10 στόχοι για το 2022

by - Ιανουαρίου 12, 2022

 


Καλή χρονιά αγαπημένοι! Με υγεία, χαρά και αυτογνωσία.
Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να μας κάνει πιο αληθινούς και πιο συνειδητοποιημένους. Εύχομαι να μπορέσουμε να βρούμε επιτέλους το μονοπάτι εκείνο που θα μας οδηγήσει σε μια καλύτερη ζωή, όπως εμείς την ονειρευόμαστε.
Αν και λένε πως το να βάζεις στόχους στην αρχή της χρονιάς μπορεί στην πορεία να λειτουργήσει αγχωτικά, εμένα οι στόχοι, μου υπενθυμίζουν τα θέλω μου.
Και παρ'όλη την κατάσταση που επικρατεί, εγώ θέλω να διατηρήσω την αισιοδοξία μου και να πιστέψω πως το 2022 θα είναι μια καλή ευκαιρία για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, μια καλή ευκαιρία για ξεκαθαρίσματα, για νέα ξεκινήματα, για ουσιαστικές σχέσεις και πράξεις.

Για το 2022 θέλω:

1. Περισσότερη προσωπική ελευθερία

Ελευθερία που θα πηγάζει από τον ίδιο μου τον εαυτό και δεν θα την περιμένω από εξωτερικούς παράγοντες. Θέλω να νιώθω πιο ελεύθερη να στηρίζω την γνώμη και την άποψη μου για τα πράγματα, πιο ελεύθερη να κάνω περισσότερο αυτά που πραγματικά επιθυμώ και λιγότερο αυτά που "πρέπει", πιο ελεύθερη να εκφράσω ή να μοιραστώ με τους άλλους προσωπικά μου συναισθήματα. 


2. Περισσότερο χρόνο εκτός σύνδεσης

Το τελευταίο διάστημα μου έχει γίνει σαφές πως, η πολύωρη σύνδεση στο διαδίκτυο, μου προκαλεί δυσφορία. Οι πολλαπλές εικόνες και πληροφορίες που συσσωρεύονται στο ζωτικό μου πεδίο, δεν μου αφήνουν αρκετό χώρο για πιο ουσιαστικά πράγματα.
Με άλλα λόγια, έχω πάθει κορεσμό από όλα όσα συμβαίνουν στον εικονικό κόσμο και στόχος μου είναι να ελαττώσω κι άλλο τον χρόνο που περνάω στα social accounts μου και να επικεντρωθώ στην πραγματική ζωή!
Σας έχω μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για αυτή μου την ανάγκη (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΕΔΩ, ΕΔΩ , ΕΔΩ κι ΕΔΩ ) την οποία προσπαθώ να ικανοποιήσω όσο περισσότερο μπορώ.


3. Μια νέα καθημερινή ρουτίνα

Εδώ και καιρό έχω συνειδητοποιήσει, πως η καθημερινή ρουτίνα είναι πολύ σημαντική για την ψυχική μου υγεία. Το να ξεκινάω τη μέρα μου νωρίς το πρωί, κάνοντας καθημερινά πράγματα που με ευχαριστούν, με οργανώνουν και με βάζουν ομαλά στην ροή της ημέρας, είναι μια πολύ ευεργετική συνήθεια που με κάνει να είμαι παραγωγή σε όλες τις υποθέσεις της ζωής μου. Περισσότερα για αυτό, μπορείτε να διαβάσετε σε ΑΥΤΟ μου το post.

4. Να ξαναβρώ τη σχέση μου με την τέχνη

Απέχοντας τα τελευταία χρόνια επαγγελματικά από το θέατρο και παρ' όλο που συνεχίζω να δουλεύω ως ηθοποιός στον τομέα της μεταγλώττισης, φέτος πιο πολύ από ποτέ, νιώθω την ανάγκη να ξαναβρώ την επαφή μου με την τέχνη. Θέλω να ξαναρχίσω να διαβάζω θέατρο και ποίηση, να βλέπω περισσότερο ευρωπαϊκό σινεμά, να ξαναπιάσω τα βιβλία μου για την τέχνη του ηθοποιού. Άλλωστε η τέχνη είναι ζωή και αντίστοιχα η ζωή είναι τέχνη!

5. Βόλτες στη φύση

Μου λείπει πολύ η επαφή μου με την φύση. Δεν θέλω να περιμένω ένα τριήμερο για να ξεκλέψω λίγο χρόνο και να πάω μια εκδρομή στην εξοχή με την οικογένειά μου. Θέλω να βρίσκω χρόνο να πηγαίνω στο κοντινότερο πάρκο, έστω για λίγα λεπτά μέσα στη μέρα. Θέλω να παίρνω το βιβλίο μου, ένα θερμός με το τσάι μου και να πηγαίνω στην αγκαλιά ενός δέντρου για να διαβάσω.

6. Ξεσκαρτάρισμα 

Φέτος νιώθω περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη για ένα καλό ξεσκαρτάρισμα. Σε όλα τα επίπεδα. Στα πράγματα που δεν χρησιμοποιώ πια, στα ρούχα που δεν θέλω άλλο να φοράω, στα βιβλία που δεν θέλω να κρατήσω, στις σχέσεις και στους ανθρώπους που δεν χωράνε πια στη ζωή μου, κάνοντας χώρο για οτιδήποτε καινούργιο θελήσει να μου φέρει η ζωή.
Βαρέθηκα να μαζεύω πράγματα μήπως και κάπου χρειαστούνε και βαρέθηκα να έχω σχέσεις με ανθρώπους που δεν έχουμε πλέον επαφή.
Είναι ωραίο να ελευθερώνεις τους άλλους και παράλληλα τον εαυτό σου.

7. Ένα καινούργιο χόμπι

Πριν από κάποια χρόνια, είχα ξεκινήσει να πλέκω, βλέποντας σχετικά βιντεάκια στο Youtube. Θυμάμαι πως είχα ενθουσιαστεί και πως είχα φτιάξει ένα πολύχρωμο κασκόλ (αλήθεια, πού να είναι;).
Πέρασε ο καιρός, καταχώνιασα κάπου τα μαλλιά και τις βελόνες, όμως τώρα μου βγήκε πάλι η επιθυμία να κάνω κάτι με τα χέρια μου.
Αυτή τη φορά, είπα να δοκιμάσω την τύχη μου με την μεγάλη αγάπη της μητέρας μου, το κέντημα. Ήταν μεγάλη καλλιτέχνης στο συγκεκριμένο εργόχειρο και είχε φτιάξει υπέροχα πράγματα και όλο μου έλεγε να μου μάθει, αλλά εγώ βλέπεις τότε, βαριόμουν να ασχοληθώ με αυτά.
Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα. Θα προσπαθήσω όμως μόνη μου. Ήδη παράγγειλα ένα κουτί με τα απαραίτητα αξεσουάρ αλλά και οδηγίες για το πώς αρχίζεις να κεντάς και λέω μόλις το λάβω, να ξεκινήσω. 
Θα σας κρατήσω ενήμερους!


8. Ισορροπία

Μεγάλο πράγμα η ισορροπία. Πολύ θα ήθελα να την έχω σε όλες τις υποθέσεις της ζωής μου. Στην διατροφή, στις σχέσεις και στην δουλειά μου, στον τρόπο με τον οποίο δέχομαι τα πράγματα.
Φέτος θέλω να δοκιμάσω να έχω περισσότερη ισορροπία στη ζωή μου, περισσότερο αυτοέλεχγο και να είμαι λιγότερο των άκρων. Θέλω να βάζω όρια σε όσα με ενοχλούν και παράλληλα να απολαμβάνω αυτά που μου αρέσουν χωρίς υπερβολές. Θέλω να προσφέρω χρόνο στον εαυτό μου και στους άλλους, χωρίς όμως να αισθάνομαι ότι τον σπαταλάω.

9. Πίστη

Δύσκολο πράγμα η πίστη. Η φράση που ακούω πολύ συχνά γύρω μου να λένε, είναι "δεν το πιστεύω"...
Και ναι, δύσκολα πιστεύουμε οι άνθρωποι. Από τα πιο απλά πράγματα μέχρι τα θαύματα που συμβαίνουν κάθε μέρα γύρω μας κι εμείς τα προσπερνάμε ως αυτονόητα ή τα αποδίδουμε στην τύχη. Κι η ζωτική πίστη, που όλοι  έχουμε κρυμμένη μέσα μας, μένει εκεί αδύναμη και παραπεταμένη.
Αυτήν την πίστη εγώ θέλω να την ανασύρω και να την κάνω συνοδοιπόρο στην ζωή μου.
Πίστη στον εαυτό μου, πίστη σε ένα καλύτερο αύριο, πίστη στους ανθρώπους, πίστη στο θαύμα της ύπαρξης...

10. Χρόνο

Δεν είναι λίγες οι φορές που βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα για κάτι, που δεν αφήνω τον χρόνο να μου δείξει ποια πρέπει να είναι τα επόμενα μου βήματα, που βιάζομαι να γίνουν τα πράγματα όπως τα θέλω εγώ, που δεν μου παρέχω όσο χρόνο χρειάζομαι, που ξοδεύω τον χρόνο μου σε άχρηστες ασχολίες και ανώφελες συζητήσεις, που δεν έχω την υπομονή να εμπιστευτώ την ζωή να με πάει με τον δικό της χρόνο και τρόπο.
Για φέτος θα ήθελα να παίρνω τον χρόνο που έχω ανάγκη και να τον δίνω και στους άλλους, να περιμένω μερικά δευτερόλεπτα πριν πω κάτι, να απολαμβάνω την κάθε στιγμή, να μάθω να ακούω και να περιμένω...

Εσείς, υπάρχει κάτι που θα θέλατε να κάνετε την φετινή χρονιά;

Σας φιλώ


Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια