Halloween food ideas #2

by - Οκτωβρίου 20, 2023

 

Γεια σας και χαρά σας!
Εύχομαι να είστε πολύ καλά.
Και ναι, μπορεί να έχουν περάσει 7 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη μου ανάρτηση με θέμα Halloween food ideas και ναι, ο χρόνος φεύγει και πετά, όμως ποτέ δεν είναι αργά για μια ακόμα ανάρτηση με νέες ιδέες για το τραπέζι σας, σε περίπτωση που επιλέξετε να κάνετε κι εσείς φέτος ένα πάρτι με το αντίστοιχο θέμα! 
Εμείς κάνουμε κάθε χρόνο ένα Halloween party τα τελευταία 9 χρόνια και πολύ το χαιρόμαστε.

Στο Pinterest υπάρχουν άπειρες ιδέες και εικόνες, εγώ διάλεξα τις λιγότερο "έντονες", αφού δεν σας κρύβω πως κάποιες από αυτές τις βρίσκω μέχρι και αποκρουστικές για να τις φτιάξω και να τις βάλω στο τραπέζι μου.
Πάμε λοιπόν να δούμε εύκολα και γρήγορα πιάτα, που σίγουρα θα προσθέσουν στο τραπέζι σας μια spooky νότα και θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.




Μικρές κολοκύθες 

Ένας εύκολος τρόπος να φτιάξουμε μικρές κολοκύθες, είναι με το να πάρουμε μερικά μανταρίνια και είτε να τα ζωγραφίσουμε εξωτερικά, είτε να τα καθαρίσουμε και να προσθέσουμε στην κορυφή τους ένα μικρό κομματάκι σέλερι για κοτσάνι.



Νόστιμα φαντασματάκια

Ότι πιο εύκολο και υγιεινό! Παίρνουμε 4 μπανάνες και τις κόβουμε στις άκρες, προσθέτουμε δυο σταγόνες κουβερτούρας (τις βρίσκουμε έτοιμες στο σούπερ μάρκετ) και το ίδιο κάνουμε και στα μεσαία κομμάτια της μπανάνας, αφού πρώτα κόψουμε λίγο μυτερή την κορυφή τους.



Σαντουιτσάκια φέρετρα

Εντάξει, καταλαβαίνω πως είναι μακάβριο και ίσως και αντιαισθητικό το όνομα, αλλά έτσι είναι το Halloween, οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε.
Θα χρειαστούμε τα υλικά που χρησιμοποιούμε κάθε φορά για να φτιάξουμε τα τοστ που μας αρέσουν και αφού τα ετοιμάσουμε, τα κόβουμε στο σχήμα της φωτογραφίας και προσθέτουμε από πάνω, δυο λεπτές λωρίδες από σαλάμι αέρος ή πιπεριά φλωρίνης, σε σχήμα σταυρού.



Στόμα Δράκουλα  

Κόβουμε μήλα σε σχήμα μισοφέγγαρου, τα αλείφουμε με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα φράουλα αν θέλουμε να δώσουμε και το εφέ του αίματος και προσθέτουμε μερικά marshmallow για δόντια και έτοιμο το σνακ.



Τσιπς φαντασματάκια

Με ένα κουπ πατ σε σχήμα φαντασματάκι, κόβουμε όσες αραβικές πίτες επιθυμούμε, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπλίζουμε με αλάτι και ψήνουμε για 5 με 7  λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με σπιτικό γκουακαμόλε ή όποια άλλη σως επιθυμούμε.




Τρομακτική πίτσα μαργαρίτα 

Σε έτοιμο ή σε σπιτικό ζυμάρι, απλώνουμε σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια ψιλοκομμένα και τυρί του τοστ κομμένο με κουπ πατ σε σχήμα φαντάσματος ή νυχτερίδας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Τέλος εάν θέλουμε, προσθέτουμε και μερικά φύλλα βασιλικού.


Κάτι εύκολο

Αν πάλι θέλετε απλώς να προσθέσετε μια νότα Halloween στο τραπέζι σας, μπορείτε να ντύσετε με λίγη γάζα τους χυμούς των μικρών σας και να κολλήσετε και δυο ματάκια, και έτοιμες οι μούμιες σας!



Τέλος, μπορείτε να ζωγραφίσετε χάρτινα ποτηράκια και να τα γεμίσετε με κομμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς, με καροτσάκια, αγγουράκια, έχοντας παραδίπλα και μια σως της αρεσκείας σας.
Τέλος  μπορείτε να τα χρησιμοποιήστε απλά για να πιείτε το ποτό που επιθυμείτε!

Ότι κι αν επιλέξετε να κάνετε, σας εύχομαι να το ευχαριστηθείτε και να περάσετε όμορφα.

Σας φιλώ

Βρείτε με σε

You May Also Like

0 σχόλια