνήθεια. Με αργούς και ήρεμους ρυθμούς, παίρνω τον χρόνο μου και κάνω τις πρωινές μου ρουτίνες. 
Όμως  εκείνα τα πρωινά, που έχω τη χαρά να πίνω τον καφέ μου κάπου έξω, παρέα λ.χ.με μια καλή μου φίλη, είναι ξεχωριστά.
Διαλέγω να συναντηθούμε κάπου όμορφα και φωτεινά, αλλάζοντας  την ροή της καθημερινότητας μου, εμπλουτίζοντας τη μέρα μου με νέες εμπειρίες και εικόνες.
Οι φίλοι είναι για μένα πολύ σημαντικοί, ένας από τους στόχους μου λοιπόν αυτήν την περίοδο, είναι να πίνω μια φορά την εβδομάδα το καφεδάκι μου έξω μαζί τους.

Σας φιλώ

Βρείτε με σε

You May Also Like

0 σχόλια