Απλά και διαφορετικά

by - Νοεμβρίου 20, 2019

\

Σε μια εποχή που η εικόνα και το φαίνεσθαι μας έχουν κατακλύσει, που ο ανταγωνισμός και η φιγούρα έχουν μπει για τα καλά στην ζωή  μας, είναι πραγματικά παρήγορο, βιβλία σαν αυτό του Γιώργου Ευγενειάδη, να σε προτρέπουν να ζήσεις "Απλά και διαφορετικά"!
Έχοντας σπουδάσει Τεχνολογία και η Επιστήμη των τροφίμων και έχοντας ασχοληθεί στη συνέχεια με την δημόσια ειδική εκπαίδευση, δουλεύοντας με άτομα από όλο το φάσμα του αυτισμού, την νοητική υστέρηση, την διάσπαση προσοχής και την υπερκινητικότητα, ο Γιώργος Ευγενειάδης εμπνεόμενος από τα παιδικά του χρόνια αλλά και από τους μαθητές του, έγραψε ένα βιβλίο με εύκολες, γρήγορες και διασκεδαστικές συνταγές, που δεν χρειάζονται ζυγαριά, περίτεχνα υλικά και σκεύη, παρά μόνο όρεξη και διάθεση για δημιουργία, δείχνοντας μας με πολύ άμεσο και ωραίο τρόπο, πως όλοι μπορούμε να μαγειρέψουμε.


Ο Γιώργος, που είχα την χαρά να τον γνωρίσω και από κοντά, είναι ένας άνθρωπος απλός και διαφορετικός, ένας άνθρωπος γενναιόδωρος, με πλούσιο ψυχικό κόσμο.
Την πρώτη φορά που βρεθήκαμε για καφέ, μου έφερε την φημισμένη του Πάστα Φλώρα με τυρί, έτσι απλά για να την δοκιμάσω. Κάτσαμε ώρες μαζί, μιλώντας σχεδόν για τα πάντα και ήταν σαν τον ήξερα χρόνια.
Μέσα από την κουβέντα μας, ανακάλυψα έναν άνθρωπο γεμάτο εκπλήξεις, έναν άνθρωπο με τον οποίο είχα πολλά να ακούσω και να πω, έναν άνθρωπο που θα ήθελα να έχω στη ζωή μου.
Κι αυτό γιατί από την πρώτη στιγμή, ο Γιώργος με έκανε να νιώσω ξεχωριστή και αγαπητή. Μου άφησε χώρο για να είμαι ο εαυτός μου, χωρίς να περιμένει κάτι από μένα.


Όταν πρωτοκράτησα το βιβλίο του από τις εκδόσεις Πεδίο στα χέρια μου, γέμισα με αναμνήσεις.
Θυμήθηκα τα τεφτέρια της μαμάς και της γιαγιάς μου μέσα στα οποία κρατούσαν τις αγαπημένες τους συνταγές.
Απλά, γαλάζια τετράδια, που μου άρεσε να τα ξεφυλλίζω και να "μυρίζω" τα μελομακάρονα, τα κουλουράκια με πορτοκάλι και κανέλα, αλλά και το στιφάδο και το θρυλικό παστίτσιο τους.
Στο βιβλίο του Γιώργου τίποτα δεν είναι τυχαία επιλεγμένο. Ξεκινώντας από το εξώφυλλο, η επιλογή του γαλάζιου χρώματος έχει ως στόχο την ηρεμία, ενώ το κεντρικό του logo, με δύο ανθρώπους τον έναν δίπλα στον άλλον να αποδέχονται την διαφορετικότητα τους, περνάει το μήνυμα πως όλοι μαζί μπορούμε.
Η εικονογράφηση της Δέσποινας Παπαχρήστου απλή και κατανοητή, μας δείχνει βήμα βήμα την εκτέλεση της κάθε συνταγής, θυμίζοντας μας σκίτσα από παλιά αναγνωστικά βιβλία των πρώτων τάξεων του δημοτικού.
Οι συνταγές του Γιώργου πρεσβεύουν την απλότητα και την χαρά της δημιουργίας και με ένα μικρό twist γίνονται από γλυκές αλμυρές, "Απλά και διαφορετικά"!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και  
FACEBOOK 

You May Also Like

0 σχόλια