Βόλτα στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

by - Δεκεμβρίου 14, 2018


Γεια σας και χαρά σας!
Την αγάπη μας για τα μουσεία, την έχω ήδη μοιραστεί μαζί σας εδώ και καιρό μέσα από τις αναρτήσεις μου εδώ στο blog.
Θεωρώ πως τα μουσεία είναι μια πολύ σημαντική πηγή έμπνευσης και παιδείας για όλους μας και πως είναι μια καλή πρόταση για έξοδο με την οικογένεια.
Το Σάββατο που μας πέρασε, είχαμε την χαρά να πάμε με την Χριστίνα στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στην καινούργια του έδρα στη Ρηγίλλης, μιας και το είχαμε επισκεφτεί και παλιότερα, όταν στεγαζόταν σε ένα νεοκλασικό κτήριο στην περιοχή της Πλάκας.



Αφορμή για αυτήν μας την επίσκεψη, στάθηκε το νέο έκθεμα του Μουσείου "Το ΑΒητάρι της καλής διατροφής" που δημιούργησε η ΑΒ Βασιλόπουλος.
Πρόκειται για την μικρογραφία ενός καταστήματος σούπερ μάρκετ, που σκοπό έχει να μεταφέρει στα παιδιά το μήνυμα για τη σημασία της υγιεινής διατροφής.
Μέσα σε αυτό το μικρό φανταστικό σούπερ μάρκετ, όλα είναι απολύτως προσαρμοσμένα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά. Οι πάγκοι, τα προϊόντα, το ταμείο, το κρεοπωλείο και το ψαράδικο, ακόμα και ο χώρος για το προσωπικό!



Έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην λεπτομέρεια, σε βαθμό που αν δεν γνωρίζεις το project, θα νομίζεις πως βρέθηκες ξαφνικά στην χώρα των θαυμάτων!
Ως παιδί, πάντα ονειρευόμουν να έχω το ΔΙΚΟ μου σούπερ μάρκετ, οπότε καταλαβαίνετε την χαρά μου, όταν πήρα το μικρό καροτσάκι και άρχισα να "ψωνίζω" παρέα με το Χριστινιώ!
Μικροί μεγάλοι αναλάβαμε ρόλους πελάτη, πωλητή, ταμεία και παίξαμε με την ψυχή μας!
Οι πελάτες είχαμε κάνει από πριν μια λίστα με όλα όσα χρειαζόμασταν για να οργανώσουμε το μενού της ημέρας και μετά την ολοκλήρωση των αγορών μας, μας περίμενε στην έξοδο του καταστήματος μια παιδαγωγός του Μουσείου, για να δούμε παρέα, σύμφωνα με την πυραμίδα της ισορροπημένης διατροφής, αν οι επιλογές που κάναμε μας εξασφάλιζαν τις απαραίτητες βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας.



Μέσα από το βιωματικό και διασκεδαστικό αυτό παιχνίδι, μάθαμε πόσο σημαντικές είναι οι επιλογές που κάνουμε καθημερινά και σκεφτήκαμε πόσο σημαντική είναι η ορθή καταναλωτική συνείδηση.
Το συγκεκριμένο έκθεμα που σκοπό έχει να εκπαιδεύσει τα παιδιά στην υγιεινή διατροφή, είναι πραγματικά ένα πολύ όμορφο κομμάτι του μουσείου, αφού ωθεί τα παιδιά να παρατηρήσουν, να σκεφτούν, να ερευνήσουν, να παίξουν, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν, μέσα από μια διαδικασία τόσο οικία και άμεσα ενταγμένη στην καθημερινότητά μας, όπως είναι τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ!



Στη συνέχεια, φάγαμε ένα υγιεινό κολατσιό από το πρόγραμμα "Διατροφή" και μαγειρέψαμε στην κουζίνα συμμετέχοντας στο Workshop "Μύρισε ελιόψωμο στο μουσείο!"
Μικροί μεγάλοι φορέσαμε σκούφους και ποδιές και μαζί με τις παιδαγωγούς του Μουσείου, βοηθήσαμε τα παιδιά να ζυμώσουν νοστιμότατα ελιόψωμα!
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο απευθύνεται σε παιδιά έως 12 ετών, σε γονείς και εκπαιδευτικούς και αξίζει πραγματικά την προσοχή και την στήριξή μας.

Πληροφορίες:

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο: Ρηγίλλης και Βασ.Γεωργίου Β' 17-19 Αθήνα τηλ. 210 3312995
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη 11:00-19:00, Πέμπτη έως Κυριακή 11:00-!5:00
Το Μουσείο ειδικά για αυτό το Σαββατοκύριακο 15-16 Δεκεμβρίου, θα παραμείνει ανοιχτό από τις 11:00 έως τις 20:00.
Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη.  

Σας φιλώ


Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 
INSTAGRAM

Αυτή η ανάρτηση έγινε σε συνεργασία με την εταιρία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

You May Also Like

0 σχόλια