7 τρόποι για να αγαπήσετε τον χειμώνα

by - Νοεμβρίου 28, 2022

 


Τον χειμώνα τον αγαπώ πολύ.
Είναι η εποχή του χρόνου, που με κάνει να στρέφομαι περισσότερο προς τον εαυτό μου, προς τα μέσα μου, που με βάζει σε μια σειρά, σε μια ροή, που με προετοιμάζει για τις πιο όμορφες γιορτές του χρόνου όπως είναι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.
Ξέρω όμως πως ο χειμώνας δεν αρέσει σε όλους. Αρκετούς τους ρίχνει ψυχολογικά και τους δημιουργεί αυτό το αίσθημα της ακεφιάς και της κούρασης.
Λίγο ο βροχερός και μουντός καιρός, λίγο το κρύο, λίγο το ότι πια βραδιάζει νωρίς, λίγο οι δουλειές και οι υποχρεώσεις που είναι στο φόρτε τους, ο χειμώνας δεν είναι ευχάριστος για όλους.
Γι' αυτό κι εγώ, σε περίπτωση που κάποιοι από σας  ανήκετε σε αυτούς, θέλησα να μοιραστώ μαζί σας 7 τρόπους που ενδεχομένως να σας κάνουν να εκτιμήσετε και γιατί όχι, ακόμα και να αγαπήσετε τον χειμώνα λίγο παραπάνω.


Φροντίστε την διατροφή σας

Ποιος είπε ότι ο χειμώνας δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να φροντίσουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας;
Ξεκινήστε μια ισορροπημένη διατροφή, εντάσσοντας στην καθημερινότητά σας, εποχικά φρούτα και λαχανικά, νόστιμες σούπες (εδώ θα βρείτε μια πολύ εύκολη συνταγή για την αγαπημένη μου κολοκυθόσουπα) και ελαφριά θρεπτικά γεύματα, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την διάθεσή σας, την ενέργειά σας αλλά και το ανοσοποιητικό σας.
Φροντίστε το τελευταίο γεύμα της ημέρας, να το καταναλώνεται, εάν και όποτε είναι δυνατό, μέχρι τις οκτώ το βράδυ, έτσι ώστε το σώμα σας να έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να το χωνέψει πριν πέσετε για ύπνο.

Πιείτε αφεψήματα

Αν δεν είναι ο χειμώνας η κατάλληλη εποχή για να πιούμε αφεψήματα, τότε ποια είναι; Όλες οι εποχές θα μου πείτε, αλλά όπως και να το κάνουμε, μια κούπα με ζεστό τσάι του βουνού και ο χειμώνας, πάνε μαζί. 
Ένα αφέψημα, αναλόγως με το τί θα επιλέξετε να πιείτε, θα σας ζεστάνει, θα σας χαλαρώσει και σίγουρα θα σας τονώσει το ανοσοποιητικό. Μπορείτε να το συνοδέψετε και με ΑΥΤΑ τα πεντανόστιμα μπισκοτάκια!

Κάντε διαλογισμό

Προσωπικά, δεν έχω καλύτερο τρόπο για να χαλαρώνω και να επανέρχομαι στο κέντρο μου, από το να κάνω καθημερινά δέκα λεπτά διαλογισμό.
Είναι το κόλπο μου για να επαναφέρω την καλή μου διάθεση και ηρεμία, για να νιώθω αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Έχοντας δίπλα μου μια φλις κουβερτούλα κι ένα φλιτζάνι τσάι για μετά, η όλη διαδικασία γίνεται ακόμα πιο ευχάριστη.

Δοκιμάστε το αυτό-μασάζ προσώπου

Χρειάζεστε μόνο μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας έλαιο, και ένα βιντεάκι στο youtube για να απολαύσετε τα ευεργετικά αποτελέσματα του αυτό-μασάζ στο πρόσωπό σας. Θα σας τονώσει και θα σας κάνει να νιώσετε μια εσωτερική χαρά, που καμιά μουντή μέρα δεν θα μπορέσει να σας την πάρει. 


Βγείτε μια βόλτα 

Οι μέρες του χειμώνα, δεν είναι μόνο συννεφιά και μουντάδα. Είναι και φρέσκος αέρας και ήλιος χωρίς να σε καίει και να σε βαράει κατακούτελα στο κεφάλι και φως και τη φύση να χαλαρώνει και να ανασυγκροτείτε πριν το νέο ξεκίνημα.
Εκμεταλλευτείτε τα όλα αυτά και μην παραλείπετε να περπατάτε έξω, ιδανικά κοντά στη φύση, για τουλάχιστον 30 λεπτά. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως το περπάτημα, μας ανεβάζει την διάθεση και μας αναζωογονεί, αυξάνοντας την ροή του αίματος και φέρνοντας οξυγόνο στον εγκέφαλο μας, απελευθερώνοντας ενδορφίνες.
Βγείτε λοιπόν έξω και απολαύστε τον χειμωνιάτικο καιρό.


Περάστε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Όσο πιο πολύ γκριζάρει ο καιρός, τόσο πιο πολύ έχουμε την διάθεση να απομονωθούμε σπίτι μας παρέα μ' ένα κουβερτάκι και σειρές στο Netflix.
Πόσο όμορφο όμως και σημαντικό για την ψυχολογία μας, είναι το να περνάμε χρόνο και με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Πόσο ανακουφιστικό και καταπραϋντικό είναι να ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους...
Κανονίστε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, να την περνάτε παρέα με ανθρώπους που σας κάνουν να νιώθετε πως είναι καλοκαίρι. Οργανώστε μια βραδιά με επιτραπέζια παιχνίδια, σπιτική πίτσα και κρασί ή ένα χαλαρό απογευματινό τσάι για κουβεντούλα και συμπάθεια, μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ή είναι ρεφενέ brunch, όπου είναι σίγουρο πως θα ομορφύνει την Κυριακή σας και θα φορτίσει τις μπαταρίες σας. 

Φτιάξτε την φωλιά σας

Όσο χειμωνιάζει, τόσο πιο πολύ το σπίτι μας γίνεται το βασίλειο μας, σε αντίθεση με τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μέρες που θέλουμε να είμαστε συνέχεια έξω.
Για αυτό, φροντίστε ώστε ο χώρος μέσα στον οποίο θα περάσετε το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας σας, να είναι φτιαγμένος, έτσι ώστε να σας δημιουργεί το αίσθημα της θαλπωρής, της ασφάλειας και της ζεστασιάς.
Πετάξτε οτιδήποτε περιττό, βάλτε μερικά φωτάκια για ατμόσφαιρα, ανάψτε κεριά, έχετε δίπλα στον καναπέ σας όμορφα βιβλία, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική να παίζει (εγώ αυτήν την περίοδο ακούω ασταμάτητα αυτήν μου τη λίστα) και απολαύστε τις ευεργετικές στιγμές χαλάρωσης που σας προσφέρει το σπίτι σας.

Χαρείτε τις γιορτές

Παρόλο που βαθιά μέσα μου πιστεύω πως από την στιγμή που είμαστε ζωντανοί, η κάθε μας μέρα θα έπρεπε να είναι μια γιορτή, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, είναι οι γιορτές του χειμώνα που με γεμίζουν απίστευτη χαρά. 
Φροντίστε όπως και όσο μπορείτε να τις απολαύσετε και να τις χαρείτε. Στολίστε το σπίτι σας, μαγειρέψτε το κάτι παραπάνω, βρεθείτε με αγαπημένα σας πρόσωπα και δώστε στον εαυτό σας τον χρόνο που χρειάζεται.

Ελπίζω να σας άρεσαν οι ιδέες μου και να σας έκαναν να δείτε με άλλο μάτι αυτήν την εποχή του χρόνου!
Αν έχετε κι εσείς να μου προτείνετε κάποια, θα χαρώ πολύ να την διαβάσω.

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 
FACEBOOK









You May Also Like

0 σχόλια