Η συνταγή της εβδομάδας: Κέικ μπανάνας χωρίς γλουτένη

by - Σεπτεμβρίου 19, 2018


Γεια σας και χαρά σας!
Μετά από αυτό το ποστ όπου σας μίλησα λίγο για την διατροφή που κάνω τελευταία, και αφού ανέβασα ένα story στον λογαριασμό μου στο Instagram, πολλοί από εσάς μου ζητήσατε την συνταγή για το υπερνόστιμο κέικ μπανάνας χωρίς γλουτένη και ζάχαρη που έφτιαξα .
Γενικά προσπαθώ να μην πετάω φαγητό και φροντίζω να καταναλώνουμε τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά που παίρνουμε προτού σαπίσουν.
Έτσι προχτές μόλις πήρα χαμπάρι πως οι μπανάνες μας πάνε σιγά, σιγά να μας αποχαιρετήσουν, σκέφτηκα να φτιάξω ένα κέικ για να συνοδεύει το τσαγάκι μας αλλά και για να έχει να παίρνει το Χριστινιώ μαζί του στο σχολείο.
Ένα κέικ πανεύκολο, υγιεινό, μυρωδάτο, χωρίς ζάχαρη και αλεύρι στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε ότι σας αρέσει! Σταφίδες, ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας, χαρουπόμελο, σπόρια, κακάο κτλ.

ΥΛΙΚΑ

1/2 κούπα αλεύρι καρύδας
- 4 μεγάλα αυγά
- 2 ώριμες μπανάνες (εγώ έβαλα 3)
- 1/4 της κούπας λάδι καρύδας
- 3/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα (εγώ βάζω σόδα χωρίς γλουτένη και χωρίς αλουμίνιο)
- 1/4 της κούπας μέλι (εγώ το αντικατέστησα με σταφίδες)
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 γλ. κανέλα
- τριμμένη καρύδα για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ, λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι καρύδας, την βανίλια, την κανέλα, το μέλι (τις σταφίδες, ή τους ξηρούς καρπούς, ή τα κομματάκια σοκολάτας κλπ) και αφού τα ανακατεύσουμε, προσθέτουμε και το περιεχόμενο του πρώτου μπολ και ξανά ανακατεύουμε (εγώ δεν χρησιμοποιώ μίξερ χειρός, αλλά το χτυπητήρι για τα αυγά).
Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ , στρογγυλή ή μακρουλή (it's up to you) με λάδι καρύδας και περιχύνουμε το μείγμα. Γαρνίρουμε με τριμμένη καρύδα (εγώ την ξέχασα χαχαχα).
Ψήνουμε για 45 λεπτά και είναι έτοιμο!


Μπορείτε να το συνοδεύσετε με μαρμελάδα ή με σπιτική φουντουκομερέντα , με ταχίνι και μέλι στο πρωινό σας ή στο απογευματινό σας διάλειμμα για τσάι ή καφέ, ενώ επίσης είναι μια πολύ καλή λύση για ένα γρήγορο, γευστικό και υγιεινό σνακ για το σχολείο.
Καλή σας απόλαυση!

Σας φιλώ


Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 


You May Also Like

2 σχόλια

  1. αγαπάμε τα φρούτα στα κέικ μας, οπότε θα δοκιμαστει! ευχαριστω για τη συνταγη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι!
      Άμα την δοκιμάσεις, γράψε μου πως σου φάνηκε! Καλή απόλαυση.

      Διαγραφή