5 things #27

by - Νοεμβρίου 18, 2019


#1 Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μαζί με αυτά, έρχονται και οι δικές μας χριστουγεννιάτικες συνήθειες, για τις οποίες θα σας μιλήσω αναλυτικά σε επόμενη ανάρτηση.
Προς το παρόν θα σας πω για μία φετινή μας προσθήκη.
Πρόκειται  για το βιβλίο "Το πνεύμα του χιονιού" της Νορβηγίδας συγγραφέως Maja Lunde, που είχα την χαρά να την γνωρίσω από κοντά σε μια συνάντηση που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Κλειδάριθμος.
"Το πνεύμα του χιονιού", είναι ένα βιβλίο που αποτελείται από 24 κεφάλαια, ένα για κάθε μέρα του Δεκέμβρη μέχρι τα Χριστούγεννα, ένα λογοτεχνικό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της νορβηγικής λογοτεχνίας!
Και να σκεφτείτε, πως η γλυκύτατη Maja, σεναριογράφος και μητέρα τριών παιδιών, πίστευε πως το συγκεκριμένο βιβλίο της, δεν θα συγκινούσε και πολύ κόσμο...
Ο Κρίστιαν λατρεύει τα Χριστούγεννα. Φέτος όμως θα είναι διαφορετικά, γιατί έχει χάσει τη μεγάλη του αδερφή. Μια απώλεια που όπως είναι φυσικό, έχει βυθίσει την οικογένεια στο πένθος. Μια μέρα όμως, γνωρίζει την Χέντβιχ, ένα κορίτσι όλο ζωντάνια, με κόκκινα μαλλιά και κόκκινη κάπα. Γίνονται φίλοι και η ζωή του μικρού αγοριού αλλάζει. 
"Το πνεύμα του χιονιού" μιλάει για την απώλεια, την αγάπη και την πίστη. Μιλάει για την γιορτή των Χριστουγέννων που φέρνει το φως και την χαρά στις σκοτεινές μέρες των σκανδιναβικών χωρών και για την ελπίδα πως η ζωή είναι ωραία, ακόμα και αν, μερικές φορές, είναι αβάσταχτα σκληρή απέναντι μας.
Μέσα από την όμορφη γραφή της Lunde (μου αρέσει ιδιαίτερα το ότι γράφει σε πρώτο πρόσωπο) και την υπέροχη εικονογράφηση της Lisa Aisato"Το πνεύμα του χιονιού" θα σας ταξιδέψει στα δάση του βορρά και θα σας ζεστάνει την καρδιά με τα υπέροχα μηνύματά του.



#2 Πριν από μερικές μέρες, είχε τα γενέθλιά του ο αγαπημένος μου κι εγώ μαζί με μερικούς καλούς του φίλους, του ετοιμάσαμε ένα πάρτι έκπληξη.
Χρόνια τώρα, όλο και κάτι του σκαρώνω, αφού πιστεύω πως η μέρα των γενεθλίων μας είναι μια πολύ σημαντική μέρα.
Στην ουσία γιορτάζουμε το δώρο της ζωής μας και ακόμα έναν χρόνο δίπλα στα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Παρόλο το τρέξιμο των ημερών, κατάφερα να συντονίσω 8 ενήλικες και 4 παιδιά χωρίς να πάρει χαμπάρι ούτε ο Γιώργος, αλλά ούτε και η Χριστίνα.
Δεν ξέρω αν έχετε οργανώσει ποτέ κάποιο πάρτι έκπληξη για αγαπημένο σας πρόσωπο. Η αλήθεια είναι πως μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά πιστέψτε με δεν είναι! Έπρεπε με κάποια αφορμή να λείπουμε από το σπίτι μαζί με το σκυλί, να έχουν πάρει έγκαιρα τα κλειδιά του σπιτιού μας οι φίλοι για να μπορέσουν να μπουν μέσα, να έχω παραγγείλει το φαγητό και να υπάρχει κάπου και μια τούρτα για να σβήσει ο εορτάζων τα κεριά του. 
Ευτυχώς, για το τελευταίο, φρόντισε το αγαπημένο μας Zuccherino που μας ετοίμασε και μας προσέφερε, ως δώρο μια υπέροχη τούρτα με γεύση Ferrero που πραγματικά έκανε την διαφορά. Την τιμήσαμε δεόντως, μικροί και μεγάλοι και δεν αφήσαμε ψίχουλο!
Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά, γεμάτη γέλια, αγάπη, κρασί και φαγητό και κάπως έτσι, άλλο ένα πάρτι έκπληξη πέρασε στην αιωνιότητα, ανυπομονώντας για το επόμενο. 




#3 Τα καλλυντικά της The Body Shop είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μέσα μου με την εφηβική μου ηλικία. Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα αγοράσει, από το κατάστημα που υπήρχε τότε στο Μαρούσι, το φημισμένο τους λαδάκι με το όνομα White Musk και το οποίο έμελλε να με χαρακτηρίζει στο τέλος του σχολείου αλλά και στα πρώτα χρόνια της δραματικής σχολής.
Στην συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα, όπως το Satsuma, το Vanilla, το Ananya, το Peach, to Strawberry και το Oceanus, σε εκείνα τα μικρά στρογγυλά μπουκαλάκια με το μαύρο καπάκι.
Μεγάλη αγάπη είχα και στα προϊόντα μακιγιάζ της The Body Shop (σχεδόν εξαρτημένη από την διάφανη gel μάσκαρα για τα φρύδια) αφού κι αυτά, όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα τους, δημιουργούνται με ηθικό και βιώσιμο τρόπο.
Μάλιστα η συγκεκριμένη εταιρεία καλλυντικών υπήρξε η πρώτη παγκοσμίως που παρουσίασε το δίκαιο εμπόριο στη βιομηχανία καλλυντικών το 1987 αλλά και η πρώτη που αναγνωρίστηκε από το Humane Cosmetics Standard για την πολιτική της ενάντια στα πειράματα στα ζώα. Από τότε μέχρι τώρα, έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Κι εγώ συνεχίζω να αγοράζω τα υπέροχα τους προϊόντα.
Πρόσφατα μάλιστα δοκίμασα τέσσερα καινούργια για μένα προϊόντα μακιγιάζ και πραγματικά τα λάτρεψα! 
Το All in One Face Base με έλαιο marula από το Εμπόριο τους με Κοινότητες, είναι foundation και πούδρα σε ένα προϊόν και είναι ιδανικό τόσο για το φρεσκάρισμα του μακιγιάζ, όταν το χρησιμοποιώ με στεγνό σφουγγάρι, όσο και για κάλυψη, όταν το απλώνω με νωπό.
Το πολυεργαλείο για τα φρύδια Brow Sculpt 100% vegetarian, συνδυάζει μολύβι με κερί, σκιά και μάσκαρα και προσφέρει σχήμα, όγκο και κράτημα με φυσικό αποτέλεσμα.
Ενώ το φανταστικό υγρό vegan lip batter σε κόκκινη απόχρωση, με πλούσιο χρώμα και βελούδινο ματ τελείωμα, που μένει για πολύ ώρα αναλλοίωτο στα χείλη έγινε κατευθείαν το αγαπημένο μου!
Και τέλος, δοκίμασα ένα ακόμα 100% vegetarian υγρό lip liquid σε πιο σκούρα απόχρωση, σχεδιασμένο όπως ένα lip gloss, που εφαρμόζεται εύκολα,έχει μια ελαφριά κρεμώδη υφή και αφήνει ένα ματ αποτέλεσμα μακράς διάρκειας.
Εσάς, σας αρέσει η The Body Shop; Έχετε αγοράσει ποτέ προϊόντα της;




#4 Η αυλαία της 26ης εβδομάδας μόδας, έπεσε με την ανατρεπτική επίδειξη μόδας του οίκου Parthenis., στον χώρο ενός μεγάλου night club.
Μια ροκ μπάντα έπαιζε επί σκηνής την ώρα που τα μοντέλα του οίκου Parthenis, ντυμένα με τολμηρά, μινιμαλιστικά ρούχα, σε μεταλλικές αποχρώσεις, βελούδινες, δερμάτινες και σατέν υφές, απογείωναν το κλασσικό στυλ και την φινέτσα του οίκου.
Η νέα συλλογή, με τις αποχρώσεις του μπεζ, του λαδί, του μαύρου και του λευκού, συμβαδίζει με την digital εποχή μας.
Η βραδιά ήταν υπέροχη, γεμάτη με μουσική και χορό και με την αίσθηση ότι είχαμε πάει όλοι μαζί παρέα σε μια μαγική συναυλία! 




#5 Το 2 Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, επιστρέφει δυναμικά από τις 18 μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου 2019, με πλούσιο πρόγραμμα για θεατές όλων των ηλικιών.
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά και στον κινηματογράφο Δαναό, θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους χωρίς διαλόγους, για παιδιά από 3 έως 6 ετών, ταινίες μικρού μήκους για παιδιά άνω των 6 ετών με ζωντανή μεταγλώττιση και ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους για παιδιά άνω των 8 ετών, με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ υπάρχει και αφιέρωμα στην ισότητα των φίλων, με ταινίες για παιδιά από 12 ετών και άνω. 
Μια πολύ όμορφη πρόταση για τα παιδιά, για να γνωρίσουν τα μικρότερα και να εξοικειωθούν τα μεγαλύτερα, με τον ποιοτικό κόσμο της μεγάλης οθόνης!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και  
FACEBOOK 


You May Also Like

0 σχόλια