Τι θα φάω στο σχολείο σήμερα μαμά;

by - Σεπτεμβρίου 21, 2020


Πριν από μερικές μέρες, ανταλλάσσοντας ιδέες για το σχολικό κολατσιό με μια φίλη μου, σκέφτηκα πως θα ήταν ωραίο να γράψω εδώ ένα σχετικό ποστ, λέγοντάς σας, τι τρώει πάνω-κάτω η Χριστίνα στο σχολείο.
Γενικά προσπαθούμε σαν οικογένεια, η διατροφή μας να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αφήνοντας χώρο και για κάποιες παρασπονδίες. 
Είμαι της άποψης, πως αν θέλεις το παιδί σου να τρέφεται σωστά, βάλε πρώτα εσύ την σωστή διατροφή στη ζωή σου.
Είναι πιο εύκολο για την Χριστίνα να φάει π.χ. ένα μήλο, όταν βλέπει εμένα καθημερινά να το προτιμώ από ένα πακέτα πατατάκια. 
Πριν σας πω λοιπόν τι ετοιμάζω για το σχολικό κολατσιό της, θα σας πω εν συντομία τις δικές μου διατροφικές συνήθειες. 


Οι δικές μας διατροφικές συνήθεις 

Τα τελευταία χρόνια, δίνω μεγάλη σημασία στην διατροφή μου και προσπαθώ, χωρίς εμμονή, να απαλλαγώ από τις παλιές κακές μου συνήθειες. Το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο όσο αναφορά την καλή κατάσταση της υγείας μας, αφού πιστεύω ακράδαντα πως η τροφή είναι το φάρμακο μας.
Έχοντας κόψει εδώ και αρκετά χρόνια το κρέας, και αποφεύγοντας συστηματικά και την ζάχαρητο τελευταίο διάστημα επέλεξα να απέχω και από όλες τις ζωικές τροφές.
Η διατροφή μου λοιπόν αποτελείται κυρίως, από λαχανικά, φρούτα, όσπρια, λαδερά, σπόρια και δημητριακά. Οπότε στο σπίτι μαγειρεύω ανάλογα, αφήνοντας παράλληλα την ελευθερία στον Γιώργο και την Χριστίνα να κάνουν και τις δικές τους επιλογές. Εκείνοι, δεν έχουν απαρνηθεί τελείως τα ζωικά, αλλά τα έχουν ελαττώσει σημαντικά, επιλέγοντας βιολογικό ψάρι και κρέας, κατσικίσιο τυρί και αυγά ελευθέρας βοσκής.
Έτσι λοιπόν στο ψυγείο μας θα βρείτε φρούτα, λαχανικά, φυτικά αλλά και κάποια κατσικίσια γαλακτοκομικά, τόφου, βιολογικό ψάρι και πολύ σπάνια κρέας και στην τροφοθήκη μας όσπρια, άγριο ρύζι, ξηρούς καρπούς, κιμά σόγιας, βρώμη και ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, ταχίνι και άλλα βούτυρα ξηρών καρπών αλλά και σιρόπι σφενδάμου και μαύρη σοκολάτα.
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, το κολατσιό που παίρνει η Χριστίνα στο σχολείο, είναι βασισμένο στις διατροφικές μας συνήθειες και ποικίλει ανάλογα με την εποχή, τα κέφια και τις προμήθειες που έχουμε στο σπίτι.



Να μερικά από αυτά που παίρνει μαζί της στο σχολείο:

•Τοστ σε ψωμί ολικής αλέσεως, με κατσικίσιο τυρί, ελαιόλαδο και φέτες από αγγούρι + μια μπανάνα.

•Ανάμεικτους ανάλατους ξηρούς καρπούς + ένα κομμένο μήλο με κανέλα.

Τορτίγια με μέλι και ταχίνι ολικής + ένα μανταρίνι.

Καλαμπογκοφρέτες με αβοκάντο + μια σπιτική μπάρα δημητριακών.

Ένα κομμάτι σπιτικό κέικ λεμονιού + σταφύλι.

•Αγγούρι και καρότο κομμένα σε μπαστουνάκια με κριτσίνια ολικής + σταφίδες.

•Αραβική πίτα με φυστικοβούτυρο, μπανάνα και σπόρους τσία + ένα αχλάδι. 

Ένα κομμάτι τάρτα ντομάτας + 2 φέτες ανανά.

Σπιτικά κουλουράκια + ένα πορτοκάλι.

•Σάντουιτς σε πολύσπορο ψωμί, με αυγό βραστό, μαρούλι, αγγούρι, και κατσικίσιο τυρί + ένα ξινόμηλο.

Όπως σας είπα και παραπάνω, το κολατσιό της αλλάζει ανάλογα με την εποχή και την διάθεση. Πάντα όμως φροντίζω να έχει μαζί της κάποιο φρούτο ή και λαχανικό, έτσι ώστε να ξεκινάει υγιεινά την μέρα της. Μέχρι στιγμής, δεν μου έχει παραπονεθεί επιθυμώντας κάτι άλλο. Θέλω να πιστεύω, ότι ακόμα κι αν στην πορεία θελήσει να περάσει σε λιγότερες θρεπτικές επιλογές, οι βάσεις της θα είναι γερές! 

Κι εσείς, τι κολατσιό δίνεται στο παιδί σας;
Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τις ιδέες σας!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
και 


You May Also Like

0 σχόλια