5 things #23

by - Αυγούστου 30, 2019


#1 Είναι τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα και τόσο σημαντικό και όμως το ξεχνάμε!
Ποιο; Μα το να παίρνεις χρόνο για τον εαυτό σου και να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί και που γεμίζει τις μπαταρίες σου.
Εγώ για παράδειγμα πριν από μερικές μέρες, βγήκα για ένα απρογραμμάτιστο ποτάκι με αγαπημένη φίλη και πραγματικά το χάρηκα πολύ!
Δεν λέω, ωραία είναι να ξέρεις από πριν το πρόγραμμα της ημέρας, για να μην πω της εβδομάδας σου, αλλά δεν χρειάζεται να λες όχι σε κάτι που μπορεί να προκύψει την τελευταία στιγμή και που μπορεί να αποδειχτεί πολύ όμορφο, όπως το να πας για ποτό με μια φίλη.
Μέσα στο χάος της καθημερινότητας που ζούμε, είναι πραγματικά αναγκαίες κάτι τέτοιες στιγμές ξεγνοιασιάς, ικανές να μας αποφορτίσουν και να μας δώσουν την απαιτούμενη ενέργεια να συνεχίσουμε ανανεωμένοι την ροή των πραγμάτων.
Για αυτό φρόντισε να ξεκλέβεις συχνά λίγο χρόνο μόνο για σένα και να τον περνάς με ανθρώπους που αγαπάς!



#2 Το Σάββατο που μας πέρασε βρέθηκα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και παρακολούθησα την παράσταση χορού "The Thread" (το νήμα) σε σκηνοθεσία- χορογραφία του Russell Maliphant, μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου και κουστούμια της Μαίρης Κατράντζου σε παραγωγή της πολιτιστικής εταιρίας Lavris.
Το "The Thread" είναι μια χορευτική παράσταση, με κεντρικό της άξονα ένα αόρατο νήμα που ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς σε συνδυασμό με τον μοντέρνο χορό, και που σκοπό έχει να μεταφέρει διεθνώς ένα κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.  
Το "The Thread" ήταν μια παράσταση που μου άρεσε πολύ, που με έκανε να νιώσω συναισθήματα χαράς, νοσταλγίας και περηφάνιας.
Οι σκιές στα δέντρα από τους εξαιρετικούς φωτισμούς του Michael Hulls, η υπέροχη μουσική του Παπαθανασίου, η δυναμική των χορευτών, η απλότητα και συνάμα η λεπτοδουλειά με την οποία είχε προσεγγίσει την όλη παράσταση ο Maliphant δημιούργησαν μια παράσταση που δεν είχε σύνορα.
Για μένα το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου έχει από μόνο μια απίστευτη ενέργεια την οποία και εισπράττω κάθε φορά που το επισκέπτομαι. Έτσι, όταν οι ικανότατοι χορευτές της ομάδας του Maliphant άρχισαν να χορεύουν με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο το κριτικό πεντοζάλι, καταλαβαίνετε πως γέμισα χαρά και υπερηφάνεια, την οποία βέβαια φρόντισαν να μου την στραπατσάρουν φεύγοντας οι "αγαπητοί" θεατές, αφήνοντας στο φευγιό τους σκουπίδια και άπειρα πλαστικά μπουκάλια φανερώνοντας έτσι την "παιδεία" τους αλλά και την καλλιτεχνική τους κουλτούρα.
Πραγματικά αυτό ήταν ένα θέαμα που με εξόργισε και με λύπησε βαθιά, αλλά και που παράλληλα μου υπενθύμισε πως δεν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο παρά μόνο να τον βοηθήσω να δει τα πράγματα με άλλο μάτι κάνοντας από την πλευρά μου ότι καλύτερο μπορώ.
Το "The Thread" θα παιχτεί και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 21 μέχρι τις 24 Νοεμβρίου.




#3 Το τελευταίο διάστημα με έχετε δει πολλές φορές στα stories στον λογαριασμό μου στο Instagram να φοράω αυτό το μαύρο καπέλο και δεν είναι λίγα τα μηνύματα που μου στέλνετε σχετικά με το πόσο σας αρέσει, ρωτώντας με παράλληλα από που το έχω πάρει.
Η αλήθεια είναι πως και σε μένα αρέσει πολύ και για αυτό άλλωστε δεν σταματώ να το φοράω, καθώς πιστεύω πως είναι κομψό και προσθέτει μια νότα γαλλικής φινέτσας που τόσο πολύ μου αρέσει!
Το αγόρασα φέτος το καλοκαίρι από τα H&M και είναι μια από αυτές τις αγορές που λες ότι άξιζε τα λεφτά της. Είναι ένα διαχρονικό κομμάτι που σίγουρα θα το φορέσω χειμώνα-καλοκαίρι και που ταιριάζει τόσο με τζιν και αθλητικά, όσο και με βραδινό φόρεμα.
Είμαι της άποψης πως σε ένα ντύσιμο τα αξεσουάρ μπορούν να κάνουν την διαφορά, για αυτό και μου αρέσει να επενδύω σε τσάντες, καπέλα και παπούτσια ικανά να μεταμορφώσουν ένα σύνολο.
Εσάς, σας αρέσουν τα καπέλα; Κι αν ναι, τα φοράτε τον χειμώνα ή μόνο το καλοκαίρι;



#4 Θυμάμαι στα Κυριακάτικα τραπέζια που κάναμε στο πατρικό μου, η μαμά μου έβαζε πάντα ένα μικρό πιάτο δίπλα στο κυρίως, για την σαλάτα.
Επίσης θυμάμαι πως εμένα μου άρεσε πάντα να μην βάζω την σαλάτα μου στο μικρό πιατάκι, αλλά να την ανακατεύω με το κυρίως μου, για να παίρνει το φαγητό μου την φρεσκάδα και την μυρωδιά της. Σε αυτό το σημείο να πω, πως από μικρή ήμουν πολύ μπροστά, αφού τότε δεν ήξερα την ύπαρξη του Buddhas Bowl κι όμως το δημιουργούσα μόνη μου.
Στην ουσία το Buddhas Bowl είναι ένα κατεξοχήν χορτοφαγικό πιάτο που είθισται να τρώνε οι βουδιστές μοναχοί που ακολουθούν χορτοφαγική δίαιτα και το οποίο περιλαμβάνει διάφορα λαχανικά ωμά αλλά και μαγειρεμένα, σόγια σως, όσπρια, σπόρια και φύτρες.
Είναι ένα πιάτο που αποτελείται από υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, πράγμα που το καθιστά κατάλληλο για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
Προσωπικά μου αρέσει να γεμίζω το μπολ μου με αβοκάντο, χούμους, φακές, σπόρια, βραστά αλλά και ωμά λαχανικά και να το συνοδεύω με σόγια σως και αραβικές πιτούλες!


#5 Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερο νιώθω την ανάγκη να περιποιούμαι το δέρμα μου και ιδιαίτερα το σημείο κάτω από τα ματιά μου που είναι από μόνο του πολύ ευαίσθητο,
Η κρέμα ματιών αποτελεί πια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερΙνής μου ρουτίνας και δεν παραλείπω να την εφαρμόζω πρωί και βράδυ.
Ανάλογα με την εποχή και την περίοδο της ζωής μου, αλλάζουν και οι ανάγκες της επιδερμίδας μου.
Τώρα το καλοκαίρι με την έντονη ζέστη, την συχνή επαφή με το νερό και την καθημερινή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, το δέρμα μου έχει ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση.
Η κρέμα ματιών που χρησιμοποιώ τους τελευταίους μήνες και η οποία με καλύπτει απόλυτα, είναι η Creamy Eye Treatment with Avocado από την Kiehl's.
Πέραν του ότι ένα από τα συστατικά της είναι και το αβοκάντο που λατρεύω, η συγκεκριμένη κρέμα είναι αρκετά παχύρρευστη με αποτέλεσμα να απλώνετε σαν καταπραυντικό balm κάτω από τα μάτια μου, να απορροφάται πλήρως χαρίζοντάς μου αυτήν την αίσθηση δροσιάς και ενυδάτωσης που τόσο έχω ανάγκη. 
Επιπλέον δεν τσούζει καθόλου κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα που φοράω φακούς επαφής.
Επίσης είναι φορές που την χρησιμοποιώ και ως μάσκα ματιών, συνήθως μετά από ξενύχτι, απλώνοντας μια γερή ποσότητα κρέμας κάτω από τα μάτια μου και πέφτοντας για ύπνο.
Εμπλουτισμένη με φυσικά συστατικά όπως το έλαιο αβοκάντο, το βούτυρο καριτέ, η βιταμίνη Ε και η β-καροτίνη παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και πλούσια ενυδάτωση προλαμβάνοντας τα πρόωρα σημάδια της γήρανσης.

Σας φιλώ!


You May Also Like

0 σχόλια