5 things #17

by - Δεκεμβρίου 10, 2018


Γεια σας και χαρά σας!
Σήμερα, όπως κάθε φορά μέσα από αυτήν την στήλη, θέλω να σας μιλήσω για 5 πράγματα που μου τράβηξαν την προσοχή, 5 πράγματα που μου άρεσαν τελευταία, για 5 πράγματα που με έκαναν να νιώσω όμορφα και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας.
Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα προηγούμενα posts από αυτήν τη στήλη!



1. Ομορφιά


Πάει καιρός τώρα που θέλω να σου μιλήσω για την καινούργια αντιρυτιδική σειρά της Apivita: Wine Elixir με πολυφαινόλες από αμπέλια Σαντορίνης.
Την δοκίμασα σε μια συνεδρία 50 λεπτών, στο κατάστημα της Apivita στην Σόλωνος στο Κολωνάκι και πραγματικά ενθουσιάστηκα με την αίσθηση που άφησε στο πρόσωπό μου.




Πρόκειται για μια σειρά που στόχο έχει να ενυδατώσει το δέρμα, να μειώσει τις ρυτίδες και να ενισχύσει την σφριγηλότητά του, προσφέροντάς του άμεσο φυσικό lifting χάρη στις πολυφαινόλες από αμπέλια Σαντορίνης που περιέχει.
Η σειρά Wine Elixir, περιλαμβάνει Αντιρυτιδική κρέμα για σύσφιξη και lifting, κρέμα νύχτας, ορό, κρέμα για μάτια και χείλη, καθώς και ένα υπέροχο λάδι προσώπου για αναδόμηση και σύσφιξη.
Τέλος να σου πω, πως στο κατάστημα της Apivita στην Σόλωνος, μπορείς να απολαύσεις το τσάι σου και τον χυμό σου, καθώς και να φροντίσεις πρόσωπο, σώμα και μαλλιά, επιλέγοντας μία από τις πολλές υπηρεσίες ομορφιάς που έχει ο καλαίσθητος αυτός χώρος!



2. Παιχνίδι



Πριν από μερικές μέρες βρέθηκα στο πολύ όμορφο στούντιο μαγειρικής του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, για να γνωρίσω από κοντά τους δημιουργούς των ελληνικών παιχνιδιών Learning Tube και να μαγειρέψουμε παρέα συνταγές εμπνευσμένες από το παιχνίδι "Κουζίνες του Κόσμου".
Τα παιχνίδια Learning Tube είναι 100% ελληνικά, διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, από τα οποία οι παίκτες αποκομίζουν ουσιαστικές και χρήσιμες γνώσεις διασκεδάζοντας. Εύκολα στην μεταφορά τους, αφού στην ουσία πρόκειται για έναν μεταλλικό κύλινδρο που περιέχει κάρτες και ένα ζάρι, είναι ιδανικό για ταξίδια και διακοπές!




Περάσαμε υπέροχα στην παρουσίαση, μαγειρεύοντας και δοκιμάζοντας Φαλάφελ από την Αίγυπτο, Ντράνικι (τηγανίτα με πατάτα και κρεμμύδι) από την Λευκορωσία, Νάσι Γκόρενγκ (κοτόπουλο, γαρίδες, λαχανικά και ρύζι μαγειρεμένα σε wok) από την Ινδονησία και Στέγκ Φλέσκ (πανσέτα με σάλτσα άνηθου και βραστή πατάτα) από την Δανία!
Εμείς από τότε που αρχίσαμε να παίζουμε "Τα Μνημεία του Κόσμου", ανυπομονούμε να αποκτήσουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς, για να διευρύνουμε τις γνώσεις μας διασκεδάζοντας!


3. Φίλοι


Τώρα τις γιορτές είναι η κατάλληλη περίοδος να ανοίξουμε το σπίτι μας και να δεχτούμε φίλους και αγαπημένους.
Κανονικά βέβαια, όλο τον χρόνο είναι η κατάλληλη περίοδος για να έρθουμε λίγο πιο κοντά ο ένας με τον άλλον, να ανοίξουμε την καρδιά μας και την αγκαλιά μας, αλλά να, τώρα στις γιορτές ίσος είναι λίγο πιο εύκολο.
Πάντα μου άρεσε να διοργανώνω καλέσματα στο σπίτι. Και λέω διοργανώνω γιατί για μένα δεν ήταν απλή υπόθεση ένα κάλεσμα για τσάι ή φαγητό.
Ένιωθα σαν να είμαι υπεύθυνη γραφείου εκδηλώσεων και ήθελα να είναι όλα οργανωμένα στην εντέλεια. Το μενού, το σπίτι, τα πάντα.





Η αλήθεια είναι πως από ένα σημείο και μετά είχε να αρχίσει να με κουράζει η έλλειψη χαλαρότητας και λειτουργούσε το όλο πράγμα με άγχος και τρέξιμο, πράγμα που μου στερούσε στην ουσία την χαρά της επαφής μου με τους άλλους.
Κατάλαβα με τον καιρό, πως δεν ήταν ανάγκη να αποδείξω σε κανέναν και πάνω από όλους στον ίδιο μου τον εαυτό, ΠΟΣΟ καλή νοικοκυρά, μαγείρισσα, οικοδέσποινα, φίλη είμαι.
Κι έτσι χαλάρωσα. Ανοίχτηκα και αποδέχτηκα το γεγονός πως από μόνες τους η καλή διάθεση, η πρόθεση και η παρέα, αρκούν για να παρέσεις εσύ και τα αγαπημένα σου πρόσωπα κάποιες καλές στιγμές, με μόνα συστατικά την αγάπη και την αποδοχή.
(οι φωτογραφίες είναι από το χαλαρό pre Christmas brunch που διοργάνωσα πριν από μερικές βδομάδες στο σπίτι μου για φίλες).



4. Βιβλίο

"Οι αόρατες ερινύες της καρδιάς"
Συγγραφέας: Τζον Μπόιν 
Εκδόσεις: Ψυχογιός

"Οι αόρατες ερινύες της καρδιάς", είναι ένα βιβλίο από αυτά που δεν θέλεις να τελειώσουν.
Ένα βιβλίο που ερωτεύεσαι από τις πρώτες γραμμές και που θα ήθελες να γινόταν ταινία.
Ο Τζον Μπόιν γράφει ένα μυθιστόρημα που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά μας.
Μας μιλάει για την δυσκολία που έχει ο καθένας από μας να αποδεχτεί τον εαυτό του, την δυσκολία που έχει να αποδεχτεί τις ιδιαιτερότητες του και να διώξει μακριά τις ερινύες της καρδιάς του.
Ο ήρωας του Μπόι, ο Σίριλ, είναι ένα υιοθετημένο παιδί που ζει στην Ιρλανδία του 1940 και που ανακαλύπτει πως του αρέσουν τα αγόρια περισσότερο από τα κορίτσια.
Στο οδοιπορικό του ήρωα στην προσπάθεια του να βρει τον εαυτό του και την ταυτότητά του, ο αναγνώστης θα αναγνωρίσει και θα δει πολλά δικά του κομμάτια, παρακολουθώντας παράλληλα την ιστορία της Ιρλανδίας από το 1940 μέχρι σήμερα.
Ο Τζον Μπόι, ο συγγραφέας του παιδικού βιβλίου "Το αγόρι με την ριγέ πιτζάμα", γράφει με χιούμορ και ειλικρίνεια ένα βιβλίο που σε συναρπάζει και σε προβληματίζει βαθιά.
Το θέμα της ομοφυλοφιλίας, γίνεται απλά η αφορμή για να σκεφτεί ο καθένας από μας, πόσες φορές έβαλε στην άκρη τα θέλω και τα πιστεύω του για να γίνει αρεστός και αποδεχτός από την κοινωνία και τους γύρω του. Πόσες φορές έθαψε τον πραγματικό του εαυτό, υποδύοντας κάποιον άλλο, από τον φόβο μήπως μείνει μόνος του.
"Οι αόρατες ερινύες της καρδιάς" είναι ένα βιβλίο που σου προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσεις.


5. Στοματική υγιεινή 


Από παιδί βαριόμουνα φρικτά την διαδικασία του πλυσίματος των δοντιών.
Ονειρευόμουν την μέρα που ένα χάπι θα μας καθάριζε τα δόντια, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε απολύτως τίποτα!
Μεγαλώνοντας, κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η καλή υγιεινή των δοντιών, η οποία έχει άμεση σχέση και με την γενικότερη υγεία του σώματός μας.
Τα προϊόντα στοματικής υγιεινής της Frezyderm τα γνωρίζω καιρό τώρα. Χρησιμοποιώ την οδοντόκρεμα που είναι κατάλληλη για ομοιοπαθητική και είμαι πολύ ευχαριστημένη.





Στην παρουσίαση όμως που έκανε πριν από μερικές μέρες η Frezyderm, έμαθα πως έχει κι άλλα εξειδικευμένα προϊόντα, κατάλληλα για κάθε ανάγκη περιποίησης της στοματικής κοιλότητας.
Όπως οδοντόκρεμα για εγκυμονούσες και θηλάζουσες, για διαβητικούς καθώς και συμπληρώματα διατροφής με προβιοτικό στέλεχος για την υγεία της στοματικής κοιλότητας, κατάλληλα για παιδιά από 3 ετών αλλά και για ενήλικες.
Εσύ φροντίζεις τα δόντια σου ή θα προτιμούσες να υπήρχε εκείνο το μαγικό χάπι;

Σας φιλώ


Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

You May Also Like

2 σχόλια

  1. Οδοντόκρεμα για διαβητικούς,δεν το ήξερα πως υπάρχει,πάω για αναζήτηση,ευχαριστούμε Ζωή!!
    Όσο το άγχος στα καλέσματα στο σπίτι,μπράβο σου που το καταπολέμησες,εγώ δεν το έχω καταφέρει ακόμα!!Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ιωάννα!
      Ναι υπάρχει. Όπως και για όσους κάνουν ομοιοπαθητική, αλλά και για γυναίκες σε περίοδο εγκυμοσύνης.
      Τσέκαρε το στο φαρμακείο σου.

      Διαγραφή