5 things #24

by - Σεπτεμβρίου 20, 2019


#1 Το φθινόπωρο για μένα είναι ξεκάθαρα μήνας ενυδάτωσης.
Μετά τα μπάνια στη θάλασσα, τις υψηλές θερμοκρασίες και την έκθεση στον ήλιο, δεν ξεχνώ να φροντίσω ενυδατώνοντας το πρόσωπο αλλά και το σώμα μου. 
Ειδικά τα κάτω άκρα, που ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα με τα ανοιχτά παπούτσια, το περπάτημα στην παραλία και την συχνή επαφή με το νερό, χρειάζονται εξειδικευμένη περιποίηση και όχι απλά μια ενυδατική κρέμα σώματος.
Η κρέμα ποδιών της Bioselect, με σύνθεση πλούσια σε φυσικά βιολογικά έλαια αμυγδάλου, καλέντουλας και ελαιόλαδου είναι ελαφριά και απορροφάται εύκολα, χωρίς να αφήνει λιπαρότητα.
Την έχω εντάξει στην βραδινή μου ρουτίνα και την χρησιμοποιώ ανελλιπώς λίγο πριν κοιμηθώ, αφού το φυσικό έλαιο μέντας που περιέχει, τονώνει και χαρίζει μια αίσθηση φρεσκάδας και ξεκούρασης στα πόδια μου!




#2 Το λανσάρισμα πριν από ημέρες της συλλογής H&M Studio A/W 2019, ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη γιορτή!
Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά την νέα συλλογή H&M Studioεμπνευσμένη από τους πολύβουους και γεμάτους ενέργεια δρόμους της Νέας Υόρκης, με έντονο αστικό στοιχείο αλλά και την νέα σειρά μακιγιάζ της αγαπημένης Σουηδικής εταιρίας!
Η συλλογή με τίτλο “Magical Realism”, σχεδιάστηκε για να δώσει μια δυναμική εμφάνιση στη μοντέρνα γυναίκα που ζει έντονα κάθε στιγμή.
Υπέροχα φορέματα σε φαρδιά γραμμή από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, ψηλές δίχρωμες μπότες μέχρι το γόνατο, ευφάνταστα πουλόβερ αλλά και υπέροχα τζάκετς, δίνουν τη δική τους θηλυκή νότα αυτοπεποίθησης στα looks της συλλογής.
Ανάμεσα στα κομμάτια που ξεχώρισα ήταν το παλτό από ιταλικό μαλλί με τονισμένους ώμους, το μάλλινο κοστούμι με μεσάτη γραμμή και το ογκώδες μπουφάν από νάιλον. 
Η συλλογή H&M Studio A/W 2019 είναι διαθέσιμη από τις 5 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα στο κατάστημα Η&Μ Ερμού 54 καθώς και online στο hm.com.



#3 Τώρα που μπαίνουμε σιγά, σιγά σε φθινοπωρινό mood, μου αρέσει τις μέρες που έχω λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο να βλέπω ταινίες ξαπλωμένη στον καναπέ, με μια κούπα ζεστό τσάι και ένα μπολ γεμάτο με σπιτικά ποπ κορν! 
Τώρα θα μου πείτε "που κολλάει το ζεστό τσάι με το ποπ κορν;" και θα σας πω πως "εγώ το τσάι το κολλάω με όλα"!
Η πιο πρόσφατη ταινία που είδα ήταν "Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι" παραγωγής 1937.
Μου αρέσουν πολύ τα παλιά μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων. Μου θυμίζουν λίγο τα παιδικά μου χρόνια, την δεκαετία του 80', τότε που ήταν όλα λίγο πιο ανάλαφρα και πιο αθώα τολμώ να πω, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.
Την ταινία την βλέπω χωρίς υπότιτλους, κάνοντας παράλληλα πρακτική εξάσκηση στα αγγλικά μου, κάτι που μπορεί στην αρχή να με δυσκόλευε λιγάκι, τώρα μου έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια!
Δοκιμάστε το. Πιστεύω πως αξίζει τον κόπο. Είναι ο δικός μου τρόπος να είμαι σε επαφή με την ξένη γλώσσα, μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία.
Εσείς, ποια ταινία είδατε τελευταία;




#4 Πριν από μερικές μέρες, είχα την χαρά να παραβρεθώ στο λανσάρισμα του ολοκαίνουργιου αρώματος Idôle της Lancôme!
Λατρεύω τα αρώματα! Από παιδί με θυμάμαι να τρυπώνω στο μπουντουάρ της μητέρας μου και να φοράω τις κολόνιες της στα κρυφά, έχοντας την ψευδαίσθηση πως δεν θα με καταλάβει.
Και το Idôle το αγάπησα αμέσως.
Λουλουδάτο άρωμα με βάση το τριαντάφυλλο, πλαισιωμένο από νότες γιασεμιού, περγαμόντου και αχλαδιού, μου έβγαλε μια αίσθηση φρεσκάδας, τρυφερότητας αλλά και δυναμισμού! 
Το Idôle είναι ένα άρωμα με πολλές πτυχές που μας προτρέπει να "ανθίσουμε", να αναδείξουμε την ομορφιά και την θηλυκότητα μας και να γίνουμε εμείς οι ίδιες, η "ιδανική γυναίκα", το είδωλο του εαυτού μας!
Κλεισμένο μέσα σε ένα από τα πιο λεπτά μπουκάλια, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα και βιομηχανικό σχεδιαστή Chafik Gasmiμε πάχος μόλις 15 χιλιοστά, σου παρέχει την δυνατότητα να το ξαναγεμίσεις μέσω ενός αρωματικού σιντριβανιού που φέρει το όνομα "La Recharge" το οποίο μπορείς να βρεις σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.
Σου προτείνω να το δοκιμάσεις!




#5 Την εβδομάδα που έκανα το Digital Detox μου, διάβασα δυο βιβλία!
Για το πρώτο σας μίλησα σε αυτό το ποστ, ενώ για το δεύτερο θα σας μιλήσω τώρα.
Πρόκειται για το βιβλίο "Τα παιδιά που Έβλεπαν τα Τρένα να Περνούν η Επιστροφή" της Lou Kuenzler από τις εκδόσεις Διόπτρα.
Πραγματικά το διάβασα μέσα σε δυο μέρες, μην θέλοντας να τελειώσει.
Είναι ενταγμένο στην νεανική λογοτεχνία, όμως κι εδώ για ακόμα μια φορά, εγώ διάβασα ένα υπέροχο βιβλίο ενηλίκων.
Ως συνέχεια του πρώτου βιβλίου της Edith Nesbit "Τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν" που κυκλοφόρησε το 1906, η ιστορία διαδραματίζεται στο κατοχικό από τους Γερμανούς Λονδίνο το 1940.
Η δωδεκάχρονη Έντιθ αναγκάζεται να αποχωριστεί την μητέρα της και να πάει να μείνει με την θεία και τον θείο της, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης εκκένωσης των παιδιών κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου προς της Βρετανική επαρχεία με το όνομα 'Μαγικός Αυλός'.
Στο σπίτι όπου κάποτε η μητέρα της μαζί με τον θείο και την θεία της παρατηρούσαν τα τρένα να περνούν, η Έντιθ θα βιώσει μια πραγματικά αξέχαστη περιπέτεια!
Η γραφή της Kuenzler μου άρεσε πολύ. Με ταξίδεψε, με συγκίνησε και με έκανε να ονειρευτώ ένα καλύτερο αύριο. 
Το "Τα παιδιά που Έβλεπαν τα Τρένα να Περνούν η Επιστροφή" είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε εσείς και τα παιδιά σας!

Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια