Το εποχικό μας τραπέζι: Φθινόπωρο

by - Σεπτεμβρίου 23, 2020


Ποιο παλιά, και όσο ακόμα κάναμε με την Χριστίνα Homeschooling, συνήθιζα να έχω μια γωνιά μέσα στο σπίτι, όπου γιορτάζαμε τις εποχές.
Ένα "εποχικό τραπέζι" δηλαδή, πάνω στο οποίο τοποθετούσαμε ανάλογα την περίοδο, αντικείμενα που είχαν να κάνουν με το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την άνοιξη και το καλοκαίρι και κάθε φορά, το εμπλουτίζαμε με πράγματα που βρίσκαμε στις βόλτες μας στην εξοχή και με κατασκευές που κάναμε με αφορμή τα παραπάνω.
Το τραπεζάκι αυτό, ήταν μια όμορφη γωνιά πάνω στην οποία η Χριστίνα μπορούσε να παίξει, να δημιουργήσει, να μάθει.
Κάποια στιγμή, χωρίς να ξέρω ακριβώς τον λόγο, σταματήσαμε να το κάνουμε.
Φέτος όμως, αποφάσισα να το επαναφέρω δυναμικά, εμπλουτίζοντας το με καινούργιες δραστηριότητες, καινούργια βιβλία, καινούργιες δικές μας στιγμές!




Σκέφτηκα μάλιστα να μην της το πω και να της κάνω έκπληξη, αφού θυμάμαι πόσο πολύ της άρεσε αυτή η όμορφη γωνιά στο σπίτι μας, στην οποία περνούσε αρκετό χρόνο.
Έτσι, αφού βρήκα το κουτί με τις φθινοπωρινές διακοσμήσεις, άρχισα να στήνω το εποχικό μας τραπέζι, ξεκινώντας με αποξηραμένα πορτοκάλια, κουκουνάρια, ξύλινα μανιτάρια, καρπούς δέντρων και φύλλα που είχαμε μαζέψει από το βουνό, μικρές κολοκύθες αλλά και βιβλία σχετικά με το φθινόπωρο και υλικά για όμορφες κατασκευές!
Φαντάζεστε την έκπληξη της Χριστίνας, όταν γύρισε από το σχολείο και είδε το εποχικό μας τραπέζι να έχει ζωντανέψει ξανά...
Και η δική μου χαρά ήταν μεγάλη και ήδη άρχισα να σχεδιάζω στο μυαλό μου, την χειμωνιάτικη διακόσμηση, με τις χριστουγεννιάτικες πινελιές να κλέβουν την παράσταση!                                                                                                        


Πώς σας φαίνεται η ιδέα; Έχετε δοκιμάσει να κάνετε κι εσείς κάποιο εποχικό τραπέζι για σας ή και για τα παιδιά σας;         

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
και 
FACEBOOK                               

You May Also Like

0 σχόλια